CASA AL BOSCO

Te boeken vanaf: 650 euro per week

beschrijving
foto's
prijs
kaart

Beschrijving landgoed:
Van een afstand lijkt “het kasteel” inderdaad op een echt kasteel, maar als u de top van de heuvel eenmaal hebt bereikt en u rijdt door de poort dan ziet u dat het eigenlijk een kleine verzameling huizen – een hamlet – is, maar dan in dit geval indrukwekkende gebouwen. Aan de linkerkant staat het honingkleurige grote huis, met een gorgelend fonteintje op de binnenplaats. De gebouwen aan de rechterkant bestaan uit stallen, diverse voorraadruimtes, een uitkijktoren, twee woningen voor families die op het landgoed werken, alsmede een appartement dat voor verhuur wordt aangeboden. Behalve dit appartement zijn er nog diverse andere accommodaties op het landgoed die in ons programma zijn opgenomen, waarvan Casa al Bosco er een is.

Het 2800 ha grote landgoed is eigenlijk een natuurpark, waar wilde zwijnen, stekelvarkens, reewild, landschildpadden, dassen en reigers nog ongestoord kunnen leven in een onbedorven omgeving. Het “kasteel” staat op de top van de eerste heuvel landinwaarts, op slechts 14 km. afstand van de zee; het is het centrum van het landgoed, dat hoofdzakelijk bestaat uit bossen en Mediterrane flora. De vergezichten vanaf het “castello” zijn fantastisch met aan de ene kant de zee en aan de andere kant de olijfgaarden, uitgestrekte velden en golvende heuvels. Het landgoed had oorspronkelijk een oppervlakte van 8000 ha maar het is door de staat - door onteigening - teruggebracht tot 3000 ha. Het grootste deel van het grondgebied bestaat nog steeds uit bossen; van de resterende 150 ha is 18 ha, sinds 1995, door Duccio Corsini getransformeerd tot wijngaarden. In 1759 bracht de Corsini-familie de agricultuur in het voormalige, met malaria besmette, moeras dat de Maremma eens was, tot grote bloei. Nog steeds wordt door Duccio grond in cultuur gebracht en hij loopt voorop bij het uitproberen van de nieuwste technische “snufjes”.

De eerste Corsini, waarover documentatie is gevonden, is Don Tommaso, een slimme ondernemer die zich in het jaar 1316 in Florence vestigde. Zoals toen nog ongestraft kon zette hij zijn geliefde zonen en neven op invloedrijke posities, op het gebied van de kerk, de politiek en de handel. Zo zette hij fundamenten onder wat de machtigste en meest belangrijke familie van Italië is geworden. Andrea, bisschop van Fiesole (een stadje boven Florence en absoluut een bezoek waard) in de 14e eeuw, is later heilig verklaard. Pietro werd kardinaal en was verantwoordelijk voor de terugkeer van de paus naar Rome vanuit Avignon. Matteo verdiende een fortuin met de handel in wol, zijde en andere handelswaar, tussen Engeland en Italië. In het jaar 1730 werd de kardinaal Lorenzo Corsini gekozen tot Paus Clemente XII; als patroon van de kunsten stichtte hij in Rome het Capitool en zijn musea. Hij financierde de bouw van de Trevi fontein en de gevel van de Basiliek San Giovanni in Laterano. Gedurende de volgende eeuwen breidde de Corsini-familie haar eigendommen en daarmede haar macht uit met grote landgoederen in Toscane, Umbrië en Lazio, terwijl tegelijkertijd grote paleizen voor en door de familie werden gebouwd in Rome en Florence. De familie is nog steeds zeer geïnteresseerd in kunst, getuige de uitgebreide collectie in Florence, die nog steeds deel uitmaakt van het bezit van deze familie. Tegenwoordig is de familie betrokken bij veel activiteiten die een link hebben met oude tradities, maar wel met het oog gericht op de toekomst. Wijn en olijfolie worden volgens de nieuwste methodes geproduceerd op de gigantische landgoederen in de Chianti en ook op het “kasteel”. De jacht en het boerenbedrijf zijn slechts enkele activiteiten in de Maremma, terwijl twee jongere leden van de familie succesvolle schilders en designers zijn.

Als u kiest voor een verblijf in de Maremma, dan bent u wel in Toscane, maar in een gedeelte waar minder toerisme is dan in het noordelijk gelegen gedeelte. Er zijn hier prachtige zandstranden met schoon zwemwater en ook nog veel rustige plaatsen. Naar gelang het jaargetijde ziet u het rose van flamingo’s die aan het fourageren zijn, maar ook vele andere trekvogels. En wilt u de jet-set-plaatsen bezoeken; die zijn er ook. Wat te denken van Porto Ercole, waar koningin Juliana en prins Bernhard jarenlang een vakantievilla bezaten. Deze is inmiddels gerestaureerd. En dan het schiereiland Argentario, met Porto Santo Stefano, een prachtig stadje met trendy winkels en heerlijke restaurants. Het bijzondere van de Maremma is juist dat er een uitgebreide keuze is aan “ voor elk wat wils”.

Over het “castello” valt veel te vertellen; het ligt hoog op een heuveltop, bereikbaar via een goed berijdbare – voor auto’s met een laagliggende uitlaat is het even een kwestie van voorzichtig rijden – en fraaie, door cipressen omzoomde weg. We weten niet precies of we het een kasteel moeten noemen, of alleen maar “een gehucht binnen de muren”. Er is in elk geval een muur om het geheel, een echte toegangspoort en ook een echte binnenplaats; alles zoals het al eeuwenlang is. We waren uitgenodigd om het geheel te bekijken en daarna werd ons gevraagd om een paar dagen te blijven. En hoewel de familie, uiteraard natuurlijk, mensen van deze tijd zijn, voelden wij ons toch terug in de tijd gezet, maar met de luxe van het hedendaagse. We hebben heerlijk gegeten op de binnenplaats met patio, omzoomd door blauwe regen, die gasten de nodige schaduw biedt op het heetst van de dag. De verschijning van een prins te paard zou ons niet verbaasd hebben…….

Beschrijving vakantiewoning:
Op dit authentieke landgoed, op enkele kilometers afstand van het hierboven omschreven jachthuis van de familie Corsini, dat wij ook in ons programma hebben, staat Casa al Bosco, een zeer geschikt huis voor de natuurliefhebbers en romantici onder ons. Het staat midden in het bos en is omringd door eeuwenoude steeneiken en pijnbomen. Als u rijdt vanuit het noorden richting Capalbio slaat u op een gegeven moment linksaf en vervolgens rijdt u de bossen van het landgoed in via een ongeplaveide weg van ongeveer 500 m tot u bij deze omgebouwde houthakkerscottage arriveert. Het eerstvolgende huis ligt op een afstand van 300 m.

Bij het vallen van de avond kan het zo maar gebeuren dat u vanaf de galerij herten en stekelvarkens – om maar wat te noemen – kunt observeren, die tegen die tijd hun “geeheime” leefomgeving verlaten en verschijnen op de open plek voor het huis. De meeste vertrekken komen uit op het balkon dat zich langs de gehele voorgevel uitstrekt. Vanuit het huis heeft u uitzicht op de schaduwrijke open plek voor het huis en op de bomen in het bos. Voor het huis staat tuinmeubilair, zodat u heerlijk buiten kunt eten. De grote woonkamer is voorzien van een enorme traditionele open haard, heerlijk om bij te zitten op koele avonden.

Het strand ligt op 14 km. afstand. Op ongeveer 2 kilometer afstand van het huis is er een bar waar u van uw dagelijkse cappuccino kunt genieten, een kleine supermarkt, een bank en een postkantoor. De dichtstbijzijnde stad is Albinia op 10 km. afstand. In de nabije omgeving zijn enkele uitstekende restaurants te vinden die streekgerechten serveren.

Onze conclusie: Een vakantiehuis – off the beaten track – op een authentiek landgoed, geschikt voor natuurliefhebbers en romantici die tijdens hun vakantie zowel van de bossen als de zee willen genieten.

Indeling (4 pers., 90 m2):
Begane grond: Grote living/eetkamer met open haard, keuken, 2-pers. slaapkamer met en suite badkamer met bad, kamer met 2 bedden met en suite badkamer met bad, wasruimte met wasmachine.

Faciliteiten:
Parkeerruimte, open haard, wasmachine, afwasmachine, koelkast, magnetron, strijkbenodigdheden, toaster, fans en in screens in de slaapkamers. In het huis zijn aanwezig zout, peper, suiker, olijfolie, azijn en twee tabletten voor de afwasmachine. Er is zeep en een rol toiletpapier in elke badkamer. Internet bij de receptie (tijdens openingsuren, eigen laptop meebrengen). Als welkomstgeschenk ontvangt u een fles wijn, een fles water en een verrassing.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Zwemmen, wandelen, fietsen, tennisbaan 3 km, manege 10 km, golf course 9 km, thermale bronnen in Saturnia 32 km. In de nabije omgeving van het landgoed zijn diverse archeologische plaatsen te bezoeken, zoals bijv. de Etruskische overblijfselen in Rosella en Vetulonia. Of u kunt leuke plaatsjes ontdekken zoals Manciano en Pitigliano. U kunt een lange strandwandeling maken of gaan shoppen op de plaatselijke markt. Ook kunt u, afhankelijk van het seizoen, zoeken naar paddenstoelen en kastanjes in de bossen en deze later op de dag verwerken in een heerlijke maaltijd, begeleid door een glas rode streekwijn, de Morellino di Scansano. Buiten de grenzen van dit landgoed zult u een streek ontdekken rijk aan cultuur, een prachtig landschap, goed eten en excellente wijnen, gecombineerd met de charme van de Toscaanse manier van leven en de nog onbedorven kust.
Het huis ligt dichtbij Albinia en Orbetello, aan het begin van het schiereiland Argentario. De dichtstbijzijnde grote stad is Grosseto. Siena ligt op een uur rijden; Rome, Florence en Pisa zijn binnen twee uur te bereiken. Viterbo, de vroegere verblijfplaats van de paus ligt op een uur rijafstand, evenals Tarquinia (met veel interessante Etruskische graven) en Tuscania. In Albinia, op 10 km afstand, vindt u alle winkels en een grote supermarkt. Op ongeveer 2 km afstand van het huis is er een kleine kruidenierswinkel, een bar, een bank en postkantoor.
Het strand en de zee: een strand van fijn zand strekt zich uit langs de kust. Het water is schoon en meestal warm genoeg om te zwemmen vanaf half mei tot oktober. U kunt een boot huren om de verborgen baaitjes van de eilanden Giglio en Giannutri te ontdekken.
Sigth seeing in de omgeving (om maar enkele zeer bezienswaardige stadjes te noemen): Pitigliano, Sovana, Sorano, Viterbo, Manciano en het middeleeuwse dorp Capalbio. De warme bronnen van Saturnia, waar u tevens kunt genieten van uitgebreide schoonheidsbehandelingen liggen op korte afstand.
En dan de natuur: er zijn fantastische wandelingen te maken in het nationale park Uccellina, met prachtige pijnboombossen, verborgen baaitjes, romantische ruines van wachttorens en de San Rabano abdij.
De archeologische vindplaatsen zijn al genoemd; een trip naar de Etruskische graven in Tarquinia en Tuscania mag niet worden gemist. Wilt u hier meer over weten leest u dan het interessante boek “Schimmenrijk” van Rosita Steenbeek.
Op het schiereiland Monte Argentario ten zuiden van het kasteel bevinden zich de jetset vakantieplaatsen Porto Santo Stefano en Porto Ercole. “Beeldige” plaatsjes met even zovele “beeldige” (maar prijzige) winkels.
Bezoekt u ook de Tarot-tuin van Niki de Saint Phalle, 20 reuzensculptures geïnspireerd op de figuren van de magische Tarotkaarten. Kinderen vinden het leuk!

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Restaurant, bar en supermarkt 2, Albinia 10, stranden 14, Orbetello 24, Tarquinia 40, Tuscania 40, Grosseto 45, Viterbo 95, Siena 95, Florence 130, Rome 140.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (12)

 CASA AL BOSCO
 CASA AL BOSCO
 CASA AL BOSCO
 CASA AL BOSCO
 CASA AL BOSCO
 CASA AL BOSCO
 CASA AL BOSCO
 CASA AL BOSCO
 CASA AL BOSCO
 CASA AL BOSCO
 CASA AL BOSCO
 CASA AL BOSCO
 CASA AL BOSCO CASA AL BOSCO

 CASA AL BOSCO CASA AL BOSCO

 CASA AL BOSCO CASA AL BOSCO

 CASA AL BOSCO CASA AL BOSCO

 CASA AL BOSCO CASA AL BOSCO

 CASA AL BOSCO

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

3/3 - 16/6
15/9 - 3/11

16/6 - 15/9

Huurprijs p/w

4

650

0

750

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn op verzoek soms andere periodes mogelijk


Bij de huurprijs inbegrepen: het gebruik van water, gas, elektriciteit, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, en een welkomstgeschenk. Is het huis gehuurd voor een langere periode dan een week dan vindt op vrijdag of zaterdag extra schoonmaak plaats


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, eindschoonmaak € 80,00, verwarming (naar verbruik: tussen € 26,00 - € 78,00 per dag voor 6-8 uur, afhankelijk van de grootte van het huis). Deze kosten dienen ter plaatse te worden voldaan voor vertrek. Hout voor de open haard € 20,00 per mand, “babykit” € 25,00 per week (babybedje met lakentjes en kinderstoel). Badlakens zijn te huur voor 4,00 p.p. per week


Op het landgoed wordt wijn van hoge kwaliteit geproduceerd. U treft een selectie hiervan in uw accommodatie aan. U kunt hiervan gebruik maken en bij vertrek de door u geopende flessen afrekenen


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van € 200,00 (in cash; credit cards worden niet geaccepteerd), alsmede toeristenbelasting


Check-in op de dag van aankomst tussen 16.00 en 19.00 uur. Het huis dient op de dag van vertrek voor 9.00 uur te worden verlaten. Belangrijk: aankomsttijden die buiten de hierboven genoemde tijden vallen dienen van te voren te worden aangevraagd en door ons te worden bevestigd


Huisdieren zijn toegestaan, mits aangevraagd bij boeking en door ons bevestigd; extra kosten € 50,00 - € 100,00 per week, afhankelijk van de grootte en vacht


Een auto is noodzakelijk


Er wordt Engels gesproken


Huisregels: Het is niet toegestaan in de accommodatie te roken; buiten kunt u natuurlijk wel genieten van uw sigaret/sigaartje. Het is beter geen voedsel mee te nemen naar de slaapkamers vanwege de aantrekkingskracht op insecten


Extra services (aan te vragen bij boeking en door ons bevestigd): extra schoonmaak € 15,00 per uur, diner bij aankomst (speciale aanbieding in Ristorante La Terrazza) € 15,00 per persoon en kinderen € 10,00, inclusief water, wijn, fruit en koffie. Diners gedurende de week vanaf 6 personen en mogelijk van maandag tot en met vrijdag. Menu’s kunnen bij aankomst worden besproken. Kosten € 15,00 per uur voor de kok voor de werkzaamheden; de benodigdheden worden met hem afgerekend

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer