BELLOSGUARDO II

Te boeken vanaf: 2530 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart
beschikbaarheid

Beschrijving:
Het landgoed waar Bellosguardo II deel van uitmaakt, ligt op de heuvels die op de Val d’ Orcia neerblikken; een, vooral in deze tijd waar iedereen alles al ontdekt en gezien heeft, nog wonderbaarlijk intact gebleven schitterend stuk natuur in het zuiden van Toscane. Het is gelegen halverwege tussen Florence en Rome, maar ook binnen gemakkelijk bereik van andere, grote cultuursteden zoals Siena, Arezzo, Perugia. Assisi en Orvieto.

Middeleeuwse en Renaissance juweeltjes zoals Pienza, Montepulciano, Montichiello en Montalcino liggen op slechts enkele tientallen kilometers afstand. Het is heerlijk wandelen door de bossen en over de zo karakteristieke kleiheuvels van de “Crete Senesi”. Heerlijk eten kan men hier ook; zelfs in andere streken van Toscane wordt toegegeven dat de keuken goed is en dat zegt heel wat. De beste wijnen van Toscane komen uit deze streek, zoals de Vino Nobile, de Nobele Wijn, uit Montepulciano en de Brunello uit o.a. Montalcino. Er zijn talloze lokale “proefstations”. Culturele evenementen worden nagenoeg het gehele jaar georganiseerd, en vergeet u vooral de lokale “sagra’s” niet; de Italianen zijn meesters in het organiseren van ware eetfestijnen met thema’s die allemaal met voedsel te maken hebben.

Het uitzicht vanaf het landgoed strekt zich uit over de vallei met op de achtergrond de kegelvormige, uitgedoofde vulkaan van de Monte Amiata die alles overheerst. De vallei staat op de lijst van de UNESCO, als zijnde een stukje wereld dat vanwege de natuurlijke als ook de culturele schoonheden pertinent bewaard moet blijven. De heuvels achter het landgoed zijn bebost, en de oude wegen die de boerderijen met elkaar verbonden worden nu ongemoeid en intact gelaten, zodat wandelaars naar hartenlust kunnen genieten van alle schoons dat zowel flora als fauna te bieden heeft.

Temidden van de velden liggen de “Crete Senesi” die deze streek zo karakteristiek maken. Het zijn vaak vreemde “maanlandschappen” van kleiheuvels en bosschages die een natuurlijke habitat bieden aan dieren zoals reeën, wilde zwijnen, stekelvarkens, hazen en vogels. Sinds nog geen vijftig jaar geleden, toen deze streek zo ontzettend arm was dat vele boeren niet wisten hoe hun gezinnen te voeden, is er getracht deze heuvels te transformeren tot productieve landbouwgronden. Nu de streek, mede dankzij de goede wijnen, tot welvaart is gekomen worden de nog overgebleven “crete” streng beschermd. Vogels en hazen kunnen zich ongestoord voortplanten, en de jacht is ten strengste verboden.

De grote villa op het landgoed werd in de 2e helft van de 15e eeuw gebouwd als overnachtingsplaats voor pelgrims en kooplieden die een slaapplaats nodig hadden langs de drukke weg (Via Francigena) naar (en van) Rome. Het landgoed werd in 1924 gekocht door leden van een bekende adellijke familie die hun leven hebben gewijd aan het brengen van welvaart en sociale verbeteringen in deze toen zo arme landstreek. Nu wordt het landgoed, een prachtige combinatie van bossen, gecultiveerde velden en olijfgaarden, beheerd door hun kleindochters, Benedetta en Donata. De tuin, ontworpen door de Engelse tuinarchitect Cecil Pinsent, wordt beschouwd als een ideale combinatie van puur landschap en 20e eeuwse tuinarchitectuur, waarbinnen zowel de Italiaanse en Engelse tuintradities een fraai huwelijk hebben gesloten.

Het landgoed is bovendien een centrum geworden voor culturele en artistieke evenementen. Het middeleeuwse kasteel op het landgoed is het thuis van een internationaal muziekfestival, “Incontri in Terra di Siena”. Een grote, ingelijste foto van de wereldvermaarde violist Yehudi Menuhin in de receptie is hier getuige van. Hij kwam er spelen, en werd een geliefd familievriend. In dit kasteel bevinden zich twee appartementen die eveneens voor verhuur beschikbaar zijn.

De huizen op het landgoed zijn volledig gerestaureerd en voorzien van alle moderne gemakken, zonder de oorspronkelijkheid van de gebouwen geweld aan te doen. U kunt hier dus genieten van een heerlijke vakantie, op een authentiek historisch landgoed. En wilt u meer te doen hebben dan te relaxen, rond te rijden en van het heerlijk nietsdoen te genieten? De manager van het landgoed is u graag behulpzaam, in perfect Engels.

Als eigenaren hun huis, in welke taal dan ook, de naam geven van “mooi uitzicht”, dan moet dit toch echt heel bijzonder zijn om indruk te maken, want veel huizen kunnen bogen op een mooi uitzicht, zeker in een land als Italië, waar de fraaiste behuizingen vaak op een heuvel gebouwd zijn en dus qua ligging al een aangenaam uitzicht bieden. In dit geval is de benaming “mooi uitzicht” absoluut niet overdreven; men kan de waarheid niet overdrijven!

Dit grote gebouw, waarvan het appartement Bellosguardo II deel uitmaakt, bestaat uit drie gedeeltes; één gedeelte wordt bewoond door een boerenfamilie en de overige twee appartementen zijn voor verhuur beschikbaar. Deze kleine “hamlet” ligt 600 m. boven de zeespiegel en biedt uitzicht op de prachtig Orcia vallei. Via de hoofdweg en vervolgens via een ongeplaveide weg van 2 kilometer bereikt u uw vakantiebestemming, vlakbij het Middeleeuwse kasteel dat bij het landgoed behoort en waar tentoonstellingen en muziekfestivals gehouden worden. Velden en bossen omringen het gebouw waartegenover een grote, stenen graanschuur staat. De appartementen, beiden met twee verdiepingen, worden begroeid door rozenstruiken en druivenranken en zijn omgeven door heerlijk geurende lavendel en rozemarijn. Het plein voor het huis is geplaveid met grote platte stenen. Achter het huis ligt een prachtig onderhouden tuin met het reeds genoemde schitterende uitzicht. Aan het einde van de tuin (grootte 1 ha) ligt het zwembad (gemeenschappelijk gebruik met de gasten van appartement Bellosguardo I en van het kasteel), voorzien van ligstoelen en deck chairs. Dankzij de hoge ligging is het hier nooit te warm en waait er altijd een verfrissend briesje. De appartementen zijn prachtig gerestaureerd en elegant ingericht in rustieke stijl. De appartementen kunnen ook samen worden gehuurd en zijn dan zeer geschikt voor een groot gezelschap.

De restauratie van dit appartement, Bellosguardo II, dat plaats biedt aan 8 personen, is nog niet zo lang geleden afgerond. Er is veel aandacht geschonken aan het in tact houden van de originele sfeer. Waar het mogelijk was zijn de antieke terracotta vloeren behouden gebleven en waar vervanging noodzakelijk was zijn prachtige handgemaakte exemplaren gebruikt, o.a. in de nieuwe keuken en in de eetkamer, die vroeger als stal dienst deed. Ook de balken plafonds zijn behouden gebleven.

Het appartement is verdeeld over diverse niveaus; er zijn dus hier en daar trapjes in het huis. Vanuit de vensters kijkt u uit over de voortuin. Op de begane grond zijn alle drie de kamers voorzien van glazen deuren die toegang bieden tot de tuin, die voorzien is van tafel en stoelen voor gezellige maaltijden buiten. Het meubilair, voor een groot gedeelte antiek, past heel goed in het rustieke karakter van dit huis.

Onze conclusie: Dit is een geweldig complex in een omgeving die wat ons betreft moeilijk te beschrijven is, zo mooi is het! Bovendien zijn de appartementen bijzonder smaakvol en comfortabel ingericht. Een authentieke ervaring op volgens ons een van de mooiste authentieke landgoederen in Italië! Elke keer als we in Italië zijn rijden we even langs dit landgoed om de bijzondere sfeer te “proeven”…….

Indeling van het appartement (8 pers., 200 m²):
Begane grond: Ruime living/eetkamer met open haard, eetkamer, keuken.
Eerste verdieping: 2 2-pers. slaapkamers, 2 kamers met 2 bedden, 3 badkamers met douche, 1 badkamer met bad. Wasruimte met wasmachine voor gezamenlijk gebruik.

Faciliteiten:
Receptie, parkeerruimte, privéruimte in de grote tuin met tuinmeubilair, zwembad (gemeenschappelijk gebruik), open haard, koelkast/vriezer, afwasmachine, oven, 4 burners, elektrische waterketel, toaster, satelliet-TV, CD-stereo, mobiele fans op de slaapkamers, strijkbenodigdheden, haardroger, gemeenschappelijke wasruimte met wasmachine, Italiaans koffiezetapparaat (niet elektrisch) en een Frans koffieapparaat. Op het landgoed bevinden zich een tennisbaan, een trampoline en een kinderspeelplaats. WiFi-Internet. Er is een klein restaurant op het terrein.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Wandelen en fietsen, tennisbaan op het terrein op 5 km. afstand. Het is, voor ons althans, al een genoegen om gewoon maar een beetje door het landschap te rijden. De stad Pienza moet u zeker bezoeken. In deze prachtige stad zijn veel leuke winkels waar u de lokale producten kunt aanschaffen; heerlijke olijfolie, wijnen, Pecorino-kaas enz. Kijkt u in deze plaats ook even naar de prachtige smeedijzeren voorwerpen bij Biagotti. Ook Monticchiello is, al is het heel klein, de moeite van een bezoek waard. Bekijkt u het Teatro Povero (het “armentheater”) en houdt u van linnen: naast de kerk is een kleine winkel waar beddenspreien, handdoeken etc. van puur linnen worden verkocht. Ook meer dan een bezoek waard zijn Montalcino en Montepulciano (veel wijnhuizen waar u naar hartenlust kunt proeven en kopen). In Bagno San Filippo kunt u de gehele dag in het zwembad gevuld met water uit de hete bronnen doorbrengen. En bent u de mening toegedaan dat er ook nog iets aan cultuur moet worden gedaan: Bekijkt u de Abdij van S. Antimo, waar elke zondag nog de mis wordt opgedragen, in Chiusi de Duomo en in Chianciano het Archeologisch museum. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden…………
Tip: Een trattoria, met een aantrekkelijke menukaart van lokale gerechten, ligt direct onderaan de heuvel; een aangename wandeling.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Alle winkels, postkantoor, apotheek, grote supermarkt, restaurants, bars etc. in Chianciano Terme, 7 km, Montepulciano 11, Monticchiello 11, Chiusi 17, Pienza 21, San Quirico d’ Orcia 22, Montalcino 36, Orvieto 61, Arezzo 75, Siena 88, Perugia 92, Florence 131.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (18)

 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II
 BELLOSGUARDO II BELLOSGUARDO II

 BELLOSGUARDO II

 Omgeving/surrounding

Omgeving/surrounding

Omgeving/surroundingOmgeving/surrounding

Omgeving/surrounding

Omgeving/surrounding

Omgeving/surroundingBagno Vignoni

Omgeving/surrounding

Bagno Vignoni

Faciliteiten

  • internet
  • zwembad (gemeenschappelijk gebruik)

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

1/1 - 3/4
10/4 - 15/5
16/10 - 31/12

3/4 - 10/4
15/5 - 12/6
28/8 - 16/10

12/6 - 28/8

Huurprijs p/w

8

2530

3250

3750

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. Andere periodes zijn mogelijk


Bij de huurprijs inbegrepen: Het gebruik van water, gas, elektriciteit, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling (badlinnen 2x per week), gebruik badlakens voor bij het zwembad, mid-week schoonmaak badkamers, de eindschoonmaak, gebruik Internet en een welkomstgeschenk (ontbijt voor de 1e dag, 2 flessen wijn, 2 flessen mineraalwater, brood en salami). Hebt u het appartement gehuurd voor een periode langer dan een week, dan wordt het appartement ook op zaterdag schoongemaakt.
Tevens aanwezig: zeep in elke badkamer, afwasmiddel en een nieuwe spons, enkele tabletten voor de afwasmachine, waspoeder voor de wasmachine, toiletpapier en schoonmaakmiddel voor de badkamers


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, telefoon, verwarming (naar verbruik; denkt u eraan dat verwarming zeer duur is in Italië) en hout voor de open haard € 15,00 per mand. Deze kosten dienen ter plaatse te worden betaald vóór vertrek


Op verzoek worden een babybedje en een kinderstoel ter beschikking gesteld; aan te vragen bij boeking. Hiervoor zijn geen kosten verschuldigd


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van € 600,00 (credit card)


Check-in op de dag van aankomst tussen 15.00 en 18.00 uur. Het huis dient op de dag van vertrek vóór 10.00 uur te worden verlaten


Het zwembad (8 x 4,5 m) is geopend van half mei tot begin oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden


Huisdieren zijn niet toegestaan


Een auto is noodzakelijk


Er wordt Engels uitstekend Engels gesproken


Extra services aan te vragen bij boeking: Extra schoonmaakservice € 10,00 per uur, boodschappenservice bij aankomst (8 personen € 100,00,), diner bij aankomst, diner overige dagen van de week, kok. Er is een vergaderruimte/eetzaal met professionele keuken beschikbaar voor groepsactiviteiten, zoals cursussen, familiefeesten of kleine seminars (extra kosten)

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer