TORRE MULINO

Te boeken vanaf: 3130 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart
beschikbaarheid

Een huis op een plek waar je voor goed zou willen blijven wonen.......

bij boeking voor 1 februari 2020 Ç 100,00 korting!

Beschrijving:
"I had a farm in Tuscany". We stelden ons voor dat deze beroemde zin uit de film "Out of Africa" betrekking zou kunnen hebben op dit landgoed, gelegen tussen Arezzo en Siena; als je aan komt rijden en het huis voor de eerste keer in het oog krijgt, dan zou je verband kunnen leggen tussen de farm in Afrika en de farm in ItaliŰ; het nogal vreemd gevormde, Italiaanse huis rijst als het ware op uit het landschap, omgeven door grasvelden en bomen, en je kunt de heldin van de film even gemakkelijk daar zien als op de boerderij in Afrika. Het enige dat ontbreekt is een giraffe die nieuwsgierig naar binnen kijkt......

Het landgoed waarop dit huis is gelegen, is gesitueerd op 400 meter boven zee-niveau. Er wordt olijfolie geproduceerd en er is een veehouderijbedrijf. Echter, slechts een deel van het 500 ha grote landgoed wordt gebruikt voor agricultuur; het overblijvende gedeelte is bedekt met bossen en Mediterrane flora, waar het vee vrij kan grazen en de schaduw kan opzoeken gedurende de warme zomermaanden. Het landgoed is in de 60er jaren aangekocht door de Mozzoni Paravicino Crespi familie. Deze familie was in het bezit van een landgoed in het noorden van ItaliÚ en men had een (te) druk leven in Milaan; de leden van deze familie hebben toen besloten ôterug te kerenö tot een meer landelijke, simpele manier van leven, in harmonie met de natuur en de plaatselijke boeren.

Er staan, verspreid over het landgoed, 15 huizen, de een wat mooier dan de ander, die uitzicht bieden op het prachtige Toscaanse landschap, bezaaid met paraplu-pijnbomen en cipressen. Het eerste huis dat geschikt gemaakt is voor gasten is Torre Mulino.

Het dichtstbijzijnde stadje is het Middeleeuwse Lucignano, gelegen op een heuveltop en beroemd vanwege de ellipsvormige straten. Hier vindt u allerlei winkels, cafÚs, banken en restaurants. Een lijst hiervan treft u in het huis aan. Maar er zijn meer mogelijkheden: u zult zeker de omringende dorpen/steden, zoals Monte San Savino, Foiano, Sinalunga, Castiglion Fiorentino en Gargonza niet willen missen; allemaal voorbeelden van mooie, echt Toscaanse dorpen.

De Torre Mulino was in vroeger tijden de molen van dit landgoed. Op sommige plekken valt dat nog goed te zien, want het huis heeft hier en daar de originele kenmerken behouden die naar deze activiteit verwijst, in het bijzonder twee lange stenen muren, die gebruikt werden om het water richting de molen te kanaliseren. Deze twee muren vormen nu de ruimte voor het zwembad (via 4 treden te bereiken) en geven de zeer grote achtertuin een speciale sfeer; bovendien wordt dit ook wel ôverwelkomdö door ouders met kleine kinderen, voor wat betreft de veiligheid. Het zwembad is omgeven door een uitstekend onderhouden gazon en verderop wat bosschages.

De buitenkant van het huis is bijzonder; in het begin was er alleen de toren, maar met het ôgroeienö van de familie werden er hier en daar, naar het lijkt volkomen willekeurig, stukken aangebouwd, waar dat nodig was. Het resultaat is een ôsprookjeshuisö met veel hoekjes, deuren, gangetjes en treden die leiden van het ene gedeelte van het huis naar het andere. Denkt u nu niet dat deze villa een rommelige indruk geeft; het tegendeel is waar!. Het is een apart huis, bijzonder sfeervol ingericht in een elegant-landelijke stijl, met nog de antieke terracotta vloeren en balken plafonds, en met een ôaards paradijsö eromheen. Bovendien biedt het totale privacy. Een huis op een plek waar je voor goed zou willen blijven wonen, in onze optieků..

De begane grond bestaat uit een grote living met 2 zithoeken en een eetgedeelte in het midden, een open haard en openslaande deuren naar een ruim, overdekt terras. De sfeervolle keuken, met aangrenzend een provisieruimte, is van alle gemakken voorzien, met een tafel voor het ontbijt. Verder bevindt zich hier nog een 1-pers. slaapkamer met badkamer met douche en een wasruimte. Op de eerste verdieping bevinden zich 2 slaapkamers en 2 badkamers en in de toren nog een slaapkamer met badkamer met bad. Verder herbergt de zgn. dependance een vierde 2-pers. slaapkamer , een 1-pers. kamer en een badkamer met bad.
Aan de achterzijde van het huis bevindt zich een overdekte, gemeubileerde pergola, een heerlijke plek voor maaltijden buiten. In de tuin zijn diverse comfortabele zitjes, waar u heerlijk kunt lezen, schrijven, of genieten van een drankje. Aan de voorzijde kunt u genieten van een weids uitzicht op grasvelden, omringd door bos. De caretaker woont op het landgoed en is dus snel bereikbaar voor hulp en bijstand, als dat nodig mocht zijn.

Faciliteiten:
Tuin van 6000 m2, parkeerruimte, zwembad, teakhouten tuinmeubelen, telefoon, WiFi Internet via DSL, oven, 5 kookelementen, wasmachine, droger, afwasmachine, grote koelkast/vriezer, toaster, Nespresso apparaat (cups extra kosten), koffiezetapparaat (filter), fruitpers, magnetron, strijkbenodigdheden, CD-stereo, sat-TV met DVD, twee haardrogers, MP3-speler, airconditioning en fans in alle slaapkamers (met uitzondering van de 1-pers. slaapkamer op de begane grond) en screens voor alle slaapkamerramen. Badlakens voor bij het zwembad zijn beschikbaar. In het huis vindt u zout, peper, suiker, olie en azijn. Bovendien staat er een welkomstpakket voor u klaar met wijn, water, olijfolie, brood, ham, pecorino, vers fruit, melk, tomaten, boter en huisgemaakte jam. Er zijn voor de gasten 5 fietsen aanwezig: 4 voor volwassenen en 1 kinderfiets. Barbecue en tafeltennistafel.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Natuurlijk wandelen en fietsen. Tennis en verhuur mountainbikes in Lucignano 3 km. de mogelijkheden voor uitstapjes zijn legio; alle interessante steden en dorpen zijn gemakkelijk en snel bereikbaar. Bij boeking ontvangt u uitgebreide informatie.

Afstanden: (aantal km bij benadering)
Lucignano (allerlei winkels en andere faciliteiten) 3, Monte San Savino 8, Sinalunga 11, Montepulciano 27, Arezzo 28, Cortona 38, Siena 45, Lago di Trasimeno 45, Perugia 75, Orvieto 87, Florence 90, Pisa 169, Rome 194.

Indeling (240 m2, 7 ľ 10 pers.):
Begane grond: Grote living met eetgedeelte, keuken, provisieruimte, 1-pers. slaapkamer met badkamer met douche.
Eerste verdieping: (15 treden) 2-pers.slaapkamer met badkamer met bad, kamer met 2 bedden met badkamer met douche, loggia.
Tweede verdieping: (15 treden) Torenkamer met 2 bedden met badkamer met bad.
Dependance: (12 treden)
Eerste verdieping: 2-pers. slaapkamer en kamer met twijfelaar, die samen een badkamer met bad delen.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (21)

 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO
 TORRE MULINO

Faciliteiten

  • zwembad

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

2/5 - 23/5
26/9 - 31/10

23/5 - 27/6
29/8 - 26/9

27/6 - 29/8

Huurprijs p/w

7

3800

4180

4450

Huurprijs p/w

10

4400

4870

5940

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn soms andere periodes mogelijk


Bij de huurprijs inbegrepen: Het gebruik van water, gas, elektriciteit, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, hout voor de open haard, en de eindschoonmaak.Tevens inbegrepen: Huishoudelijke hulp voor 2 of 3 uur per dag (afhankelijk van het aantal personen in het huis), 5 dagen per week. Bij een huurperiode van 2 weken tevens schoonmaak op zaterdag


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, gebruik telefoon en verwarming (naar verbruik: van Ç 50,00 - Ç 100,00 per dag). Deze kosten dienen ter plaatse te worden betaald vˇˇr vertrek


Op verzoek "baby kit": Ç 50,00 per week (babybedje (tot en met 3 jaar), lakentjes, kinderstoel, baby badje, potje, bestekje)


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van Ç 300,00 (in cash)


Check-in op de dag van aankomst tussen 16.00 en 19.00 uur. De accommodatie dient op de dag van vertrek vˇˇr 10.00 uur te worden verlaten, Andere aankomsttijden dienen bij boeking te worden doorgegeven en door ons te worden bevestigd. Bij vertraging dient u contact op te nemen met de staf. Voor aankomsten na 19.00 uur wordt Ç 50,00 in rekening gebracht


Het zwembad (15 x 4,50 m) is geopend van half mei tot eind september, afhankelijk van de weersomstandigheden. Vlakbij het zwembad staat een buitendouche. Badlakens zijn inclusief. Het zwembad kan, i.v.m. de veiligheid voor kinderen, worden afgesloten. Schakelt u de lichten in het zwembad uit als u ze niet nodig heeft; als ze gedurende de nacht blijven branden dan trekt dit onwaarschijnlijk veel insecten aan, nog afgezien van de energieverspilling (extra kosten!). De tuinman komt elke avond voor de reiniging van het zwembad en om het noodzakelijke te doen in de tuin (inclusief grasmaaien)


Huisdieren zijn toegestaan. Extra kosten Ç 50,00 per week


Een auto is noodzakelijk


Openbaar vervoer: dichtstbijzijnde treinstation in Arezzo, lijn Florence (1 uur)-Rome (2 uur)


Er is hulp aanwezig bij het vervoeren van uw bagage, mits aangevraagd bij boeking en door ons bevestigd


Huisregels: Het is niet toegestaan in het appartement te roken; buiten kunt u natuurlijk wel genieten van uw sigaret/sigaartje. Het is beter geen voedsel mee te nemen naar de slaapkamers vanwege de aantrekkingskracht voor insecten. Verder is het niet toegestaan de meubels te verplaatsen of matrassen op de vloer te leggen. De mooie dekens die u in het huis aantreft zijn met de hand gemaakt in India naar het door de eigenaars ontworpen design en zijn niet bedoeld om kinderen mee te laten spelen


Extra services: Babysitter Ç 10,00 /Ç 15,00 per uur overdag; gedurende de avond zijn de tarieven hoger (informeert u bij boeking naar de kosten bij annulering), schoonmaak Ç 16,00 per uur, boodschappenservice bij aankomst (Ç 150,00), diner bij aankomst (vanaf Ç 25,00 p.p.), diners gedurende de week Ç 35,00/Ç 40,00 (kinderen tot 11 jaar Ç 25,00), picknick op het landgoed Ç 35,00/Ç 40,00 p.p. en kinderen tot 11 jaar 25,00 en kinderen tot 4 jaar gratis. Extra wisseling bed- en badlinnen is mogelijk tegen extra kosten. Mogelijkheid organiseren kooklessen, rondleiding over het landgoed, massages, yoga, bezoek wijnhuis met proeverij, aanschaf groenten, fruit, olie en wijn van het landgoed


Alle extra services dienen een week voor aankomst te worden aangevraagd, door ons bevestigd en ter plaatse direct te worden afgerekend. Aan annulering zijn voorwaarden en/of kosten verbonden

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Authentieke Italiaanse landgoederen

Populaire bestemmingen

Disclaimer