VILLA GALGANO

Te boeken vanaf: 1351 euro per week

beschrijving
foto's
prijs
kaart
beschikbaarheid

Beschrijving:
Als u dit fantastische huis huurt, moet u natuurlijk weten welke zeer bijzondere, ronde kerk er pal naast het huis ligt, en welke eeuwenoude verhalen ermee verbonden zijn. Met de bouw van de kerk plus het klooster van San Galgano werd rond 1185 begonnen door de CisterciŰnzer monniken. De abdij is inmiddels een ru´ne (maar zeker een bezoek waard), maar de prachtige, ronde kapel staat er nog altijd, met een beeldschoon, spiraalvormig plafond. De kerk is een bezoek meer dan de moeite waard, en wordt prachtig en sfeervol verlicht in de avonduren. Er is een alleraardigst winkeltje, waar u, behalve hebbedingetjes, ook bijzondere grappaĺs kunt kopen met bijv. een takje rozenbottel, rozemarijn enz., speciale confitures en honing en veel soorten kruidenthee.

Maar nu terug naar Galgano ôhimselfö: Galgano Guidotti, zoon van edellieden, werd in 1148 geboren. Hij was het soort zoon waar niemand van kon houden; arrogant, wild, niet willen luisteren naar rede, enzovoorts. Hij had, desalniettemin, een grote vriendenkring, en een beeldschone verloofde. Maar dat hij niet deugde was onbetwistbaar. Tot op een dag, hij bezoek kreeg van de aartsengel MichaŰl, die hem liet weten hoe verkeerd hij bezig was, en dat hij toch eens nodig zijn levenshouding moest veranderen. De aartsengel kon hem in eerste instantie overtuigen, want de volgende dag liet hij weten dat hij alles wat hij nog geen vierentwintig uur geleden noodzakelijk vond om prettig te leven achter zich wilde laten. Hij wilde een kluizenaar worden, in dienst van God, en vond een grot om in te gaan wonen. Het zal niemand verbazen dat zijn vrienden en familie hem voor gek verklaarden. Zijn moeder smeekte hem om dan toch in ieder geval zijn verloofde te bezoeken om haar in te lichten. Zoals het een goede zoon betaamt kon hij de smeekbeden van zijn moeder niet weerstaan (en zeker een Italiaanse zoon nietů.), dus ging hij op weg, gekleed in zijn mooiste robe. Maar zijn paard steigerde en viel, en hij werd door engelen omhoog gedragen naar de Monte Siepi, een ruige heuveltop in de buurt van Chiusdino. Een hemelse stem beval hem de heuvel op te klimmen en alle aardse genoegens vaarwel te zeggen.

Galgano was erg onder de indruk, maar meende toch een weerwoord te moeten geven. Het opgeven van alle aardse genoegens klonk weliswaar heel goed, in godsdienstig opzicht, maar hij had er toch altijd lekker op los geleefd en om dat alles zo volledig op te geven zou hetzelfde zijn als dat zijn zwaard ineens rotsen zou kunnen splijten. Om zijn argument kracht bij te zetten, trok hij zijn wapen en probeerde het in een steen te steken. Hij verwachtte niet anders dan dat de steen zijn wapen zou breken. Maar in tegendeel; het zwaard gleed als een mes door een pakje zachte boter, tot aan het handvat in de steen. Toen gaf Galgano zich volledig gewonnen en heeft de heuvel nooit meer verlaten. Hij leefde in armoede, maar kreeg vaak bezoek van boeren die om advies kwamen vragen en zijn zegen wilden, en de wilde dieren vormden zijn dagelijkse gezelschap.

Zowel mens als dier zorgden ervoor, dat hij genoeg te eten en te drinken kreeg. Toen de duivel een handlanger stuurde om hem te vermoorden hadden de wolven hem onmiddellijk door, doodden hem en knaagden zijn botten tot splinters. De steen met het zwaard is nog altijd te zien.
Naast de kerk staat dit historische landhuis, midden in het landelijke groen op een heuvel, tussen de kerk van Montesiepi en de San Galgano Abdij. Het huis is in dezelfde periode gebouwd als de kerk (12e eeuw hebben wij ons laten vertellen) en ging dienst doen als klooster. In latere periodes werd het in gebruik genomen voor diverse andere doeleinden. De eigenaars hebben het huis gerestaureerd, maar daarbij getracht zoveel mogelijk de originele structuur te behouden en de behoefte aan modern comfort daar in te passen; het is allemaal zeer smaakvol gedaan, volgens de Toscaanse, landelijke stijl en sfeer en het past uitstekend in de historische en artistieke omgeving. De monumentale ingang met een dubbele trap leidt naar een terras, vanwaar u de prachtige uitzichten op de omgeving kunt bewonderen en 's avonds genieten van de verlichte gebouwen van de abdij; gedurende de zomermaanden worden op deze zeer romantische locatie concerten gegeven.

In de tuin bevindt zich een eenvoudig zwembad. Deze mooie en grote tuin, met veel terra cotta potten met bloemen, struiken en palmen, is volledig omheind en loopt iets schuin af. Aan de zijkant van het huis is een klein terras; hier wordt weinig gebruik van gemaakt. Aan die kant staat namelijk de kerk, die bezocht wordt en waar diensten worden gehouden en dan heeft men op dat plekje wat minder privacy. Aan de achterkant van het huis, bij het zwembad, is uw privacy volledig gewaarborgd en er kan niemand in de tuin komen; die is volledig privÚ. Het huis, bestaande uit twee verdiepingen (eigenlijk 2 1/2 verdiepingen), is gemeubileerd in Toscaans-landelijke stijl met antieke accenten. U heeft de beschikking over twee livings, 2 met alle comfort uitgeruste keukens, 5 slaapkamers en een vanuit de tuin toegankelijk appartementje, bestaande uit een 2-pers. slaapkamer, badkamer met douche en een klein keukenhoekje. Langs de lengte van het huis bevindt zich een dichte portico. Deze historische portico van het voormalige klooster, uit het jaar 1250, is nog volledig en ongewijzigd in tact, met de waterput, en de oven, waarin de broeders in die tijd het dagelijks brood bakten; ook deze oven functioneert nog uitstekend! Dit alles, gecombineerd met de warme gastvrijheid van de eigenaar, maakt dit huis tot een fantastisch vakantieverblijf voor degenen die eens iets heel bijzonders willen. Parkeren is geen probleem, want u heeft de beschikking over een eigen parkeerruimte.

Zoals reeds aangegeven: De kapel is vlak achter het huis en is beroemd in geheel ItaliŰ, en wordt regelmatig door toeristen bezocht die de beschreven "steen met zwaard" willen zien. Ook is het een populaire plek voor huwelijksvoltrekkingen. Wij zijn er zeker van dat gasten die voor dit huis kiezen de historische en religieuze achtergronden kunnen waarderen, en daarom zijn wij ervan overtuigd dat zij op zondagen van 11.00 ľ 11.30 en van 12.00 ľ 12.30, wanneer de missen worden opgedragen, zich graag zullen aanpassen aan de religieuze wereld door in die twee halve uurtjes niet teveel lawaai te maken. En hierbij wordt voornamelijk gedacht aan alle moderne apparatuur op geluidsgebied (we hebben het hier uitsluitend over muziek buiten). Maar, bij voorbaat, namens de kerkgemeenschap, wordt u van harte bedankt voor uw begrip!

Tot slot nog even een wijze spreuk (in het Engels), die in dit grote huis aan de muur hangt en van veel wijsheid getuigt: "Don't ever do a good turn, unless you are brave enough to bear ingratitude".

Onze conclusie: Een zeer bijzondere verblijfplaats met schoonheid, privacy en een uitstekende ligging. Heel geschikt voor een familievakantie met, bijvoorbeeld, een ouder echtpaar dat zich graag zo af en toe terug wil trekken. Aanrader!!

Faciliteiten:
Parkeerruimte, terras, grote tuin met tuinmeubilair, zwembad, portico, WiFi internetaansluiting (gratis), safe, telefoon/fax, CD-speler, TV-sat., 2 x oven/ koelkast/vriezer/afwasmachine, magnetron, koffiezetapparaat, wasruimte met wasmachine en droger, houtoven

Mogelijkheden voor sport/excursies:
U kunt hier uitstekend wandelen, paardrijden of erop uit met de mountainbike. Er is een golfbaan in Sovicille, op 25 min. rijafstand, en warme bronnen in Petriolo, 30 min. rijafstand.
Leuke en interessante excursies zijn er genoeg te maken: Natuurlijk Siena, een heel gezellige stad met mooie winkels en natuurlijk de beroemde Piazza del Campo en de Duomo. Ook het kunstmuseum is een bezoek waard; er zijn meer dan 600 topwerken te bezichtigen. Of u brengt een bezoek aan Montalcino, Montepulciano, San Gimignano, waar u de verrukkelijkste wijnen kunt aanschaffen, en natuurlijk Florence. Gaat u in laatstgenoemde stad eens naar de Mercato Centrale di San Lorenzo, een markt gevestigd in 19e eeuwse hallen met een metalen overkapping. Ga langs bij kruidenier Perini (stand nr. 344) waar u de heerlijkste kazen en vleeswaren kunt verkrijgen. Ook Pisa (Piazza dei Miracoli) en Lucca (fietsen op de stadswallen) zijn gemakkelijk bereikbaar. Bij boeking ontvangt u uitgebreide streekinformatie, alsmede een reisgids.
Tip: Murlo, een piepklein dorp op een heuveltop, is in het bezit van een fantastisch Etruskisch museum. Voor ge´nteresseerden in deze cultuur: beslist een bezoek waard!!

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Dichtstbijzijnde winkels, restaurants, supermarkt en bank in Monticiano 7 km, Siena 35 km, San Gimignano 52 km, Montalcino 63 km. Strand (Follonica) 50 km. De tocht naar Florence neemt ongeveer 30 min., naar Pisa een uur en 20 min., naar Rome 2 uur en naar Milaan 4 uur in beslag.

Indeling:
Begane grond:Entree, keuken (5 treden naar beneden) met tafel en stoelen (6 kookelementen, oven, koelkast/vriezer, afwasmachine, magnetron), ruime living/eetkamer met openslaande deuren naar de tuin met zwembad, toilet.
Eerste verdieping: Grote living/eetkamer met open haard en TV-sat., kleine ontbijtkeuken (oven, 4 kookelementen, koelkast/vriezer, afwasmachine, koffiezetapparaat), 2-pers. slaapkamer (met extra bed) en kamer met 2 bedden, die samen een badkamer delen (zitbad), 2-pers. slaapkamer met en suite badkamer met douche, kamer met 2 bedden met 2 ramen met uitzicht en en-suite badkamer met douche.
Mezzanine: (14 traptreden naar boven) 2-pers. slaapkamer, met en suite badkamer met douche.
Tuin-niveau: klein studio-appartement bestaande uit een slaapkamer met keukenhoekje (2 kookplaten, koelkastje en afwasmachine) en open haard, plus een kleine badkamer met douche.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (24)

 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO
 VILLA GALGANO

 Uitzicht op abdij

Uitzicht op abdij

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

2/1 - 3/4
10/4 - 22/5
11/9 - 18/12

3/4 - 10/4
22/5 - 3/7
21/8 - 11/9
18/12 - 7/1/2022

3/7 - 21/8

Huurprijs p/w

12

2002

2604

3206

Huurprijs p/w

10

1652

2401

3003

Huurprijs p/w

8

1351

2156

2702

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn soms andere periodes mogelijk; prijzen op aanvraag beschikbaar. Als het huis voor 10 personen wordt gehuurd, wordt het afzonderlijke appartement in de tuin afgesloten. Als het huis wordt gehuurd door een groep van 8 personen, dan wordt, behalve het appartement in de tuin, ook nog een slaapkamer afgesloten


In de huurprijs inbegrepen: Gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, gas, water en elektriciteit (max. 75 kW), gebruik Internet en de eindschoonmaak. Kinderbedje (lakentjes aanwezig) en kinderstoel worden gratis ter beschikking gesteld


Niet inbegrepen in de huurprijs: toeristenbelasting, kosten voor verwarming Ç 95,00 per dag (8 uur per dag) en gebruik elektriciteit boven de 75 kW (0,70 per kW). Deze kosten dienen vˇˇr vertrek ter plaatse te worden afgerekend. Dit geldt eveneens voor gemaakte telefoonkosten


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van Ç 500,00 in cash; terugbetaling vindt plaats via banktransfer binnen 7 dagen na vertrek


Check-in op de dag van aankomst tussen 16.00 en 19.00 uur. U dient het huis op de dag van vertrek vˇˇr 10.00 uur te verlaten


Het zwembad (4 x 9 m, diepte 1,40 m) is geopend van 3/4 tot 22/10 afhankelijk van de weersomstandigheden


Kleine huisdieren zijn toegestaan mits aangevraagd bij boeking en door ons bevestigd. Extra kosten Ç 50,00 per week


Men spreekt Engels


Een auto is noodzakelijk


Schoonmaakservice: Ç 15,00 per uur, extra wisseling linnen Ç 10,00 p.p. Op verzoek kan er bij aankomst een maaltijd voor u worden verzorgd; kosten Ç 30,00 p.p., (kinderen tot 6 jaar gratis, en tot 12 jaar 50%). Extra services aan te vragen bij boeking


Er kunnen party's of huwelijksfeesten worden georganiseerd. Extra kosten ten bedrage van Ç 350,00 als het totale aantal gasten het toegestane aantal niet overschrijdt; is dat wel het geval dan is er een extra toeslag van toepassing van Ç 500,00 tot Ç 800,00

Ervaringen van bezoekers

20-06-2014 : Fam. Eussen : VILLA GALGANO

Beste Elisabeth, Villa Galgano is een prachtige locatie, zowel qua ligging als qua accommodatie. Wat de vooraf ontvangen informatie betreft, is het wel van belang om de routebeschrijving duidelijker aan te geven, m.n. van het laatste stuk. Komende vanuit het noorden is de route langs de kust via Cecina en Massa-Maritima een mooiere en vooral kortere route dan via Florence en Siena. Een leuke aanrader is een rondvlucht boven het gebied van het locale vliegveldje 2 km van de abdij. Het babybedje was gelukkig aanwezig en de ontvangst door Alicia was prima geregeld. Kortom, we hebben een heerlijk verblijf gehad in villa Galgano. Nogmaals bedankt!

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Authentieke Italiaanse landgoederen

Disclaimer