CASA DELLE GALLINE

Te boeken vanaf: 560 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart

Beschrijving:
Ook al heeft Elisabeth Travel zo’n handig ding aangeschaft dat niet alleen de weg aangeeft maar ook luidkeels “omroept” gaat het niet altijd goed om de juiste weg te vinden. Vooral niet omdat veel eindbestemmingen in Italië geen echt adres hebben, wat natuurlijk wel gevraagd wordt. In die gevallen moet je dus volstaan met het dichtstbijzijnde plaatsje te selecteren, met als adres dan maar het plaatselijke pleintje. Zodoende kwamen wij in een alleraardigst dorpje en zeiden, geïrriteerd toen onze “Bram” (want zo heet hij) verkondigde dat wij onze eindbestemming bereikt hadden: “Helemaal niet, maar we moeten het er mee doen…” (Doet u dat ook, praten tegen de …..?) We waren twee uur te vroeg, en dus gingen we eerst op zoek naar – een heel natuurlijke gedachte in Italië - voedsel. Het plaatselijke restaurant zat zo propvol dat zelfs de alleraardigste eigenaar ons nergens tussen kon flansen. Dus dan maar naar de plaatselijke kroeg, lekker buiten zitten. Veel oudere heren die misprijzend naar ons keken – wat doet dat vrouwvolk hier? Maar wel prima stukken pizza en een zeer smakelijk wit wijntje. Zonnetje op het hoofd, ook al is het november. Wat wil een mens nog meer?

Het landgoed dat wij gingen bezoeken, waarop de zes huizen staan die wij volgens afspraak zouden bekijken, bleek bereikbaar via een weg die wij in eerste instantie – ondanks onze Bram dus – als te smal verworpen hadden. Maar het viel erg mee en het weggetje bleek goed berijdbaar; en na nog eens wat bochtjes en een poort onderdoor kwamen wij uit pal voor een allerliefst kerkje, dat ons einddoel moest zijn. En niet alleen het kerkje is allerliefst, maar de gehele “borgo” (een piepklein dorp) kan zo op een ansichtkaart: het reeds genoemde kerkje geflankeerd door een paar huizen en hier en daar een huis in wat men een bosachtige omgeving zou kunnen noemen.

Het landgoed met indrukwekkend kasteel is gelegen in een prachtige vallei op ongeveer 900 m. boven de zeespiegel, met de grootste berg, de Monte Amiata, als overheersende top. Toch ligt het op slechts een uurtje rijden van Siena en niet ver van Arezzo, Perugia, Orvieto en Assisi. Het landgoed heeft een zeer oude geschiedenis; de oudste geschreven aantekeningen dateren uit de 11e eeuw. In 1534 kwam het in bezit van kardinaal Marcello Cervini, de latere Paus Marcello II, die zich veel moeite heeft gegeven om er een goed florerend stukje agricultuur van te maken. Tot op heden wordt het nog altijd beheerd door de familie van deze paus, die in een van buiten af bekeken zeer somber uitziend, resterend stuk van het kasteel (de verdedigingstoren) woont. Maar binnenin, werd ons verzekerd, is het zeer aangenaam toeven (met een speciaal artikel in de “World of Interiors” van januari 2005 als bewijs).

Dit zeer romantische landgoed is bereikbaar via een oude stenen brug, bedekt met mos. Deze brug draagt de naam “Ponte degli Innamorati”, oftewel “de brug der geliefden”. Kan het romantischer? Het landgoed is een stukje wereld apart, met een fruitboomgaard, tuinen, stroompje, het voornoemde kerkje, een eigen straatje met wat huizen (die een soort pleintje vormen waar de bewoners na het diner op warme avonden even komen “bijkletsen”) en enkele verspreid staande huizen/cottages. In het dorpje bij het landgoed wordt deze kleine wereld in ere gehouden. Men houdt van het landgoed en waardeert de familie. “Het is niet zomaar een stukje grond, maar “een manier van leven”, zo zegt men hier. De speciale combinatie van hoogte en klimaat zorgt ervoor, dat zowel de flora als de fauna goed gedijt. Er staan o.a. eeuwenoude kastanjebomen, er worden truffels gevonden, en everzwijnen, vossen, reeën en hazen leven er betrekkelijk ongestoord.

Middeleeuwse en Renaissance juweeltjes zoals Pienza, Montepulciano, Monticchiello en Montalcino liggen op slechts enige tientallen kilometers afstand. Het is heerlijk wandelen door de bossen, maar ook de
zo karakteristieke kleiheuvels van de “Crete Senesi” zijn de moeite waard. Heerlijk eten kan men hier als de beste; zelfs in andere streken van Toscane wordt toegegeven dat de keuken goed is en dat zegt heel wat; feitelijk alles! Wat betreft de wijnen kunnen we kort zijn: De beste wijnen van Toscane komen uit deze streek, zoals de Vino Nobile uit Montepulciano en de Brunello uit Montalcino. Er zijn talloze lokale “proefstations”. Culturele evenementen worden nagenoeg het gehele jaar georganiseerd, en vergeet u vooral de lokale “sagra’s” niet; de Italianen zijn meesters in het organiseren van feesten die allemaal met voedsel te maken hebben.

Ach ja, dat Italiaanse voedsel….De maaltijden zijn hier zoals Italiaanse maaltijden moeten zijn. Er wordt gekookt met de ingrediënten van de seizoenen: verse groenten, knapperige salades, geurige tomaten, paddenstoelen, truffels, huisgemaakte pasta of polenta, tortellini gevuld met spinazie en ricotta kaas, stoofpotten, gegrild vlees, wilde aardbeien, kastanjes en veel aromatische kruiden. En al deze fantastische gerechten worden natuurlijk begeleid door de heerlijke wijnen van de streek.

Het natuurschoon van de omgeving is, in onze ogen, overweldigend: de zacht glooiende heuvels en velden worden getint door diverse kleurschakeringen, al naar gelang de seizoenen. Het intense groen van de vroege lente wordt gevolgd door gele stukken brem (ginestra). Later in het jaar overheerst het goudgeel van het rijpende koren en na de oogst, als de resten op het veld een bijna fosforescerende glans hebben, wordt er geploegd. Dan veranderen de velden in bruine vlakken, met lichtere, nagenoeg grijze stukken. De cyclus begint opnieuw als het nieuwe koren de velden bleek- en weer opnieuw intens groen kleurt.

Eén van de huizen die voor verhuur geschikt zijn gemaakt is Casa delle Galline, een klein huis, bestaande uit twee verdiepingen. Dit vrijstaande huisje, dat vroeger dienst deed als verblijfplaats voor de kippen die werden gehouden door de bewoners van het kasteel, is nu veranderd in een charmante cottage voor 2 personen. Het “poppenhuis” staat een beetje apart van het kasteel en wordt omgeven door sparren en kastanjebomen. Vanaf het huis heeft u uitzicht op de tuin met bloemen, de boomgaard, de middeleeuwse borgo en de Monte Amiata.

Casa delle Galline is gerestaureerd en ingericht door Lucilla Tognozzi, een nicht van de graaf. Zij is erin geslaagd een comfortabele en gezellige ruimte te creëren. De aanwezige borden en kopjes zijn met de hand beschilderd door de eigenaresse. Op de begane grond bevinden zich de woon-/eetkamer/keuken en op de eerste verdieping een 2-pers. slaapkamer en een badkamer. Voor het huis is er een terras (15 m2) met tafel en stoelen, met uitzicht op de boomgaard en de borgo met het romantische kerkje. De tuin, gelegen beneden het terras, behoort eveneens tot het huis.

Het dichtst bijgelegen dorp met winkels etc. ligt op loopafstand van ongeveer 1 km. (10 minuten; heerlijk na een uitgebreid bezoek aan het restaurant met de nodige drankjes…..). Er is een kleine supermarkt, een bank, een apotheek, een postkantoor, een bar waar heerlijke cappuccino’s worden geserveerd, en een restaurant. Op ongeveer 15 km. zijn er veel aantrekkelijke alternatieven voor het shoppen van de heerlijkste zaken, bars en restaurants. U zult een uitgebreide lijst aantreffen in het huis. Er is een openbaar zwembad in Castel del Piano, op 20 min. rijafstand.

Faciliteiten:
CD-stereo, afwasmachine, wasmachine, koelkast/vriesvak, toaster, elektrische waterkoker, koffiezetapparaat, mixer, strijkbenodigdheden, haardroger, telefoon, kleine open haard. In het huis zijn zout, peper, suiker, olijfolie, azijn, koffie, aluminium folie, keukenpapier, zeep, afwasmiddel, nieuwe spons, zeeppoeder voor de wasmachine, schoonmaakmiddelen en toiletpapier aanwezig. WiFi-internet in het huis en op het terras. Als u aankomt staan er bloemen in het huis en op het terras vindt u potten met kruiden.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
U kunt hier fantastisch wandelen en fietsen. Tennis op 6 km. afstand. Suggesties voor het maken van interessante excursies zijn er genoeg. Een kleine opsomming: Montepulciano, een prachtig stadje, beroemd vanwege de Vino Nobile. Er zijn leuke winkels, veel kerken en mooie paleizen. Op een heldere dag heeft u een prachtig uitzicht op het omringende landschap. Of u gaat naar Montalcino, eveneens bekend vanwege de wijn, de Brunello. Ook dit stadje is aantrekkelijk, met mooie gebouwen en pleinen. Montalcino heeft een bewogen geschiedenis. Als u hier meer over wilt weten, dan is het boek “Montalcino” van Isabella Dusi een aanrader. De stad Pienza moet u zeker bezoeken. In deze prachtige stad zijn veel leuke winkels waar u de lokale producten kunt aanschaffen; heerlijke olijfolie, wijnen, Pecorino-kaas enz. Kijkt u in deze plaats ook even naar de mooie smeedijzeren voorwerpen bij Biagotti. Ook Monticchiello is, al is het heel klein, de moeite van een bezoek waard. Bekijkt u het Teatro Povero (het “armentheater”) en houdt u van linnen: er is een kleine winkel naast de kerk waar beddenspreien, handdoeken etc. van puur linnen worden verkocht. Een bezoek waard is Monte Oliveto Maggiore, waar enkele bijzondere kunstschatten zijn te bewonderen en waar de monniken hun dagen vullen met de productie van uitstekende wijn, honing en olijfolie; of het klooster Sant’ Anna in Camprena, waar de film “The English Patient” is opgenomen; de tuinen in S. Quirico d’Orcia, de warme bronnen in Bagno Vignoni en Saturnia. En dan natuurlijk Siena; behalve dat het een prachtige stad is met veel bezienswaardigheden kunt u hier ook heel goed winkelen. Tot slot: Voor de “modeverslaafden” vindt u op de weg naar Florence o.a. de Prada factory outlet en Rome en Florence zijn met de trein binnen anderhalf uur bereikbaar vanaf Chiusi (treinstation).

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Dichtstbijzijnde dorp 1 km (kleine supermarkt, restaurant, bar, bank, postkantoor, apotheek, markt op zaterdag), Bagno Vignoni 16, Monticchiello 23, Pienza 25, Montalcino 29, Montepulciano 33, Saturnia 52, Siena 68, Castiglione della Pescaia, strand, 90, Orvieto 84, Arezzo 99, Florence 155, Rome 192.

Indeling (60 m2, 2 pers.):
Begane grond: Woonkamer met kleine open haard, eetgedeelte en keuken.
Eerste verdieping: 2-pers. slaapkamer met uitgang (trap) naar de tuin, badkamer.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (25)

 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE
 CASA DELLE GALLINE CASA DELLE GALLINE

 CASA DELLE GALLINE CASA DELLE GALLINE

 CASA DELLE GALLINE CASA DELLE GALLINE

 CASA DELLE GALLINE CASA DELLE GALLINE

 CASA DELLE GALLINE CASA DELLE GALLINE

 CASA DELLE GALLINE CASA DELLE GALLINE

 CASA DELLE GALLINE CASA DELLE GALLINE

 CASA DELLE GALLINE CASA DELLE GALLINE

 CASA DELLE GALLINE CASA DELLE GALLINE

Kerkje op het landgoed CASA DELLE GALLINE

Kerkje op het landgoed

 CASA DELLE GALLINEUitzicht

Uitzicht

Toegangshek

Toegangshek

Faciliteiten

  • internet

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

13/4 - 18/5
28/9 - 2/11

18/5 - 29/6
31/8 - 28/9

29/6 - 31/8

Huurprijs p/w

2

720

850

900

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laag- en midden seizoen zijn andere periodes mogelijk


Bij de huurprijs inbegrepen: Het gebruik van water, gas, elektriciteit, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, de eindschoonmaak, WiFi en een welkomstgeschenk. Is het huis gehuurd voor een langere periode dan een week dan vindt op zaterdag extra schoonmaak plaats


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, telefoon, verwarming (naar verbruik: ongeveer tussen € 70,00 - € 100,00 per week voor gemiddeld 5 uur per dag). Deze kosten dienen ter plaatse te worden betaald vóór vertrek. Hout voor de open haard € 8,00 per mand


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van € 250,00 (in cash of traveller cheques)


Check-in op de dag van aankomst tussen 16.00 en 19.00 uur. Het huis dient op de dag van vertrek voor 10.00 uur te worden verlaten


Het huis is niet geschikt voor kinderen


Kleine honden zijn toegestaan, mits aangevraagd bij boeking en door ons bevestigd. Extra kosten € 30,00 per week. De hond moet zijn aangelijnd in het dorp en de ontlasting dient onmiddellijk te worden verwijderd


Een auto is noodzakelijk


Openbaar vervoer: Treinstation in Chiusi (40 minuten per auto)


Er wordt Engels gesproken


Mocht u hulp nodig hebben met uw bagage bij aankomst en vertrek dan gaarne bij boeking opgeven


Huisregels: Het is niet toegestaan in het appartement te roken; buiten kunt u natuurlijk wel genieten van uw sigaret/sigaartje. Het is beter geen voedsel mee te nemen naar de slaapkamers vanwege de aantrekkingskracht voor insecten


Extra services (aan te vragen bij boeking): Extra schoonmaakservice € 10,00 per uur, extra set badlinnen € 12,00 p.p.,boodschappenservice bij aankomst (€ 60,00), diner bij aankomst (30,00 p.p., inclusief fles wijn en fles water), diners gedurende de week idem, echter wijn en water zijn dan niet inclusief. De chef serveert uitstekende maaltijden. Probeert u het eens een keer!

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Authentieke Italiaanse landgoederen

Een vakantie met huisdieren

Disclaimer