Wit, rood of bubbels...….

Hoog scoren op de top tien van meest geliefde Italiaanse regio’s doet deze streek, Liguria, door de eeuwen heen al. De Franse schrijver Guy de Maupassant vermeldde enthousiast dat “dit deel van de Italiaanse Rivièra zo mooi is, dat het eigenlijk met niets te vergelijken valt”. En ja, we kunnen het roerend met deze beroemde Fransman eens zijn: het is hier prachtig. Een azuren zee, kleine stranden, verborgen baaitjes, steden en schilderachtige vissersdorpjes met huizen in pasteltinten, kleine havens (met vissersboten en niet te vergeten de luxe tot zeer luxe jachten), palmbomen, exclusieve winkels en uitnodigende terrassen op mooie pleintjes.

Ach ja, die schilderachtige vissersdorpjes…… Wij waren op onze jaarlijkse oriëntatiereis en eindelijk gearriveerd op onze plaats van bestemming. Wij besloten nog even het stadje te gaan verkennen en het prachtige kerkje te bekijken: niet bombastisch en kolossaal, maar ingetogen en intiem. De buitenkant noodde absoluut tot onderzoek van het interieur. Wij gingen de kerk binnen en snoven de sfeer op. Wierook, oké. Maar wat ruiken wij nu toch nog meer? Wij keken om ons heen, vastberaden de onaangename geur te definiëren: in de beide hoge wijwaterbakken dreef een aantal grote vissen in een zeer onaangename staat van ontbinding. Misschien een geval van ondeugend “misdienaartjesgedrag”? Waarschijnlijk wel, en ongetwijfeld hebben de autoriteiten van deze kerk dit zelf ook uiteindelijk ontdekt, maar wij voelden ons niet geroepen de slang in het Paradijs te zijn; integendeel, wij vonden het eigenlijk heel grappig! Die avond aten wij geen vis, maar de volgende dag was deze ervaring naar de achtergrond verdwenen en gingen wij ons heerlijk te goed doen aan allerlei visgerechten. Want dat kan hier uitstekend. Er zijn goede restaurants en veel winkels die de specialiteiten van de streek verkopen. Ach, als wij in Italië verblijven dan maakt het ons eigenlijk niet zoveel uit wat we voorgeschoteld krijgen. U kunt ons overal neerzetten met een glaasje wit, rood of bubbels en wij houden het wel even uit en vervelen ons geen moment….

In deze prachtige omgeving hebben we twee comfortabele appartementen gevonden, gelegen praktisch aan het strand en met een, gezien de lokatie, redelijke huurprijs.

Deze elegante villa, gelegen in Costarainera aan de Bloemenrivièra (provincie Imperia) op ongeveer 100 m. van de zee, bestaat uit twee mooie appartementen.

Oorspronkelijk was de villa het privéhuis van de familie Barla; inmiddels is zoon Elvio de eigenaar en deze nam de beslissing het huis te veranderen in twee elegante vakantieappartementen voor 4 + 2 personen en dat is hem goed gelukt. Het gebouw dateert uit de 2e helft van de vorige eeuw. Eerst werd de eerste verdieping gerenoveerd en drie jaar later de 2e. De villa kreeg haar huidige verschijningsvorm na een uitgebreide restauratie ongeveer 15 jaar geleden. Het laatste jaar is er nog een laatste kleine restauratie uitgevoerd en zijn er air conditioning en gasverwarming aangebracht.

Het appartement MAGNO – Sky is gesitueerd op de 1e verdieping en bestaat uit een living met een comfortabel sofabed voor 2 personen, een ruime keuken met alle moderne voorzieningen, 2 2-pers. slaapkamers, en een badkamer met een jacuzzi voor 2 en douche. Het appartement is voorzien van een ruim terras, gelegen op het zuiden. Het terras is tevens voorzien van een tafel met stoelen voor bijv. gezellige ontbijten met uitzicht op zee (gedeeltelijk). Er is een tuin met jacuzzi voor gezamenlijk gebruik, met ligstoelen en parasols. Tevens is er een barbecue en een wasruimte met wasmachine en strijkbenodigdheden voor gezamenlijk gebruik. De inrichting van het appartement is elegant en comfortabel. Meer informatie vindt u hier

Het appartement Magno – Sun is gesitueerd op de 2e verdieping en bestaat uit een living met een comfortabel sofabed voor 2 personen, een ruime keuken met alle moderne voorzieningen, 2 2-pers. slaapkamers, en een badkamer met bad en douche. Het appartement is voorzien van een lang balkon over de gehele lengte van het huis, gelegen op het zuiden. Het balkon is tevens voorzien van een tafel met stoelen voor bijv. gezellige ontbijten met uitzicht op zee. Er is een tuin met jacuzzi voor gezamenlijk gebruik, met ligstoelen en parasols. Tevens is er een barbecue en een wasruimte met wasmachine en strijkbenodigdheden voor gezamenlijk gebruik. De inrichting van het appartement is modern en comfortabel. Meer informatie vindt u hier

Onze conclusie: twee fijne appartementen heel dicht bij zee, geschikt voor een strandvakantie voor een familie of een kleine groep vrienden. Wilt u met een grotere groep samen op vakantie maar tegelijkertijd wat meer uw eigen privacy behouden dan is het een goede optie het huis in zijn geheel te huren.

Uw favorieten

Volg ons op Facebook

Disclaimer