CASA LAVINA

Te boeken vanaf: 1470 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart
beschikbaarheid

Beschrijving:
Het eiland Isola Bella, midden in het Lago Maggiore gelegen, geniet al bekendheid sinds de Middeleeuwen. In Milaan heerste in die periode de pest en welgestelde families trachtten zo ver mogelijk van deze epidemie vandaan te komen. EÚn van de telgen van deze families was Prins Charles III van Borromeo. Hij was eigenaar van dit eilandje, dat toen nog "Isola Inferiore" heette. Naderhand vernoemde hij het naar zijn vrouw, Isabella d'Ada, en zo kwam de naam Isola Bella tot stand.

Aangezien de Borromeo familie groot geworden was met de scheepshandel lieten zij het eiland in de vorm van een schip modelleren. In 1632 werd begonnen met de bouw van een paleis; dit duurde tot 1672 toen het eiland overging in handen van zijn zoon, Vitaliano VI, die het project voltooide maar die in de geschiedenisboeken abusievelijk genoemd wordt als de ontwerper van het geheel. Hij was wel degene die het interieur dusdanig verfraaide dat het eigenlijk uitgroeide tot de essentie van de Italiaanse Barok. De feesten die hier plaatsvonden kenden huns gelijke niet. De gehele Europese adel leefde zich uit in extravagante, grootse verkleedpartijen ("Arabische nachten") en dit alles van een weelderigheid die voor die tijd ongekend was. Kortom, dit eiland groeide uit tot een verpersoonlijking van internationale macht en rijkdom. "Laat hier de muren maar eens spreken", denken wij dan. Dat zou nog eens verhalen opleveren.......

Maar een andere kant van de geschiedenis van Vitaliano verhaalt over zijn liefde voor het eiland zelf, eigenlijk zijn enige liefde. Hij stond bekend als bohemiŔn, playboy en een begeerd vrijgezel en hij speelde deze rollen dan ook met verve; maar eigenlijk was hij privÚ, buiten de schijnwerpers, een bewuste vrijgezel die zoveel van zijn eiland hield dat hij erover sprak als betrof het zijn vrouw. Op zijn sterfbed bedong hij dat zijn hart in het kleine kerkje in de tuin bewaard zou blijven. Ook thans bevindt het zich nog hier, als een herinnering aan zijn verbondenheid met deze plek.

Maar het was zijn neef en opvolger, Charles IV, onderkoning van Napels, die de tuinen hun huidig aanzien gaf en bovendien de traditie voortzette van de grandioze Borromeo-ontvangsten. Ten tijde van Prins Giberto V, zijn opvolger, ontving het eiland een aantal van zijn meest illustere bezoekers, waaronder Napoleon en Josephine Bonaparte, maar ook Elisabeth, prinses van Wales, waarover de volgende anekdote te vertellen valt: Zij werd verliefd op het eiland Isola Madre (waarschijnlijk omdat ze van daaruit haar buurman, op wie ze ook verliefd was, kon gadeslaan); om deze reden begon ze met de Borromeo familie te onderhandelen over de aankoop van het eiland; het werd haar ronduit geweigerd en aangezien ze niet ge´nteresseerd was in het alternatief dat haar aangeboden werd, Castelli di Cannero, werd ze gedwongen om elders haar heil te zoeken. Haar zoektocht bracht haar naar Cernobbio aan het Lago di Como, en zo vond ze uiteindelijk de Villa d'Este. En dat is ook niet bepaald een "fout stulpje"ůů.

Helaas kunnen wij u het paleis op het eiland niet als verblijfplaats aanbieden (wat zou dat fantastisch zijn; het zou wat kosten, maar dan heb je ook wat ůů.). Echter, we kunnen u gelukkig wel andere vakantiehuizen aanbieden, al zijn dat geen paleizenů..

Deze leuke vakantiewoning voor 4 personen, met een eigen zwembad, maakt deel uit van een landgoed met daarop een grote villa uit ons programma, de Villa Lavina (nr. ). Het landgoed is gesitueerd in de omgeving van Laveno. Deze plaats ligt eigenlijk in Lombardije, maar om verwarring te voorkomen hebben wij het geclassificeerd onder het Lago Maggiore, dat voor het grootste deel in Piemonte ligt.

Vanwege het feit dat het landgoed is gelegen aan de rand van Laveno, aan het eind van een doodlopende weg, is het er rustig. Toch ligt het centrum maar op ongeveer zoĺn 15 minuten loopafstand. Laveno is een klein en relaxt toeristenstadje met winkels en restaurants; gedurende warme zomerdagen worden er veel activiteiten en evenementen georganiseerd. U kunt met de boot oversteken naar het westelijke deel van het meer, bijv. naar Stresa, Pallanza of de Borromeo-eilanden, beroemd vanwege hun bijzondere schoonheid. In het stadje is een supermarkt en er zijn banken, een postkantoor en een apotheek. Vanuit Laveno heeft men een fantastisch uitzicht op de kust van het gedeelte van het meer dat in Piemonte ligt. Vlakbij, in Cerro, is een interessant keramiek museum en in Cittiglio bevindt zich het museum Alfredo Binda, gewijd aan beroemde wielrenners. Vanuit Laveno is zowel Milaan als Zwitserland gemakkelijk en snel met de trein te bereiken.

Casa Lavina was oorspronkelijk het huis van de beheerder, vandaar de ligging bij de ingang van het landgoed. Het huisje is nog niet zo lang geleden gerenoveerd en heeft toegang tot een klein gedeelte van de tuin en een groot terras. Een openbaar strandje is vlakbij. Het interieur is comfortabel, de keuken is van alle gemakken voorzien en het terras (3 x 5 m) biedt een mooi uitzicht over een gedeelte van de tuin en het meer. Het kiezelstrandje ligt op 5 min. loopafstand (minder dan 250 m in rechte lijn van de woning).

Noot: de gasten van het huisje hebben toegang tot een deel van de tuin, ongeveer 300 m2. De gasten kunnen geen gebruik maken van het park, de privÚ toegang tot het strand en het zwembad van de grote Villa Lavina, tenzij beide accommodaties samen worden gehuurd.

Indeling (55 m2, 4 pers.):
Begane grond: Twee garages en voorraadruimte, in gebruik bij de eigenaar.
Woongedeelte (straatniveau): Kleine hal, moderne badkamer met wastafel, toilet, bidet en douche, 2-pers. slaapkamer, kamer met stapelbed, woonkamer/eetkamer/keukenhoek, terras.

Faciliteiten:
Tuin, terras met tuinmeubilair, zwembad, satelliet-TV, WiFi, koelkast, 4 kookpitten, oven, magnetron, afwasmachine. Wasmachine, mobiele fans en badlakens aanwezig.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Natuurlijk alle soorten watersporten. Op loopafstand kunt u met de gondel naar de berg waartegen Laveno gebouwd is. Dit is een populaire plek voor para-sailing. Ook fietsen kan hier uitstekend en er is een manege in een dorpje vlakbij. Vanuit Laveno is Milaan met de trein gemakkelijk en snel te bereiken. Angera met het Borromeo-kasteel ligt op ongeveer 30 minuten rijafstand, evenals de romantische abdij van Santa Caterina del Sasso. Ook een bezoek aan Stresa met de Borromeo-eilanden, en de Zwitserse steden Locarno en Bellinzona is de moeite waard, evenals Cannero, de RiviŔra van het Lago Maggiore, Arona en Villa Taranto, de wereldberoemde botanisch tuinen in Pallanza. Bij boeking ontvangt u uitgebreide informatie.

TIP: DANSEN IN MILAAN
In de stad Milaan, in de ôSala Veneziaö, kunt u gaan eten; na het diner worden de formica tafels aan de kant geschoven, de band start de muziek en het stijldansen kan beginnen. Een ôterug naar vroeger tijdenö salon met een geweldige en onovertroffen sfeer! Geopend elke dag vanaf 19.30 ľ 01.30 uur. Vaste menuprijs Ç 20,00. Een biertje kost Ç 2,00. Adres: Via Alvise Cadamosto 2, tel. 02 2043765.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Arona 37 km, Lago di Orta 65 km, Milaan (Leonardoĺs Laatste Avondmaal) 75 km, Lago di Lugano in Zwitserland 40 km, Varese 25 km, Como 85 km, Malpensa luchthaven 35 km.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (16)

 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA
 CASA LAVINA CASA LAVINA

 CASA LAVINA CASA LAVINA

 CASA LAVINA CASA LAVINA

 CASA LAVINA CASA LAVINA

 CASA LAVINA CASA LAVINA

 CASA LAVINAUitzicht

Uitzicht

 CASA LAVINAOmgeving

Omgeving

OmgevingOmgeving

Omgeving

Omgeving

Faciliteiten

  • internet
  • zwembad

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

31/3 ľ 23/6
25/8 ľ 29/9
22/12 ľ 5/1/2019

23/6 - 25/8

Huurprijs p/w

4

0

1480

1680

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn op verzoek andere periodes mogelijk


Inbegrepen in de huurprijs: Gas, water en elektriciteit en het gebruik van bad-, bed- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van 2x per week wisseling. Tevens inbegrepen 1 uur schoonmaakservice op woensdag en 2 uur op zaterdag bij huurperiodes langer dan een week. Tevens inbegrepen de eindschoonmaak, gebruik internet en basis-boodschappenpakket


Niet inbegrepen in de huurprijs: Toeristenbelasting, kosten babybedje Ç 100,00 per week, gas voor warm water en verwarming gedurende de periode 1 oktober ľ 30 april (naar verbruik). Deze kosten dienen vˇˇr vertrek ter plekke te worden afgerekend


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van Ç 500,00, extra waarborgsom voor gebruik verwarming Ç 100,00 per week, alsmede de toeristenbelasting


Check in op de dag van aankomst tussen 16.00 en 19.00 uur. Check-out op de dag van vertrek tussen 8.00 en 10.00 uur. Op verzoek en na goedkeuring van de eigenaar is een latere incheck mogelijk, tussen 19.00 en 21.00 uur; extra kosten Ç 50,00. Tevens is een vroege uitcheck voor 8.00 uur mogelijk; extra kosten eveneens Ç 50,00


Het zwembad (8,5 x 3,5 m) is geopend van 29 april tot 30 september, echter afhankelijk van de weersomstandigheden


Huisdieren zijn niet toegestaan


Openbaar vervoer:Er is een treinstation in Laveno (1,5 km. afstand)


Een auto is noodzakelijk als u uitstapjes in de omgeving wilt maken; voor het overige is alles "bij de hand"

Ervaringen van bezoekers

12-07-2017 : Leonie en Liesbeth : CASA LAVINA

Zoals altijd weer een superlocatie en geweldig geregeld. Mooi huis, lekker zwembad, heerlijke tuin en prachtige omgeving.

25-05-2016 : GJV : CASA LAVINA

ik wil u nog graag zeggen dat we het huisje en het verblijf in Laveno erg prettig vonden, alles zeer verzorgd, zoals bij u ook alles goed verzorgd was. Dank.

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer