CASA CASACIA

Te boeken vanaf: 2600 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart
beschikbaarheid

Beschrijving landgoed:
Het landgoed waar Casa Casacia onderdeel van is, ligt op de heuvels die op de Val dĺOrcia neerblikken; een, vooral in deze tijd waar iedereen alles al ontdekt en gezien heeft, nog wonderbaarlijk intact gebleven stukje natuur in het zuiden van Toscane. Het ligt halverwege Florence en Rome, maar ook binnen gemakkelijk bereik van andere, grote cultuursteden zoals Siena, Arezzo, Perugia, Assisi en Orvieto.

Middeleeuwse en Renaissance juweeltjes zoals Pienza, Montepulciano, Montichiello en Montalcino (stuk voor stuk absoluut een bezoek waard) liggen op slechts enige tientallen kilometers afstand. Het is heerlijk wandelen door de bossen en over de zo karakteristieke kleiheuvels van de ôCrete Senesiö. Heerlijk eten kan men hier ook; zelfs in andere streken van Toscane wordt zuinigjes toegegeven dat de keuken goed is en dat zegt heel wat; feitelijk alles! De beste wijnen van Toscane komen uit deze streek, zoals de Vino Nobile, de Nobele Wijn, uit Montepulciano en de Brunello uit o.a. Montalcino. Er zijn talloze lokale ôproefstationsö. Culturele evenementen worden nagenoeg het gehele jaar georganiseerd, en vergeet u vooral de lokale ôsagraĺsö niet; de Italianen zijn meesters in het organiseren van ware eetfestijnen met themaĺs die allemaal met voedsel te maken hebben.

Het uitzicht vanaf het landgoed strekt zich uit over de vallei met op de achtergrond de kegelvormige, uitgedoofde vulkaan de Monte Amiata die alles overheerst. De vallei staat op de lijst van de UNESCO, als zijnde een stukje wereld dat vanwege de natuurlijke zowel als culturele schoonheden pertinent bewaard moet blijven. De heuvels achter het landgoed zijn bebost, en de oude wegen die de boerderijen met elkaar verbonden worden nu intact gelaten, zodat wandelaars naar hartenlust kunnen genieten van alle schoons van zowel flora als fauna.

Te midden van de velden liggen de ôCrete Senesiö die deze streek zo karakteristiek maken. Het zijn vaak vreemde ômaanlandschappenö van kleiheuvels en bosschages die een natuurlijke habitat bieden aan dieren zoals reeŰn, wilde zwijnen, stekelvarkens, hazen en vogels. Nog geen vijftig jaar geleden, toen deze streek zo ontzettend arm was dat vele boeren niet wisten hoe hun gezinnen te voeden, is er getracht deze heuvels te transformeren tot productieve landbouwgronden. Nu de streek, mede dankzij de goede wijnen, tot welvaart is gekomen worden de nog overgebleven ôcreteö streng beschermd. Vogels en hazen kunnen zich ongestoord voortplanten, en de jacht is ter plekke ten strengste verboden.

De grote villa op het landgoed werd in de 2e helft van de 15e eeuw gebouwd als overnachtingplaats voor pelgrims en kooplieden die een slaapplaats nodig hadden langs de drukke weg (Via Francigena) naar (en van) Rome. Het landgoed werd in 1924 gekocht door leden van een bekende adellijke familie die echt hun leven hebben gewijd aan het brengen van welvaart en sociale verbeteringen in deze toen zo arme landstreek. Nu wordt het landgoed, een prachtige combinatie van bossen, gecultiveerde velden en olijfgaarden, beheerd door hun dochters, Benedetta en Donata. De tuin is ontworpen door de Engelse tuinarchitect Cecil Pinsent, en wordt beschouwd als een ideale combinatie van puur landschap en 20e eeuwse tuinarchitectuur, waarbinnen zowel de Italiaanse als de Engelse tuintradities een fraai huwelijk hebben gesloten.

Het landgoed is bovendien een centrum geworden voor culturele en artistieke evenementen. Het middeleeuwse kasteel op het landgoed is het thuis van een internationaal muziekfestival, ôIncontri in Terra di Sienaö. Een grote, ingelijste foto van de wereldvermaarde violist Yehudi Menuhin in de receptie is hier getuige van. Hij kwam er spelen, en werd een geliefd familievriend.

De huizen op het landgoed zijn volledig gerestaureerd en voorzien van alle moderne gemakken, zonder de oorspronkelijkheid van de gebouwen geweld aan te doen. U kunt genieten van een heerlijke vakantie, volledig volgens het motto van Elisabeth Travel: ômemories are made of thisö. En wilt u meer te doen hebben dan zelf te relaxen, rond te rijden en van het heerlijk nietsdoen te genieten? De manager van het landgoed kan u daarbij behulpzaam zijn, in perfect Engels.

Beschrijving huis:
Casa Casacia is eigendom van de zoon van een van de eigenaren. Hij heeft de vroegere stal veranderd in een comfortabel huis met 3 slaapkamers en 3 badkamers. De eigenaar is kunstschilder en dat is te zien; het huis heeft een artistieke uitstraling en onderscheidt zich hierdoor van de andere huizen op het landgoed. Alhoewel het gele huis van de eigenaar nabij is, is er toch genoeg privacy vanwege het hoogteverschil van de grond tussen beide gebouwen.

Het huis is in 2009 compleet gerenoveerd en is sinds die tijd een perfecte plek voor een familievakantie; er is een speelplek met zand in de tuin en het zwembad wordt gedeeld met het gezin van de eigenaar. U vindt hier ruimte, licht en meubilair dat gedurende de laatste jaren door de eigenaar en zijn echtgenote zijn verzameld. Het middelpunt van het huis is de grote living en de keuken, met uitzicht op de Orcia Vallei; een uitzicht dat steeds weer zorgt voor nieuwe indrukken.

In de tuin staat een tafel voor gezellige maaltijden buiten. Voetpaden nodigen u uit tot het maken van prachtige wandelingen over het landgoed en daarbuiten.

Als u interesse hebt in de geschiedenis van het landgoed leest u dan het boek ôWar in Val dĺOrciaö van de stichtster van het landgoed, Iris Origo; een zeer interessant boek over een heftige periode in de geschiedenis. De boeren die hier gedurende de 2e Wereldoorlog woonden namen deel aan de strijd van de verzetsmensen die in de bossen rondom het landgoed onderdak vonden en hun huizen werden gebruikt voor vergaderingen en als bewaarplaats van wapens.

Faciliteiten:
Receptie, parkeerruimte, tuin met tuinmeubilair, zwembad (gedeeld gebruik met eigenaar), airco in de living en slaapkamers, open haard, koelkast/vriezer, afwasmachine, oven, 4 burners, elektrische waterketel, wasmachine, toaster, satelliet-TV, HiFi-stereo, DVD, mobiele fans op de slaapkamers, strijkbenodigdheden, haardroger, Italiaans koffiezetapparaat (niet elektrisch) en een Frans koffieapparaat. Op het landgoed bevinden zich een tennisbaan, een trampoline en een kinderspeelplaats (bedenkt u echter dat de afstanden groot zijn). WiFi-Internetaansluiting. Er is een klein restaurant op het terrein.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Wandelen en fietsen. Het is, voor ons althans, al een genoegen om gewoon maar een beetje door het landschap te rijden. De stad Pienza moet u zeker bezoeken. In deze prachtige stad zijn veel leuke winkels waar u de lokale producten kunt aanschaffen; heerlijke olijfolie, wijnen, Pecorino-kaas enz. Kijkt u in deze plaats ook even naar de prachtige smeedijzeren voorwerpen bij Biagotti. Ook Montichiello is, al is het heel klein, de moeite van een bezoek waard. Bekijkt u het Teatro Povero (het ôarmentheaterö) en houdt u van linnen: naast de kerk is een kleine winkel waar beddenspreien, handdoeken etc. van puur linnen worden verkocht. Ook meer dan een bezoek waard zijn Montalcino en Montepulciano (veel wijnhuizen waar u naar hartenlust kunt proeven en kopen). In Bagno Filippo kunt u voor Ç 10,00 de gehele dag in het zwembad gevuld met water uit de hete bronnen doorbrengen.
En bent u de mening toegedaan dat er ook nog iets aan cultuur moet worden gedaan: Bekijkt u de Abdij van S. Antimo, waar elke zondag nog de mis wordt opgedragen, in Chiusi de Duomo en in Chianciano het Archeologisch museum. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkhedenůůůů

Tip: Een trattoria, met een aantrekkelijke menukaart van lokale gerechten, ligt direct onderaan de heuvel; een aangename wandeling.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Het dichtstbijzijnde dorp is Contignano, aan de andere kant van de Orcia rivier, op een afstand van 4 km. Hier vindt u een kleine winkel met de eerste levensmiddelen, een slager, een bar en een groente- en fruitwinkel. Alle soorten winkels, postkantoor, apotheek, grote supermarkt etc. in Chianciano Terme, 10 km, Montepulciano 11, Chiusi 12, Pienza 21, Montalcino 41, Orvieto 56, Arezzo 72, Siena 85, Perugia 92, Florence 128

Indeling (150 m2, 6 pers.):
Begane grond: ruime living en keuken, 2 2-pers. slaapkamers met en suite badkamer, 1 kamer met 2 bedden met en suite badkamer.
Tuin: zwembad 12 x 6 m, gedeeld gebruik met eigenaar, terras met tafel en stoelen voor maaltijden buiten, speelplaats voor kinderen.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (14)

 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA
 CASA CASACIA CASA CASACIA

 CASA CASACIA CASA CASACIA

 CASA CASACIA CASA CASACIA

 CASA CASACIA CASA CASACIA

 CASA CASACIA CASA CASACIA

 CASA CASACIA CASA CASACIA

Faciliteiten

  • internet

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

23/10 - 13/11

8/5 - 11/6
11/9 - 22/10

12/6 - 10/9

Huurprijs p/w

6

2600

2990

3500

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag


Bij de huurprijs inbegrepen: Het gebruik van water, gas, elektriciteit, airco, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling (badlinnen 2x per week), gebruik badlakens voor bij het zwembad, de eindschoonmaak, gebruik Internet en een welkomstgeschenk (brood, 1 liter melk, 1 pak koffie, 1 pakje thee, potje jam, fles wijn, fles mineraalwater, salami of kaas en olijfolie). Hebt u het huis gehuurd voor een periode langer dan een week, dan wordt het ook op zaterdag schoongemaakt. Tevens aanwezig: zeep in elke badkamer, afwasmiddel en een nieuwe spons, enkele tabletten voor de afwasmachine, waspoeder voor de wasmachine, toiletpapier en schoonmaakmiddel voor de badkamers. Eerste mand hout voor de open haard gratis


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, verwarming (naar verbruik; denkt u eraan dat verwarming kostbaar is in ItaliŰ) en hout voor de open haard Ç 15,00 per mand. Deze kosten dienen ter plaatse te worden betaald vˇˇr vertrek


Op verzoek worden een babybedje en een kinderstoel ter beschikking gesteld; aan te vragen bij boeking. Hiervoor zijn geen kosten verschuldigd


Waarborgsom: credit card


Check-in op de dag van aankomst tussen 15.30 en 18.00 uur. Het huis dient op de dag van vertrek vˇˇr 10.00 uur te worden verlaten


Het zwembad (12 x 6 m) is geopend van half mei tot begin oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden


Huisdieren zijn toegestaan mits aangevraagd bij boeking en door ons bevestigd


Een auto is noodzakelijk


Er wordt Engels uitstekend Engels gesproken


Extra services aan te vragen bij boeking: Extra schoonmaakservice Ç 15,00 per uur, boodschappenservice bij aankomst (tot 6 personen Ç 100,00), diner bij aankomst, op maandag diner gecombineerd met het proeven van olijfolie, afscheidsdiner op vrijdag, kok. Informeert u naar de mogelijkheden


Huisregels: in de appartementen en huizen mag niet worden gerookt; buiten kunt u natuurlijk wel roken. Verder dient u het gebruik van voedsel in de slaapkamers te vermijden i.v.m. de aantrekkingskracht voor insecten


In het restaurant vlakbij, Dopolavoro, ontvangt u 10% korting op diners en er wordt u een rondleiding aangeboden in de schitterende tuinen van het landgoed

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Authentieke Italiaanse landgoederen

Disclaimer