CASA AL GOZZO

Te boeken vanaf: 3800 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart
beschikbaarheid

Beschrijving:
Het landgoed waar Casa Al Gozzo onderdeel van is, ligt op de heuvels die op de Val d’ Orcia neerblikken; een, vooral in deze tijd waar iedereen alles al ontdekt en gezien heeft, nog wonderbaarlijk intact gebleven stukje natuur in het zuiden van Toscane. Het ligt halverwege tussen Florence en Rome, maar bovendien binnen gemakkelijk bereik van andere, grote cultuursteden zoals Siena, Arezzo, Perugia. Assisi en Orvieto.

Middeleeuwse en Renaissance juweeltjes zoals Pienza, Montepulciano, Montichiello en Montalcino liggen op slechts enige tientallen kilometers afstand. Het is heerlijk wandelen door de bossen en over de zo karakteristieke kleiheuvels van de “Crete Senesi”. Heerlijk eten kan men hier ook; zelfs in andere streken van Toscane wordt toegegeven dat de keuken goed is en dat zegt heel wat; feitelijk alles! De beste wijnen van Toscane komen uit deze streek, zoals de Vino Nobile, de Nobele Wijn, uit Montepulciano en de Brunello uit o.a. Montalcino. Er zijn talloze lokale “proefstations”. Culturele evenementen worden nagenoeg het gehele jaar georganiseerd, en vergeet u vooral de lokale “sagra’s” niet; de Italianen zijn meesters in het organiseren van ware eetfestijnen met thema’s die allemaal met voedsel te maken hebben.

Het uitzicht vanaf het landgoed strekt zich uit over de vallei met op de achtergrond de kegelvormige, uitgedoofde vulkaan van de Monte Amiata die alles overheerst. De vallei staat op de lijst van de UNESCO, als zijnde een stukje wereld dat vanwege de natuurlijke zowel als culturele schoonheden pertinent bewaard moet blijven. De heuvels achter het landgoed zijn bebost, en de oude wegen die de boerderijen met elkaar verbonden worden nu ongesnoeid en intact gelaten, zodat wandelaars naar hartenlust kunnen genieten van alle schoons dat zowel flora als fauna te bieden heeft.

Temidden van de velden liggen de “Crete Senesi” die deze streek zo karakteristiek maken. Het zijn vaak vreemde “maanlandschappen” van kleiheuvels en bosschages die een natuurlijke habitat bieden aan dieren zoals reeën, wilde zwijnen, stekelvarkens, hazen en vogels. Nog geen vijftig jaar geleden, toen deze streek zo ontzettend arm was dat vele boeren niet wisten hoe hun gezinnen te voeden, is er getracht deze heuvels te transformeren tot productieve landbouwgronden. Nu de streek, mede dankzij de goede wijnen, tot welvaart is gekomen worden de nog overgebleven “crete” streng beschermd. Vogels en hazen kunnen zich ongestoord voortplanten, en de jacht is ten strengste verboden.

De grote villa op het landgoed werd in de 2e helft van de 15e eeuw gebouwd als overnachtingsplaats voor pelgrims en kooplieden die een slaapplaats nodig hadden langs de drukke weg (Via Francigena) naar (en van) Rome. Het landgoed werd in 1924 gekocht door leden van een bekende adellijke familie die hun leven hebben gewijd aan het brengen van welvaart en sociale verbeteringen in deze toen zo arme landstreek. Nu wordt het landgoed, een prachtige combinatie van bossen, in cultuur gebrachte velden en olijfgaarden, beheerd door hun dochters, Benedetta en Donata. De tuin is ontworpen door de Engelse tuinarchitect Cecil Pinsent, en wordt beschouwd als een ideale combinatie van puur landschap en 20e -eeuwse tuinarchitectuur, waarbinnen zowel de Italiaanse en Engelse tuintradities een fraai huwelijk hebben gesloten.

Het landgoed is bovendien een centrum geworden voor culturele en artistieke evenementen. Het middeleeuwse kasteel op het landgoed is het thuis van een internationaal muziekfestival, “Incontri in Terra di Siena”. Een grote, ingelijste foto van de wereldvermaarde violist Yehudi Menuhin in de receptie is hier getuige van. Hij kwam er spelen, en werd een geliefd familievriend.

De huizen op het landgoed zijn volledig gerestaureerd en voorzien van alle moderne gemakken, zonder de oorspronkelijkheid van de gebouwen geweld aan te doen. U kunt genieten van een heerlijke vakantie, volledig volgens het motto van Elisabeth Travel: “memories are made of this”. En wilt u meer te doen hebben dan te relaxen, rond te rijden en van het heerlijk nietsdoen te genieten? De manager van het landgoed is u graag behulpzaam, in perfect Engels.

Op het landgoed staan 9 vakantie-accommodaties. Het huis Al Gozzo ligt op een zeer bijzondere plek van het landgoed. U kent de foto vast wel; hij staat in veel boeken, op kalenders en vooral op ontelbare ansichtkaarten. Wij bedoelen hier de meest gefotografeerde weg van Toscane, die zich de heuvel op slingert en omgeven wordt door cipressen. De weg is destijds aangelegd door Antonio Origo toen hij bezig was het dorre, onvruchtbare land in cultuur te brengen en hij het plan opvatte om het bijzondere Toscaanse landschap weer in oude luister te herstellen: het Middeleeuwse landschap zoals geschilderd door Lorenzetti. Als u er voor kiest hier uw vakantie door te brengen dan hebt u, terwijl u aan de espresso of cappuccino op een van de terrasjes zit of later, met een lekker drankje, de bekendste weg van Toscane als eigen uitzicht.

Het huis zelf is gebouwd nadat een aantal boeren en eigenaren gezamenlijk besloot tot het produceren van één bepaald product. In dit huis werd uitstekende ricotta kaas en pecorino geproduceerd, de kaas gemaakt van schapenmelk waarmee de Val d’Orcia beroemd is geworden. Na de oorlog werden de velden veranderd in fruitgaarden; de perziken en pruimen werden verkocht aan de hotels in het nabijgelegen Chianciano Terme. Het huis is nog steeds omringd door bomen waarin pruimen groeien met de naam: Coscia di Monaca, of te wel, nonnendijen. Vraagt u ons niet naar de associatie van het een met het ander – daar moet je Italiaans voor zijn!

Het is een vrijstaand huis, omgeven door olijfbomen, korenvelden en cipressen. Het ligt op een afstand van 1 km van de grote villa. De begane grond bestaat uit een grote, gerieflijke woonkamer met een open haard die oorspronkelijk was bedoeld voor de grote villa en die is ontworpen door Cecil Pinsent, een eetkamer die in verbinding staat met de keuken, met openslaande deuren naar de pergola, en een toilet. Boven zijn er drie slaapkamers met drie badkamers. Op korte afstand bevindt zich een dependance, die plaats biedt aan nog twee personen. Vanaf het zwembad, gelegen in een tuin ter grootte van 700 m2, heeft u een schitterend uitzicht en, omdat het huis op het zuidwesten is gelegen, kunt u genieten van mooie zonsondergangen. De inrichting van het huis is in landelijke stijl met elegante touches. Bij het huis bevindt zich een pergola en in de tuin een stenen tafel in de schaduw van een grote cipres. En dan, nogmaals, dat landschap: Wat een pracht! U kunt uw eigen ansichtkaarten fotograferen.

Onze conclusie: In totaal is deze accommodatie dus voor 8 personen en speciaal daar waar het gekozen wordt voor, bijvoorbeeld, een familievakantie met ouders erbij, een ideale verblijfplaats. Men kan zich terugtrekken en de soms nodige privacy genieten en de volgende dag weer gezamenlijk alle mogelijke moois beleven. Een authentieke ervaring op volgens ons een van de mooiste authentieke landgoederen in Italië!

Faciliteiten:
Receptie, parkeerruimte, tuin met tuinmeubilair, zwembad, open haard, koelkast/vriezer, afwasmachine, magnetron, oven, 4 burners, elektrische waterketel, wasmachine, toaster, satelliet-TV, CD-stereo, mobiele fans op de slaapkamers, strijkbenodigdheden, haardroger, Italiaans koffieapparaat (niet elektrisch) en een Frans koffieapparaat. Op het landgoed bevinden zich een tennisbaan, een trampoline en een kinderspeelplaats. WiFi-Internet. Er is een klein restaurant op het terrein.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Wandelen en fietsen. Het is, voor ons althans, al een genoegen om gewoon maar een beetje door het landschap te rijden. De stad Pienza moet u zeker bezoeken. In deze prachtige stad zijn veel leuke winkels waar u de lokale producten kunt aanschaffen; heerlijke olijfolie, wijnen, Pecorino-kaas enz. Kijkt u in deze plaats ook even naar de prachtige smeedijzeren voorwerpen bij Biagotti. Ook Montichiello is, al is het heel klein, de moeite van een bezoek waard. Bekijkt u het Teatro Povero het “armentheater”) en houdt u van linnen: naast de kerk is een kleine winkel waar beddenspreien, handdoeken etc. van puur linnen worden verkocht. Ook meer dan een bezoek waard zijn Montalcino en Montepulciano (veel wijnhuizen waar u naar hartelust kunt proeven en kopen). In Bagno Filippo kunt u voor € 10,00 de gehele dag in het zwembad gevuld met water uit de hete bronnen doorbrengen.
En bent u de mening toegedaan dat er ook nog iets aan cultuur moet worden gedaan: Bekijkt u de Abdij van S. Antimo, waar elke zondag nog de mis wordt opgedragen, in Chiusi de Duomo en in Chianciano het Archeologisch museum. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden…………
Tip: Een trattoria, met een aantrekkelijke menukaart van lokale gerechten, ligt direct onderaan de heuvel; een aangename wandeling.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Alle winkels, postkantoor, apotheek, grote supermarkt etc. in Chianciano Terme, 5 km, Montepulciano 11, Chiusi 12, Pienza 21, Montalcino 41, Orvieto 56, Arezzo 72, Siena 85, Perugia 92, Florence 128

Indeling huis (260 m², 8 pers.)
Begane grond: Ruime living met open haard; eetkamer, volledig uitgeruste keuken met open haard, toilet.
Eerste verdieping: Tweede living met open haard, 2 2-pers. slaapkamers en een kamer met 2 bedden, elk met een eigen badkamer en suite, waarvan twee met douche en één met bad.
Indeling dependance:)
Begane grond: 2-pers. slaapkamer en een badkamer met douche, alsmede een was- en voorraadruimte.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (21)

 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO
 CASA AL GOZZO

 Terras dependance

Terras dependance

  CASA AL GOZZO

Faciliteiten

 • afwasmachine
 • badlakens
 • boodschappenservice bij aankomst
 • CD-speler
 • haardroger
 • internet
 • kinderbedje
 • kinderspeelplaats
 • kinderstoel
 • kookservice
 • open haard
 • parkeerruimte
 • restaurant
 • tafel en stoelen buiten
 • tennisbaan op het terrein
 • terras
 • tuin
 • verwarming
 • wasmachine
 • welkomstgeschenk
 • zwembad

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

1/1 - 3/4
10/4 - 15/5
16/10 - 31/12

3/4 - 10/4
15/5 - 12/6
28/8 - 16/10

12/6 - 28/8

Huurprijs p/w

8

3800

4300

4950

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. Andere periodes zijn mogelijk


Bij de huurprijs inbegrepen: Het gebruik van water, gas, elektriciteit, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling (badlinnen 2x per week), gebruik badlakens voor bij het zwembad, dagelijkse schoonmaak (2 uur per dag), de eindschoonmaak, gebruik Internet en een welkomstgeschenk (ontbijt voor de 1e dag, wijn, mineraalwater, brood en salami). Hebt u het huis gehuurd voor een periode langer dan een week, dan wordt het ook op zaterdag schoongemaakt. Tevens aanwezig: zeep in elke badkamer, afwasmiddel en een nieuwe spons, enkele tabletten voor de afwasmachine, waspoeder voor de wasmachine, toiletpapier en schoonmaakmiddel voor de badkamers


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, telefoon en verwarming (naar verbruik; denkt u eraan dat verwarming kostbaar is in Italië) en hout voor de open haard € 15,00 per mand. Deze kosten dienen ter plaatse te worden betaald vóór vertrek


Op verzoek worden een babybedje en een kinderstoel ter beschikking gesteld; aan te vragen bij boeking. Hiervoor zijn geen kosten verschuldigd


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van € 600,00 (credit card)


Check-in op de dag van aankomst tussen 15.00 en 18.00 uur. Het appartement/huis dient op de dag van vertrek vóór 10.00 uur te worden verlaten


Het zwembad (11 x 4 m) is geopend van half mei tot begin oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden


Huisdieren zijn niet toegestaan


Een auto is noodzakelijk


Er wordt Engels uitstekend Engels gesproken


Extra services aan te vragen bij boeking: Extra schoonmaakservice € 10,00 per uur, boodschappenservice bij aankomst (tot 6 personen € 75,00, meerdere personen € 100,00), diner bij aankomst, diner overige dagen, kok. Er is een vergaderruimte/eetzaal met professionele keuken beschikbaar voor groepsactiviteiten, zoals cursussen, familiefeesten of kleine seminars (extra kosten)

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Authentieke Italiaanse landgoederen

Disclaimer