LA FORTEZZA - CASA RONDA

Te boeken vanaf: 1430 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart
beschikbaarheid

Beschrijving landgoed:
Het landgoed waar het appartement La Fortezza Ė Casa Ronda onderdeel van is, ligt op de heuvels die op de Val díOrcia neerblikken; een, vooral in deze tijd waar iedereen alles al ontdekt en gezien heeft, nog wonderbaarlijk intact gebleven stuk natuur in het zuiden van Toscane. Het ligt halverwege tussen Florence en Rome, maar ook binnen gemakkelijk bereik van andere, grote cultuursteden zoals Siena, Arezzo, Perugia. Assisi en Orvieto.

Middeleeuwse en Renaissance juweeltjes zoals Pienza, Montepulciano, Montichiello en Montalcino liggen op slechts enige tientallen kilometers afstand. Het is heerlijk wandelen door de bossen en over de zo karakteristieke kleiheuvels van de ďCrete SenesiĒ. Heerlijk eten kan men hier ook; zelfs in andere streken van Toscane wordt toegegeven dat de keuken geweldig is en dat zegt heel wat. De beste wijnen van Toscane komen uit deze streek, zoals de Vino Nobile, de Nobele Wijn, uit Montepulciano en de Brunello uit o.a. Montalcino. Er zijn talloze lokale ďproefstationsĒ. Culturele evenementen worden nagenoeg het gehele jaar georganiseerd, en vergeet u vooral de lokale ďsagraísĒ niet; de Italianen zijn meesters in het organiseren van ware festijnen met themaís die allemaal met voedsel te maken hebben.

Het uitzicht vanaf het landgoed strekt zich uit over de vallei met op de achtergrond de kegelvormige, uitgedoofde vulkaan van de Monte Amiata die alles overheerst. De vallei staat op de lijst van de UNESCO, als zijnde een stukje wereld dat vanwege de natuurlijke zowel als culturele schoonheden pertinent bewaard moet blijven. De heuvels achter het landgoed zijn bebost, en de oude wegen die de boerderijen met elkaar verbonden worden nu ongesnoeid en intact gelaten, zodat wandelaars naar hartenlust kunnen genieten van alle schoons dat zowel flora als fauna te bieden heeft.

Te midden van de velden liggen de ďCrete SenesiĒ die deze streek zo karakteristiek maken. Het zijn vaak vreemde ďmaanlandschappenĒ van kleiheuvels en bosschages die een natuurlijke habitat bieden aan dieren zoals reeŽn, wilde zwijnen, stekelvarkens, hazen en vogels. Nog geen vijftig jaar geleden, toen deze streek zo ontzettend arm was dat vele boeren niet wisten hoe hun gezinnen te voeden, is er getracht deze heuvels te transformeren tot productieve landbouwgronden. Nu de streek, mede dankzij de goede wijnen, tot welvaart is gekomen worden de nog overgebleven ďcreteĒ streng beschermd. Vogels en hazen kunnen zich ongestoord voortplanten, en de jacht is ten strengste verboden.

De grote villa op het landgoed werd in de 2e helft van de 15e eeuw gebouwd als overnachtingplaats voor pelgrims en kooplieden die een slaapplaats nodig hadden langs de drukke weg (Via Francigena) naar en vanuit Rome. Het landgoed werd in 1924 gekocht door leden van een bekende adellijke familie die hun leven hebben gewijd aan het brengen van welvaart en sociale verbeteringen in deze toen zo verschrikkelijk arme landstreek. Nu wordt het landgoed, een prachtige combinatie van bossen, gecultiveerde velden en olijfgaarden, beheerd door hun dochters, Benedetta en Donata. De tuin is ontworpen door de Engelse tuinarchitect Cecil Pinsent, en wordt beschouwd als een ideale combinatie van puur landschap en 20e eeuwse tuinarchitectuur, waarbinnen zowel de Italiaanse en Engelse tuintradities een fraai huwelijk hebben gesloten.

Het landgoed is bovendien een centrum geworden voor culturele en artistieke evenementen. Het middeleeuwse kasteel op het landgoed is het thuis van een internationaal muziekfestival, ďIncontri in Terra di SienaĒ. Een grote, ingelijste foto van de wereldvermaarde violist Yehudi Menuhin in de receptie is hier getuige van. Hij kwam er spelen, en werd een geliefd familievriend.

De huizen en appartementen op het landgoed zijn volledig gerestaureerd en voorzien van alle moderne gemakken, zonder de oorspronkelijkheid van de gebouwen geweld aan te doen. U kunt genieten van een heerlijke vakantie, volledig volgens het motto van Elisabeth Travel: ďmemories are made of thisĒ. En wilt u meer te doen hebben dan te relaxen en van het heerlijk nietsdoen te genieten? Dan kunt u natuurlijk leuke steden en dorpen bezoeken, kooklessen volgen, u kunt fietsen, wijn proevenÖ De manager van het landgoed is u graag behulpzaam, in perfect Engels.

ďIn den beginneĒ was La Fortezza een Middeleeuws fort dat door diverse adellijke families werd bewoond; gedurende de eeuwen die volgden werd het fort ťťn van de belangrijkste boerderijen op het landgoed. Nu herbergt het fort 6 sfeervol ingerichte appartementen, waarvan Casa Ronda er een van is.

Het gehele gebouw is een aantal jaren geleden volledig gerestaureerd, met, zo veel als mogelijk was, behoud van de typisch Toscaanse kenmerken, zoals de terra cotta vloeren en de balken plafonds, terwijl de keukens en badkamers zijn aangepast aan de moderne tijd. Het vierkante gebouw omringt een grote binnenhof, overschaduwd door een majestueuze lindenboom en u treft er klimrozen en lavendel aan.

Bij het complex behoort een heel grote, mooi aangelegde tuin (veel gazon), met daarin een zwembad en een tennisbaan. Het uitzicht vanuit de tuin is spectaculair en omvat de vallei en de Monte Amiata, de hoogste berg van Toscane. De lager gelegen vlakten van de vallei bestaat uit korenvelden, olijfgaarden en wat hoger gelegen bossen. Er zijn de laatste jaren wandeltochten uitgezet door de plaatselijke wandelvereniging.

Alle aandacht en zorg is er aan besteed om van de appartementen, die allemaal verschillend in grootte zijn, sfeervolle en comfortabele vakantiewoningen te maken en men is daar absoluut in geslaagd. De muren van de appartementen zijn geschilderd in mooie kleuren en de inrichting is een mix van antieke meubelen, oude prenten en moderne kunst. Alle appartementen zijn voorzien van verwarming, sat.-TV, CD-stereo en een afwasmachine. Er is een wasruimte met wasmachine en droger voor gemeenschappelijk gebruik. De vensters zijn voorzien van horren. Natuurlijk kunt u buiten eten; voor dit doel zijn in de enorme tuin tafels, stoelen en parasols geplaatst. Behalve het zwembad en de tennisbaan is er nog een kleine speelplaats en een trampoline. Er is ook een klein restaurant in het complex, waar u van heerlijke maaltijden kunt genieten (van te voren opgeven).
Onze conclusie: de 6 appartementen zijn gesitueerd rondom een romantische binnenplaats. De enorme tuin is ingericht met tafels en stoelen voor alle appartementen, ver van elkaar geplaatst zodat voldoende privacy is gegarandeerd.
Dit is een geweldig complex in een omgeving die wat ons betreft moeilijk te beschrijven en te overtreffen is, zo mooi is het! Bovendien zijn de appartementen bijzonder smaakvol en comfortabel ingericht. Een authentieke ervaring op volgens ons een van de mooiste authentieke landgoederen in ItaliŽ!


Omschrijving van het appartement Casa Ronda (1e verdieping, 145 m2, 6 pers.):
Dit appartement is qua stijl vergelijkbaar met Casa di Tiglio. De antieke meubelen van de familie geven het appartement een bijzondere sfeer; er staat bijv. een enorm Empire bed in een 2-pers. slaapkamer. De andere slaapkamers zijn licht en zonnig, met stoffering in zachte kleuren. De keuken met eetgedeelte heeft een open haard. Ook de living is voorzien van een grote open haard en vanuit de vensters heeft u uitzicht op de binnenhof en over de vallei.

Indeling:
Living met open haard, keuken met eetgedeelte, 2 2-pers. slaapkamers, kamer met 2 bedden, 2 badkamers (1 met bad en 1 met douche).

Faciliteiten:
Receptie, parkeerruimte, tuin met tuinmeubilair, gemeenschappelijk zwembad (zout water), open haard, koelkast/vriezer, afwasmachine, oven, elektrische waterketel, gemeenschappelijk gebruik wasmachine, toaster, satelliet-TV, CD-stereo, mobiele fans op de slaapkamers, strijkbenodigdheden, haardroger. Op het landgoed bevinden zich een tennisbaan, een trampoline en een kinderspeelplaats. WiFi-Internetaansluiting. Er is een klein restaurant op het terrein.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Wandelen en fietsen. Het is, voor ons althans, al een genoegen om gewoon maar een beetje door het landschap te rijden. De stad Pienza moet u zeker bezoeken. In deze prachtige stad zijn veel leuke winkels waar u de lokale producten kunt aanschaffen; heerlijke olijfolie, wijnen, Pecorino-kaas enz. Kijkt u in deze plaats ook even naar de prachtige smeedijzeren voorwerpen bij Biagotti. Ook Montichiello is, al is het heel klein, de moeite van een bezoek waard. Bekijkt u het Teatro Povero (het ďarmentheaterĒ) en houdt u van linnen: naast de kerk is een kleine winkel waar beddenspreien, handdoeken etc. van puur linnen worden verkocht. Ook meer dan een bezoek waard zijn Montalcino en Montepulciano (veel wijnhuizen waar u naar hartelust kunt proeven en kopen). In Bagno Filippo kunt u voor Ä 10,00 de gehele dag in het zwembad gevuld met water uit de hete bronnen doorbrengen.
En bent u de mening toegedaan dat er ook nog iets aan cultuur moet worden gedaan: bekijkt u dan de Abdij van S. Antimo, waar elke zondag nog de mis wordt opgedragen, in Chiusi de Duomo en in Chianciano het Archeologisch museum. En dit is nog maar een kleine greep uit de vele mogelijkhedenÖÖÖÖ

Restaurant-tip: Een trattoria, met een aantrekkelijke menukaart van locale gerechten, ligt direct onderaan de heuvel; een aangename wandeling.

Leestip: Als u een verblijf in deze accommodatie overweegt, leest u dan eens het boek van Isabella Dusi ďMontalcino, het echte leven in de heuvels van ToscaneĒ (ISBN 90-5831-133-3). Het leven in dit Middeleeuwse stadje wordt vol liefde beschreven en geeft u een prima beeld over de omgeving, maar ook van de armoede die nog niet zolang verdwenen isÖÖ.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Alle winkels, postkantoor, apotheek, grote supermarkt etc. in Chianciano Terme, 5 km, Montepulciano 11, Chiusi 12, Pienza 21, Montalcino 41, Orvieto 56, Arezzo 72, Siena 85, Perugia 92, Florence 128.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (34)

 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA
 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

 LA FORTEZZA - CASA RONDA LA FORTEZZA - CASA RONDA

Faciliteiten

 • afwasmachine
 • badlakens
 • boodschappenservice bij aankomst
 • CD-speler
 • fan(s)
 • haardroger
 • horren
 • internet
 • kinderbedje
 • kinderspeelplaats
 • kinderstoel
 • kookservice
 • open haard
 • park
 • parkeerruimte
 • restaurant
 • stereo-installatie
 • tafel en stoelen buiten
 • tennisbaan op het terrein
 • TV
 • verwarming
 • wasdroger (gemeenschappelijk gebruik)
 • wasmachine
 • welkomstgeschenk
 • zwembad (gemeenschappelijk gebruik)

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

6/1 - 31/3
7/4 - 19/5
13/10 - 31/12

31/3 - 7/4
19/5 - 16/6
1/9 - 13/10

16/6 - 1/9

Huurprijs p/w

6

1430

2200

2480

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn soms andere periodes mogelijk. Tijdens Pasen gelden de prijzen voor het midden-seizoen


Bij de huurprijs inbegrepen: Het gebruik van water, gas, elektriciteit, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling (badlinnen 2x per week), gebruik badlakens voor bij het zwembad, midweekse schoonmaak, de eindschoonmaak, gebruik Internet en een welkomstgeschenk (brood, 1 liter melk, 1 pak koffie, 1 pakje thee, potje jam, fles wijn, fles mineraalwater en salami). Hebt u het huis gehuurd voor een periode langer dan een week, dan wordt het ook op zaterdag schoongemaakt. Tevens aanwezig: zeep in elke badkamer, afwasmiddel en een nieuwe spons, enkele tabletten voor de afwasmachine, waspoeder voor de wasmachine, toiletpapier en schoonmaakmiddel voor de badkamers


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, verwarming (naar verbruik; denkt u eraan dat verwarming kostbaar is in ItaliŽ) en hout voor de open haard Ä 15,00 per mand. Deze kosten dienen ter plaatse te worden betaald vůůr vertrek


Op verzoek worden een babybedje en een kinderstoel ter beschikking gesteld; aan te vragen bij boeking. Hiervoor zijn geen kosten verschuldigd


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van Ä 300,00 (credit card)


Check-in op de dag van aankomst tussen 15.00 en 18.00 uur. Het huis dient op de dag van vertrek vůůr 10.00 uur te worden verlaten


Het zwembad (15 x 7 m, ovaal) is geopend van half mei tot begin oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden


Huisdieren zijn niet toegestaan


Een auto is noodzakelijk


Er wordt Engels uitstekend Engels gesproken


Extra services aan te vragen bij boeking: Extra schoonmaakservice Ä 10,00 per uur, boodschappenservice bij aankomst (tot 6 personen Ä 75,00), diner bij aankomst, op maandag diner gecombineerd met het proeven van olijfolie, kok. Er is een vergaderruimte/eetzaal met professionele keuken beschikbaar voor groepsactiviteiten, zoals cursussen, familiefeesten of kleine seminars (extra kosten)

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Authentieke Italiaanse landgoederen

Top accommodaties in ItaliŽ

Landelijk gelegen accommodaties in ItaliŽ

Wijn en/of olie producerende landgoederen in ItaliŽ

Alle appartementen in ItaliŽ

Disclaimer