IL CASTELLO

Te boeken vanaf: 3000 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart
beschikbaarheid

Beschrijving landgoed:
Van een afstand lijkt “het kasteel” inderdaad op een echt kasteel, maar als u de top van de heuvel eenmaal hebt bereikt en u rijdt door de poort dan ziet u dat het eigenlijk een kleine verzameling huizen – een hamlet – is, maar dan in dit geval indrukwekkende gebouwen. Aan de linkerkant staat het honingkleurige grote huis, met een gorgelend fonteintje op de binnenplaats. De gebouwen aan de rechterkant bestaan uit stallen, diverse voorraadruimtes, een uitkijktoren, en twee woningen voor families die op het landgoed werken.

Het 2800 ha grote landgoed is eigenlijk een natuurpark, waar wilde zwijnen, stekelvarkens, reewild, landschildpadden, dassen en reigers nog ongestoord kunnen leven in een onbedorven omgeving. Het “kasteel” staat op de top van de eerste heuvel landinwaarts, op slechts 14 km. afstand van de zee; het is het centrum van het landgoed dat hoofdzakelijk bestaat uit bossen en Mediterrane flora. De vergezichten vanaf het “castello” zijn fantastisch met aan de ene kant de zee en aan de andere kant de olijfgaarden, uitgestrekte velden en golvende heuvels. Het landgoed had oorspronkelijk een oppervlakte van 8000 ha maar het is door de staat - door onteigening - teruggebracht tot 3000 ha. Het grootste deel van het grondgebied bestaat nog steeds uit bossen; van de resterende 150 ha is 18 ha, sinds 1995, door Duccio Corsini getransformeerd tot wijngaarden. In 1759 bracht de Corsini-familie de agricultuur in het voormalige, met malaria besmette, moeras dat de Maremma eens was, tot grote bloei. Nog steeds wordt door Duccio grond in cultuur gebracht en hij loopt voorop bij het uitproberen van de nieuwste technische “snufjes”.

De eerste Corsini, waarover documentatie is gevonden, is Don Tommaso, een slimme ondernemer die zich in het jaar 1316 in Florence vestigde. Zoals toen nog ongestraft kon zette hij zijn geliefde zonen en neven op invloedrijke posities, op het gebied van de kerk, de politiek en de handel. Zo zette hij fundamenten onder wat de machtigste en meest belangrijke familie van Italië is geworden. Andrea, bisschop van Fiesole (een stadje boven Florence en absoluut een bezoek waard) in de 14e eeuw, is later heilig verklaard. Pietro werd kardinaal en was verantwoordelijk voor de terugkeer van de paus naar Rome vanuit Avignon. Matteo verdiende een fortuin met de handel in wol, zijde en andere handelswaar, tussen Engeland en Italië. In het jaar 1730 werd de kardinaal Lorenzo Corsini gekozen tot Paus Clemente XII; als patroon van de kunsten stichtte hij in Rome het Capitool en zijn musea. Hij financierde de bouw van de Trevi fontein en de gevel van de Basiliek San Giovanni in Laterano. Gedurende de volgende eeuwen breidde de Corsini familie haar eigendommen en daarmee haar macht uit met grote landgoederen in Toscane, Umbrië en Lazio, terwijl tegelijkertijd grote paleizen voor en door de familie werden gebouwd in Rome en Florence. De familie is nog steeds zeer geïnteresseerd in kunst, getuige de uitgebreide collectie in Florence, die nog steeds deel uitmaakt van het bezit van deze familie. Tegenwoordig is de familie betrokken bij veel activiteiten die een link hebben met oude tradities, maar wel met het oog gericht op de toekomst. Wijn en olijfolie worden volgens de nieuwste methodes geproduceerd op de gigantische landgoederen in de Chianti en ook op het “kasteel”. De jacht en het boerenbedrijf zijn slechts enkele activiteiten in de Maremma, terwijl twee jongere leden van de familie succesvolle schilders en designers zijn.

Als u kiest voor een verblijf in de Maremma, dan bent u wel in Toscane, maar in een gedeelte waar minder toerisme is dan in het noordelijk gelegen gedeelte. Er zijn hier prachtige zandstranden met schoon zwemwater en ook nog veel rustige plaatsen. Naar gelang het jaargetijde ziet u het rose van flamingo’s die aan het fourageren zijn, maar ook vele andere trekvogels. En wilt u de jet-set-plaatsen bezoeken; die zijn er ook. Wat te denken van Porto Ercole, waar Prinses Juliana en Prins Bernhard jarenlang een vakantievilla bezaten. Deze is inmiddels gerestaureerd. En dan is er nog het schiereiland Argentario, met Porto Santo Stefano, een prachtig stadje met trendy winkels en heerlijke restaurants. Het bijzondere van de Maremma is juist dat er een uitgebreide keuze is aan “voor elk wat wils”.

Beschrijving “castello”:
Over het “castello” valt veel te vertellen; het ligt hoog op een heuveltop, bereikbaar via een goed berijdbare – voor auto’s met een laag liggende uitlaat is het even een kwestie van voorzichtig rijden – en fraaie, door cipressen omzoomde weg. We weten niet precies of we het een kasteel moeten noemen, of alleen maar “een gehucht binnen de muren”. Er is in elk geval een muur om het geheel, een echte toegangspoort en ook een echte binnenplaats; alles zoals het al eeuwenlang is. We waren uitgenodigd om het geheel te bekijken en daarna werd ons gevraagd een paar dagen te blijven. En hoewel de familie, uiteraard natuurlijk, mensen van deze tijd zijn, voelden wij ons toch terug in de tijd gezet, maar met de luxe van het hedendaagse. We hebben heerlijk gegeten op de binnenplaats met patio, omzoomd door blauwe regen, die gasten de nodige schaduw biedt op het heetst van de dag. De verschijning van een prins te paard zou ons niet verbaasd hebben…….

Als u hier een verblijf boekt, in het kasteel zelf, dan moet u niet zoeken naar beeldschone kunstvoorwerpen, de fraaiste meubels, enz. De eigenaars zien hun bezit als iets dat er nu eenmaal is en niet als iets dat constant verfraaid en verbeterd moet worden. Het meubilair is oud, en veel voorwerpen zijn nog ouder c.q. antiek. Eén van de dochters heeft een prachtige “trompe l’oeuil” muurschildering gemaakt op de eerste verdieping, maar dat is feitelijk een uitzondering die de regel bevestigt. En als u niet van de jacht houdt dan is deze accommodatie ook niet bijzonder voor u geschikt. Her en der hangt een aantal jachttrofeeën. De familie jaagt, heeft dit al eeuwenlang gedaan en zal er ook mee doorgaan. Hier leven wilde zwijnen en reeën naast het kleinere wild zoals hazen, konijnen, stekelvarkens, schildpadden, dassen en vele vogelsoorten. De vanzelfsprekendheid en het gemak waarmee de familie het dagelijks leven hier leidt – men woont voornamelijk in Florence en Turijn en komt hier vooral tijdens de weekenden – is heel verfrissend.

Een korte stenen trap buiten leidt naar een hal met gang, met links een grote trap die naar de eerste verdieping voert en rechts enkele treden die leiden naar de vertrekken op de begane grond. De oude, goed onderhouden tuin ligt buiten de muren en is bereikbaar via een paar trapjes. Er staan oude palmbomen, fruitbomen, fraaie planten en struiken. Het zwembad voor de gasten ligt wat lager in de tuin. Binnen de muren bevindt zich het appartement van de huishoudster, die er een eer in stelt het de gasten naar de zin te maken, zoals wij aan den lijve hebben ondervonden.

Het ruime kasteel is voorzien van 8 slaapkamers en 4 badkamers. Op ongeveer 350 m2 biedt het plaats aan een groep van 15 personen. Als de groep kleiner is dan 15 personen is een prijsreductie mogelijk. Om uw privacy te garanderen worden de ongebruikte kamers dan afgesloten.

Onze conclusie: een zeer bijzondere bestemming, met uitzicht over de vlakte tot aan de zee. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan…..

Indeling van het huis (350 m2):
Begane grond:
Entree, living met open haard, TV-kamer, eetkamer, keuken, 2 kamers met 2 bedden, 2 badkamers (één met douche en één met bad en handdouche).
Eerste verdieping: 2 2-pers. slaapkamers, 1 kamer met 2 bedden, 1 kamer met 2 bedden en wastafel, 1-pers. kamer met wastafel, 2 badkamers (waarvan één met douche en één met bad en douche).
In de tuin bevindt zich een grote pergola ingericht voor maaltijden buiten. Er is een terrasvormige tuin met sinaasappelbomen en een klein zwembad.
Er is een extra slaapkamer beschikbaar; het huis kan dan 15 personen herbergen; in totaal dus 8 slaapkamers.

Faciliteiten:
Parkeerruimte, tuin, zwembad, open haard, afwasmachine, wasmachine, telefoon, grote koelkast/vriezer, strijkbenodigdheden, CD, stereo-installatie, TV, toaster, waterkoker, screens en WiFi-internet. Op verzoek is een barbecue beschikbaar, aan te vragen bij boeking. In het huis zijn aanwezig zout, peper, suiker, olijfolie, azijn en twee tabletten voor de afwasmachine. Er is zeep en een rol toiletpapier in elke badkamer. Als welkomstgeschenk ontvangt u twee flessen wijn, twee flessen water en een verrassing.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Zwemmen, wandelen, fietsen, tennisbaan 3 km, manege 10 km, golf course 9 km, thermale bronnen in Saturnia 32 km. In de nabije omgeving van het landgoed zijn diverse archeologische plaatsen te bezoeken, zoals bijv. de Etruskische overblijfselen in Rosella en Vetulonia. Of u kunt leuke plaatsjes ontdekken zoals Manciano en Pitigliano. U kunt een lange strandwandeling maken of gaan shoppen op de plaatselijke markt. Ook kunt u, afhankelijk van het seizoen, zoeken naar paddenstoelen en kastanjes in de bossen en deze later op de dag verwerken in een heerlijke maaltijd, begeleid door een glas rode streekwijn, de Morellino di Scansano. Buiten de grenzen van dit landgoed zult u een streek ontdekken rijk aan cultuur, een prachtig landschap, goed eten en excellente wijnen, gecombineerd met de charme van de Toscaanse manier van leven en de nog onbedorven kust.
Het “castello” ligt dichtbij Albinia en Orbetello, aan het begin van het schiereiland Argentario. De dichtstbijzijnde grote stad is Grosseto. Siena ligt op een uur rijden; Rome, Florence en Pisa zijn binnen twee uur te bereiken. Viterbo, de vroegere verblijfplaats van de paus ligt op een uur rijafstand, evenals Tarquinia (met veel interessante Etruskische graven) en Tuscania. In Albinia, op 10 km afstand, vindt u alle winkels en een grote supermarkt. Op slechts 1 km afstand van de villa is er een kleine kruidenierswinkel, een bar, een bank en postkantoor.
Het strand en de zee: een strand van fijn zand strekt zich uit langs de kust. Het water is schoon en meestal warm genoeg om te zwemmen vanaf half mei tot oktober. U kunt een boot huren om de verborgen baaitjes van de eilanden Giglio en Giannutri te ontdekken.
Sigth seeing in de omgeving (om maar enkele zeer bezienswaardige stadjes te noemen): Pitigliano, Sovana, Sorano, Viterbo, Manciano en het middeleeuwse dorp Capalbio. De warme bronnen van Saturnia, waar u tevens kunt genieten van uitgebreide schoonheidsbehandelingen liggen op korte afstand.
En dan de natuur: Er zijn fantastische wandelingen te maken in het nationale park Uccellina, met prachtige pijnboombossen, verborgen baaitjes, romantische ruines van wachttorens en de San Rabano abdij.
De archeologische vindplaatsen zijn al genoemd; een trip naar de Etruskische graven in Tarquinia en Tuscania mag niet worden gemist. Wilt u hier meer over weten leest u dan het interessante boek “Schimmenrijk” van Rosita Steenbeek.
Op het schiereiland Monte Argentario ten zuiden van het kasteel bevinden zich de jetset vakantieplaatsen Porto Santo Stefano en Porto Ercole. “Beeldige” plaatsjes met even zovele “beeldige” (maar prijzige) winkels.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Restaurant, bar en supermarkt 1, Albinia 10, strand 14, Orbetello 24, Tarquinia 40, Tuscania 40, Grosseto 45, Viterbo 95, Siena 95, Florence 130, Rome 140.

TIP
Iets bijzonders: Wanneer u in de buurt bent van Capalbio, bezoekt u dan de Tarot-tuin van Niki de Saint Phalle, 20 reuzensculptures geïnspireerd op de figuren van de magische Tarotkaarten. Kinderen vinden het leuk! Het is niet ver van de beroemde Via Aurelia, de oude kustweg van Rome naar Pisa. Informatie: 0039-0564-895122. Adres: Pescia Fiorentina, Capalbio.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (27)

 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO
 IL CASTELLO

  Omgeving

Omgeving

OmgevingOmgeving

Omgeving

Omgeving

OmgevingOmgeving

Omgeving

Omgeving

Faciliteiten

  • internet

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

6/3 - 27/3
10/4 - 19/6
11/9 - 30/10

27/3 - 10/4
19/6 - 11/9

Huurprijs p/w

15

3000

0

3900

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn op verzoek soms andere periodes mogelijk


Bij de huurprijs inbegrepen: het gebruik van water, gas, elektriciteit, gebruik bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, WiFi, en een welkomstgeschenk. Is het huis gehuurd voor een langere periode dan een week dan vindt op vrijdag of zaterdag extra schoonmaak plaats. Voor het Castello geldt dat tevens is inbegrepen 3 uur 3 x per week schoonmaakservice, als het huis is gehuurd door 13 of meer personen. Onder deze schoonmaakservice vallen de keuken, de woonvertrekken, de eetkamer en het gastentoilet


Niet inbegrepen bij de huurprijs: toeristenbelasting, eindschoonmaak € 200,00, verwarming (naar verbruik: tussen € 26,00 – € 78,00 per dag voor 6-8 uur, afhankelijk van de grootte van het huis). Deze kosten dienen ter plaatse te worden voldaan voor vertrek. Telefoon naar verbruik, hout voor de open haard € 20,00 per mand, “baby-kit” € 25,00 per week (baby bedje met lakentjes en kinderstoel). Badlakens zijn te huur voor 4,00 p.p. per week


Op het landgoed wordt wijn van hoge kwaliteit geproduceerd. U treft een selectie hiervan in uw accommodatie aan. U kunt hiervan gebruik maken en bij vertrek de door u geopende flessen afrekenen


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van € 400,00 (in cash; credit cards worden niet geaccepteerd), alsmede de toeristenbelasting


Check-in op de dag van aankomst tussen 16.00 en 19.00 uur. Het huis dient op de dag van vertrek voor 9.00 uur te worden verlaten. Belangrijk: aankomsttijden die buiten de hierboven genoemde tijden vallen dienen van te voren te worden aangevraagd en door ons te worden bevestigd


Het zwembad (9 x 4,50 x 1,50 m) is geopend van begin juni tot eind september, afhankelijk van de weersomstandigheden


Huisdieren zijn toegestaan, mits aangevraagd bij boeking en door ons bevestigd; extra kosten € 50,00 - € 100,00 per week, afhankelijk van de grootte en vacht


Een auto is noodzakelijk


Er wordt Engels gesproken


Extra services (aan te vragen bij boeking en door ons bevestigd): extra schoonmaak € 15,00 per uur, diner bij aankomst (reservering in Ristorante Nonsolopane, menu's vanaf € 10,00 p.p.). Diners gedurende de week mogelijk van maandag tot en met vrijdag. Menu’s kunnen bij aankomst worden besproken. Kosten € 15,00 per uur voor de kok voor de werkzaamheden; de benodigdheden worden met hem afgerekend. Voor grotere groepen zijn twee koks noodzakelijk


Huisregels: Het is niet toegestaan in de accommodatie te roken; buiten kunt u natuurlijk wel genieten van uw sigaret/sigaartje. Het is beter geen voedsel mee te nemen naar de slaapkamers vanwege de aantrekkingskracht op insecten


N.B. Aan de achterkant van het castello is aan de voet van de heuvel een steengroeve, Als er stenen worden gemalen kan er enig geluid worden waargenomen, waarbij aangetekend dient te worden dat wij persoonlijk het geluid niet hebben gehoord. Verder zijn er, vanwege de hoge ligging, diverse trapjes in het huis en de tuin

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Authentieke Italiaanse landgoederen

Accommodaties aan of nabij de Italiaanse kust

Een vakantie met huisdieren

Disclaimer