CASA ROSEA

Te boeken vanaf: 3500 euro per week

beschrijving
foto's
faciliteiten
prijs
kaart

Beschrijving:
Tijdens de bloeiperiode van het grote Romeinse Rijk was de keizerlijke vloot verdeeld in vijf admiraalschappen. EÚn daarvan had zijn hoofdkwartier in Como en had als taak de handel tussen de Povlakte en de gebieden ten noorden van de Alpen te beschermen. In de daarop volgende 2000 jaar heeft het Comomeer, als waterweg tussen noord en zuid, niet echt aan belang ingeboet en werden de groene en steile oevers meerdere malen door legers, handelaren en reizigers aangedaan. De vorm van het meer, met de drieledige vertakkingen, doet denken aan een fjord uit het hoge noorden. En met de fjorden heeft het Comomeer ook de diepte gemeen: bij Argegno bereikt het meer een diepte van wel 400 m, waardoor het tot de diepste meren van Europa behoort.

De twee belangrijkste steden zijn aan de zuidelijke vertakkingen gelegen. Reeds in de oudheid bevond zich in de baai van Como al een haven, waardoor de stad van strategisch belang werd. Het oude stadscentrum van Como, dat van oorsprong een Keltische nederzetting was, is nu nog gedeeltelijk ommuurd door imposante stadswallen. In de directe omgeving van de stad zijn de oevers van het meer bezaaid met villa's die ervan getuigen dat Como door de eeuwen heen als een zeer "prestigieuze" verblijfplaats werd beschouwd. Dat geldt echter niet alleen voor de stad Como; langs de gehele oever van het meer treft u voorname buitenverblijven, 18e eeuwse bouwwerken en kleine steden en dorpen aan met schilderachtige kerkjes en nauwe straatjes.

Onze verre voorvaderen uit de oertijden wisten het klimaat al te waarderen; mild en zonnig, zelfs in de winter. En in de zomer nooit onbehaaglijk warm, omdat er altijd een aangenaam briesje waait. Een weelderige plantengroei is het gevolg; cameliaĺs, azaleaĺs, rododendrons en vooral magnoliaĺs en mimosa, die hier vaak uitgegroeid zijn tot indrukwekkende, statige bomen. Villa Carlotta, bijvoorbeeld, in Tremezzo, is wereldberoemd vanwege de prachtige tuin. Het midden van het meer, waar de drie ôtakkenö bijeenkomen, heeft het mooiste klimaat en biedt het meest adembenemende uitzicht.

Tot slot: Het meer is ook zeer geliefd bij de huidige "rich and famous"; de acteur George Clooney was zo gecharmeerd van het Comomeer dat hij er een villa kocht. We weten allemaal dat diegenen die een heleboel Euroĺs te verteren hebben zich de mooiste "stulpjes" op de meest fantastische plekken kunnen veroorloven. Wij zijn ervan overtuigd dat Clooney een uitstekende smaak heeftůůů

Vlakbij dit prachtige meer ľ enkele kilometers heuvelopwaarts bij Varenna, staat, bij de ingang van een landgoed, Casa Rosea, een huis dat deel uitmaakt van het genoemde landgoed. Het huis heeft een oppervlakte van 160 m2, bestaat uit drie verdiepingen en de slaapkamers bevinden zich op de 1e en 2e verdieping; de voorkant van het huis geeft uitzicht op de tuin en het meer (terras), terwijl de achterkant grenst aan een lokale weg, die ongeveer 5 meter na het huis ophoudt. Beneden Casa Rosea, met een eigen ingang, bevindt zich Casa Selva, een klein appartement voor 4 personen met een eigen terras, maar geen toegang tot de tuin.

Casa Rosea is onlangs gerestaureerd en opnieuw met zorg ingericht. De tuin wordt beschaduwd door oude cipressen en olijfbomen; de patio is voorzien van een tafel en stoelen.
Casa Rosea kan samen met Casa Selva samen gehuurd worden en biedt dan plaats aan 12 personen.

NB. Het terrein is geaccidenteerd en de ingang van het huis is te bereiken vanaf het parkeerterrein d.m.v. een trap met 20 treden. Wij achten het huis niet echt geschikt voor mensen die problemen ondervinden bij het lopen.

Indeling (160 m2, 8 + 2 pers.):
Begane grond: Op het niveau van de tuin biedt de patio, overschaduwd door een oude blauwe regen, toegang tot de hal. De woonkamer, met grote ramen, is voorzien van een open haard, comfortabele zithoek, satelliet-TV en stereo-installatie. Er is een studeerhoek met een boekenkast die uitkomt in de woonkamer. Op dezelfde verdieping vindt u de eetkamer, met uitzicht op het meer en een tafel voor 8 personen, en een keuken met koelkast/vriezer, oven, 4 kookelementen en een afwasmachine. Toilet.
Eerste verdieping: Loggia/balkon met uitzicht op het meer. Verder zijn er op deze verdieping 3 slaapkamers, 2 2-pers. slaapkamers en 1 kamer met 2 bedden (uitgang naar achterterras), 2 badkamers, waarvan 1 met douche en 1 met bad en aparte douche (met wasmachine). NB EÚn slaapkamer is alleen te bereiken via een andere.
Tweede verdieping: Kamer met 2 bedden + 2 extra bedden (pull-out) met uitzicht op het meer.

Faciliteiten:
Tuin, zwembad, tennisbaan (extra kosten), parkeerruimte (overdekt), terras met tuinmeubelen, TV-sat, stereo-installatie, oven, koelkast/vriezer, 4 kookelementen, afwasmachine, wasmachine, telefoon, WiFi-Internet. Badhanddoeken voor bij het zwembad beschikbaar (gratis).

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Varenna is een leuke stad, gebouwd op een rotsachtige ôuitstulpingö, die eigenlijk eeuwenlang als een soort schildwacht fungeerde, aan het Como meer. Tegenwoordig is het een rustige, verfijnde stad met prachtige oude huizen en romantische vergezichten. Het klimaat is er bijzonder mild; daarvan getuigt de aanwezigheid van olijfbomen en cipressen en andere bijzondere planten, die normaal eigenlijk alleen in warmere streken worden aangetroffen. Langs de rand van het meer loopt een wandelweg vanaf het centrum van de stad naar Olivedo, de vertrekplaats van de ferries.
Varenna is een ideaal uitgangspunt voor excursies naar het noorden en midden van Italie en de zuidelijke Zwitserse Alpen. Vlakbij het huis staat het Kasteel van Vezio (5 minuten wandelen). Er is een golfbaan in Menaggio.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Restaurant 100 m, Varenna (alle winkels en restaurants) 4 km., Luchthaven Malpensa 110 km, Luchthaven Linate 81 km, Como 58 km, Lugano 95 km, Stresa 147 km. De steden Bellagio, Menaggio en Tremezzo zijn het gemakkelijkst te bereiken per ferry (ongeveer 20 minuten)

Geweldige Top-tip:
Bij de Yacht Club Eriolario in de omgeving van Lezzano kunt u een mooie, oude Riva speedboot huren (met champagne, een volle picknickmand of wat u maar wilt) en een prachtige tocht maken over het Comomeer. Kan ook met kapitein.
Adres: Fraz. Calvasino, 25, Lezzeno, 22025, tel. . Meer informatie: www.matteri.com

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (19)

 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA
 CASA ROSEA

Faciliteiten

  • huisdieren toegestaan
  • internet
  • zwembad

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

30/5 - 29/8

Huurprijs p/w

8 + 2

3500

4000

4250

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Casa Rosea
Bijzonderheden:

Minimale huurperiode 7 overnachtingen, van zaterdag tot zaterdag. In het laagseizoen zijn op verzoek andere periodes mogelijk


Inbegrepen in de huurprijs: de kosten voor water, gas, elektriciteit, het gebruik van bad-, bed- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, gebruik badlakens voor bij het zwembad, schoonmaakservice 2 uur op dinsdag, donderdag en zaterdag, WiFi-internet (in het huis)


Niet inbegrepen in de huurprijs: toeristenbelasting, de kosten voor verwarming (naar verbruik; Ç 5,00 per unit), eindschoonmaak Ç 140,00, bijplaatsing babybedje Ç 40,00 per week, extra bed Ç 315,00 per week en telefoonkosten. Deze kosten dienen vˇˇr vertrek ter plekke te worden afgerekend. De 2 uitschuifbedden op de bovenste verdieping zijn niet bij de wekelijkse huurprijs inbegrepen; extra kosten Ç 315,00 p.p.p.w.


Bij aankomst dient een waarborgsom te worden betaald van Ç 1.000,00, alsmede een waarborgsom voor verwarmingskosten t.b.v. Ç 200,00 per week


Check in op de dag van aankomst tussen 16.00 en 19.00 uur. Check-out op de dag van vertrek tussen 08.00 ľ 10.00 uur. Op verzoek en na goedkeuring van de eigenaar is een latere check-in mogelijk tussen 19.00 en 21.00 uur; extra kosten Ç 50,00


Kleine huisdieren zijn toegestaan, mits aangevraagd bij boeking en door ons bevestigd, als Casa Rosea en La Selva samen worden gehuurd; extra kosten Ç 80,00 per weekHet zwembad is geopend van 16/5 - 26/9


Men spreekt Engels


Een auto is noodzakelijk


Openbaar vervoer: Treinstation in Varenna


Extra services: extra set badlinnen en/of set bedlinnen beschikbaar (extra kosten), kok, kooklessen, boodschappenservice bij aankomst, ontbijtservice, babysitter, extra schoonmaak, reserveringen voor restaurants, gebruik tennisbaan Ç 15,00 per uur, in de avonduren Ç 20,00 per uur

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer