CASTELLO ANGHIARI

Te boeken vanaf: 6370 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart
beschikbaarheid

Beschrijving:
Algemeen:
Arezzo, een van origine Etruskische stad, ligt op 296 m. boven de zeespiegel en op een afstand van om en nabij 77 km. van de grote cultuurstad Florence. In de Romeinse tijd was Arezzo een belangrijke militaire buitenpost omdat vanaf deze plek de bergpassen van de Apennijnen bewaakt konden worden, de valleien van de Arno onder controle konden worden gehouden met daarbij de bovenloop van de rivier de Tiber en, richting het zuiden, de Val di Chiana en de weg naar Rome. In 1535 werd de stad onderworpen aan de overheersing van het groothertogdom van de roemruchte familie De Medici.

Vanuit de Middeleeuwen stamt ook het 2-jaarlijkse, grootse evenement van het “Steekspel der Saracenen”. Deze “Giostra del Saracino” vindt plaats op de voorlaatste zondag in juni en de eerste zondag in september, ter ere van San Donato, de beschermheilige van de stad. Dit eeuwenoude steekspel zit vol tradities, met daarbij behorende kostuums en spelregels. De hele stad staat dan in het teken van de Giostra, en voor de inwoners van Arezzo is het nooit zomaar een spel. De oorsprong gaat heel ver terug, tot de tijd dat paus Gregorius opriep tot de kruistocht “in partibus infidelum” tegen de ongelovigen (ook in die tijd was men met vooroordelen behept….). De deelnemers scharen zich onder eeuwenoude wapenschilden, zoals die van de familie Pazzi. Bij dit evenement worden heel oude riddercodes weer even tot leven gebracht, zoals die van de Orde der Tempeliers, met hun motto “Non nobis Domine, non nobis sed Nomini Tuo da Gloriam” (niet aan ons, o Heer, maar aan Uw Glorie zij Uw naam gegeven – of woorden van gelijke strekking). Maar ook al waren de Moslims in die tijd de vijanden, men eerbiedigde wel hun bijzonder grote geloofsijver en moed, en dus ook hun motto: “La Galib Illa Allah”, hetgeen zo ongeveer wil zeggen: Er is geen winnaar buiten God (of iets van deze strekking), wordt in ere gehouden. Elisabeth Travel heeft het nodige over dit spel gelezen, maar een echt volledige en duidelijke uitleg hebben wij tot nu toe niet gekregen. Mocht u in de tijd van dit evenement in Arezzo zijn, laat u dan meevoeren en geniet van alles. Veel leven in de brouwerij, lekker eten, heel speciale sfeer. Bent u een fervente geschiedenisliefhebber en kunt u ons de ultieme, enig goede uitleg van dit spel geven: We houden ons graag aanbevolen. Maar wij gaan niet zomaar de knuppel in dit historische hoenderhok gooien!

Arezzo is eigenlijk het meest bekend vanwege de gigantische antiekmarkt, die elke eerste zondag van de maand plaatsvindt. Deze markt wordt gehouden op de Piazza Grande/Piazza San Francesco en de Logge Vasari. Vanuit dit grote centrum strekken zich de stalletjes uit, met een grote verscheidenheid aan prullaria tot de meest mooie voorwerpen. Deze markt is bekend in geheel Italië en vele verkopers komen hier hun waar aanbieden. Winkeltjes in deze buurt bieden u ook een om van te watertanden hoeveelheid aan alles wat uw hartje maar op dit gebied zou kunnen begeren.

De laatste jaren is Arezzo ook zeer bekend geworden door de film “La Vita e Bella”. Heeft u interesse in filmsets, dan is dit het moment om een fiets te huren en, net als de hoofdrolspeler, de Oscar-winnaar Roberto Benigni, door de straten te fietsen……

Het kasteel:
Verscholen in de heuvels van de streek rondom Arezzo ligt dit grote en aantrekkelijke familie-landgoed, met alles erop en eraan: een groot kasteel, een poorthuis, boerderijen en dit alles omringd door, zo lijkt het, oneindige velden en heuvels, bedekt met olijfbomen en bos.

Het landgoed is gelegen op het kruispunt Toscane (Arezzo, Siena, Florence, Cortona), Umbrië (Citta di Castello, Perugia, Gubbio, Assisi) en Le Marche (Urbino), een gebied waar Piero della Francesca, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Raffael en San Francesco van Assisi geboren zijn.

De dichtstbijzijnde stad Anghiari ligt op 4 km. afstand van het kasteel; Anghiari is een aantrekkelijke, Middeleeuwse stad, die gedurende de laatste eeuwen eigenlijk heel weinig is veranderd. De machtige, 13e eeuwse stadsmuren maken de stad nog steeds tot een “onneembare” vesting. Als u een wandeling maakt door de nauwe straatjes die leiden naar charmante pleintjes, dan weet u: “dit is Italie weer op z’n best”. Ook zijn alle winkelfaciliteiten voorhanden.

Het kasteel is vierkant van vorm met een verhoogd centraal gedeelte en vier ronde torens op de hoeken. Aan twee kanten van het kasteel bevinden zich elegante loggia’s met boogvormige vensters en stenen kolommen, toegevoegd gedurende de Renaissance periode. De tuin sluit naadloos aan bij het omringende landschap, dat uitnodigt tot lange wandelingen. Het grote zwembad ligt op een plek iets boven het kasteel en kan ook met de auto worden bereikt; een uitkomst voor ouderen en mensen met loopproblemen. De huishoudster zal graag de lunch voor u serveren bij het zwembad. Bij het zwembad zijn tevens een buitendouche en een toilet aanwezig.

Het bijzonder grote huis heeft een oppervlakte van 1500 m2 en biedt met 9 slaapkamers en 8 badkamers een comfortabel onderkomen voor een groep van 19 personen. Voor groepen tot 14 personen vindt een prijsreductie plaats.

Een glazen loggia met een plafond met fresco’s leidt naar een kleine kapel. De loggia is de perfecte plek voor een middag “gewoon nietsdoen”. De grote eetkamer is voorzien van openslaande deuren naar het terras en de tuin, voorzien van tafel en stoelen voor maaltijden “onder de Toscaanse zon….”. De kamer met twee bedden met eveneens een mooi plafond met fresco’s is misschien wel de mooiste slaapkamer in het kasteel. Maar eigenlijk hebben alle slaapkamers iets bijzonders, bijv. een beschilderd balken plafond, of antiek meubilair, en allemaal gestoffeerd met het plaatselijk linnen van Busatti.

Onze conclusie: Een sprookjeskasteel in het land van de Heilige Franciscus. Kortom: een fascinerend kasteel voor een grote groep vrienden of een uitgebreide familie. Er is enorm veel ruimte ter beschikking voor grote bijeenkomsten, het kasteel biedt veel charme en de huishoudster is bijzonder vriendelijk. Het kasteel kan ook voor 14 personen worden gehuurd; er is dan een prijsreductie van toepassing en twee slaapkamers zullen dan worden afgesloten.

Indeling (19 personen, 1500 m2, tuin 1 ha.):
Begane grond: Keuken, ontbijtkamer, 5 slaapkamers, 5 badkamers, wasruimte, gastentoilet.
Eerste verdieping: Zitkamer, leeskamer, studeerkamer, eetkamer, loggia met fresco’s, loggia met biljart en tafeltennistafel, 4 slaapkamers, 3 badkamers.

Faciliteiten:
Telefoon, fax, WiFi Internetaansluiting, CD, stereo, satelliet-TV, open haard, afwasmachine, wasmachine, 4 kookplaten, grote koelkast en grote vriezer, strijkbenodigdheden, haardroger, 1 elektrische fan, 1 mobiele airco, terras, barbecue, tuin, zwembad, parkeerruimte.
In het huis zijn zout, peper, suiker, olijfolie en azijn aanwezig, alsmede afwasmiddel, een nieuwe spons, enkele tabletten voor de afwasmachine, zeeppoeder voor de wasmachine, toiletzeep in elke badkamer, toiletpapier en schoonmaakmiddel voor de badkamers. Bij aankomst staan er 2 flessen wijn, 3 flessen mineraalwater, brood, salami en tomaten voor u gereed (exclusief bij een verblijf van minimaal één week).

Ontbijtservice: De huishoudster maakt het ontbijt voor u (zondag uitgesloten). Ingrediënten en dranken zijn niet inbegrepen. Op verzoek kan zij boodschappen voor u doen; hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht.

Mogelijkheden voor sport/excursies/winkelen:
U kunt hier zwemmen, paardrijden, tennissen en wandelen. U bevindt zich hier in een prachtig bosgebied en u kunt hier dus mooie wandelingen maken, met een paard erop uit of mountainbiken; de paden zijn duidelijk aangegeven op gemakkelijk te verkrijgen landkaarten. Er is een manege vlakbij en er is een Engels sprekende tennisleraar bij de tennisclub in Anghiari. In Arezzo is er elk eerste weekend van de maand op de Piazza Grande een grote antiekmarkt, die inmiddels al wereldberoemd is. In Sansepolcro (15 minuten per auto) kunt u veel werken vinden van de kunstenaar Piero della Francesca; ook moet u het dorp Monterchi niet overslaan, waar u de beroemde “Zwangere Maria” in de dorpsschool kunt aanschouwen.
In de voetsporen van de Heilige Franciscus: Het klooster La Verna, waar Franciscus de stigmata ontving, is een magische plek. Met de auto bent u er in ongeveer 30 minuten, maar u kunt natuurlijk ook “te voet” gaan….. Verder vindt u in de omgeving van Anghiari een aantal interessante Romaanse kerken.
Voor de echte Toscaanse gastronomie gaat u naar het Castello dei Sorci, een kasteel dat nu dienst doet als restaurant, waar voortreffelijk gegeten kan worden; het restaurant is inmiddels beroemd in geheel Toscane. Anghiari is ook het hoofdkwartier van Busatti, een textielbedrijf dat intussen over de gehele wereld winkels heeft geopend; en het moet gezegd: er worden in deze winkels de beeldigste zaken aangeboden. Je zou er hebberig van worden.
Nog een aanrader tot slot: Even “Prada” shoppen? De factory-outlet is gelegen langs de Autostrada richting Florence.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Anghiari 4 km, Sansepolcro 9 km,,Città di Castello 23 km, Arezzo 33 km, Cortona 46 km, Perugia 73 km, Gubbio 70 km, Assisi 86 km, Florence 107 km, Siena 97 km, Pisa 190 km, Rome 251 km.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (23)

 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI
 CASTELLO ANGHIARI CASTELLO ANGHIARI

 CASTELLO ANGHIARI CASTELLO ANGHIARI

 CASTELLO ANGHIARI CASTELLO ANGHIARI

 CASTELLO ANGHIARI CASTELLO ANGHIARI

 CASTELLO ANGHIARI CASTELLO ANGHIARI

 CASTELLO ANGHIARI CASTELLO ANGHIARI

 CASTELLO ANGHIARI CASTELLO ANGHIARI

 CASTELLO ANGHIARI CASTELLO ANGHIARI

 CASTELLO ANGHIARI CASTELLO ANGHIARI

 CASTELLO ANGHIARI CASTELLO ANGHIARI

OmgevingOmgeving

Omgeving

Omgeving

OmgevingOmgeving

Omgeving

Omgeving

Omgeving

Omgeving

Faciliteiten

  • boodschappenservice bij aankomst
  • internet
  • zwembad

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

30/5 - 27/6
29/8 - 3/10

27/6 - 29/8

Huurprijs p/w

14

0

6370

7400

Huurprijs p/w

19

0

8260

9900

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn op verzoek soms andere periodes mogelijk


Bij de huurprijs inbegrepen: Het gebruik van water, gas, elektriciteit, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen (incl. badlakens voor bij het zwembad), waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, WiFi-Internet en de eindschoonmaak. Tevens is inbegrepen ontbijtservice, schoonmaakservice, 4 uur per dag, 5 maal per week, van maandag tot en met vrijdag van 9 - 13 uur. Is het huis gehuurd voor een langere periode dan een week dan vindt op zaterdag extra schoonmaak plaats


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, gebruik telefoon, hout voor de open haard € 10,00 per mand, “baby-kit”: € 15,00 per week (babybedje met lakentjes, kinderstoel, baby badje, potje, bestekje, flessenwarmer)


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van € 500,00 (in cash)


Check-in op de dag van aankomst tussen 17.00 en 19.00 uur. Het huis dient op de dag van vertrek voor 10.00 uur te worden verlaten


Het zwembad (15 x 5 m.) is geopend van half mei tot eind september, afhankelijk van de weersomstandigheden


Op verzoek zijn huisdieren zijn toegestaan, mits aangevraagd bij boeking en door ons bevestigd


Een auto is noodzakelijk


De eigenaresse spreekt Engels


Extra services (aan te vragen bij boeking): Extra schoonmaakservice € 15,00 per uur, extra wisseling bed-, bad- en keukenlinnen € 50,00, € 5,00 p.p., boodschappenservice bij aankomst (€ 150,00), diner bij aankomst € 25,00 p.p., inclusief 1 fles wijn en 1 fles water per 4 personen), diners gedurende de week (meer informatie hierover op aanvraag), baby sitting, kruier


Huisregels: Het is niet toegestaan in het appartement te roken; buiten kunt u natuurlijk wel genieten van uw sigaret/sigaartje. Het is beter geen voedsel mee te nemen naar de slaapkamers vanwege de aantrekkingskracht op insecten


Let op: er is geen verwarming in het Castello


Nerella is de officiële beheerder, hostess en kok van het kasteel. Zij werkt al vele jaren voor de familie Badeschi en is van alles op de hoogte. Als er praktische problemen zijn dan kunt u altijd bij haar terecht voor hulp en bijstand

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Authentieke Italiaanse landgoederen

Een vakantie met huisdieren

Disclaimer