HOTEL PRIMUS ROMA

beschrijving
foto's
prijs
kaart

Beschrijving:
Nagenoeg alle stadsgidsen over Rome noemen de wijk Aventino-Testaccio chique. Dat gaat misschien op voor het gedeelte Aventino, maar niet voor Testaccio, dat, hoewel het een keurige wijk is, bepaald niet chique genoemd kan worden. Hier wonen hardwerkende, ôgewoneö mensen die u, ook al weten zij natuurlijk wel dat u een toerist bent, Romein met de Romeinen laten zijn. En waar u, in ÚÚn van de straatjes, de pizzeria ôOlio, Sale e Pepeö vindt, ôOlie, Zout en Peperö, zoĺn heerlijk buurtrestaurantje waar u voor rond de Ç 15,00 zoveel pizza kunt eten als u opkunt. U krijgt voor dit bedrag een voorgerecht, dan de pizzaĺs ľ u zult uw best moeten doen om uw ogen niet groter dan uw maag te laten zijn ľ een zoet nagerechtje en natuurlijk wijn en water. Iedereen kent elkaar, wisselt nieuwtjes uit, komt hier verjaardagen vieren en lacht u vriendelijk toe. U wordt niet weggekeken. U voelt zich, al is het maar voor even, opgenomen in het dagelijkse Romeinse leven.

De pizzaĺs zijn goed en lekker dun, zonder die harde korsten die er in ons eigen land zo vaak aanzitten. Geen prachtig damast, blinkend zilver en vaasjes bloemen op de tafeltjes. Welnee, waarom? Men komt om te eten. Aan een tafel met, gewoon, een plastic tafelkleedje. Gemakkelijk schoon te maken...

Valeria, het meisje dat diezelfde ochtend mij mijn broodje serveerde op het dakterras van Hotel Primus Roma, blijkt ĺs avonds hier te werken. Ze begroet me hartelijk maar vooral, goedkeurend. Ik ben, in haar ogen, een slimme toeriste om hier te komen eten; niet zoĺn eigenwijze die de goede tip van de hoteleigenaar in de wind heeft geslagen. Dat verdient een beloning. Ze zegt dat ze een heerlijk voorgerechtje voor me gaat maken maar, waarschuwt ze me, ik moet haar beloven dat ik het allemaal op ga eten anders begint ze er niet aan! Nee, Valeria is iemand die haar parels beslist niet aan de zwijnen wil voeren! Ik eet alles netjes op; daar was geen belofte voor nodig. Heerlijk! Bij het afscheid de volgende ochtend, in het hotel, komt Valeria me nog even een goede vlucht naar huis wensen en zegt: ôSignora Elisabetta, kom gauw weer terug. Ik ben altijd hierůö

Deze impressie tekent de sfeer van deze wijk, de straten en ook het hotel Primus Roma, dat hier deel van uitmaakt en in dezelfde straat is gelegen; vriendelijk en eenvoudig. Het echtpaar Riccardo en Daniela legt hart en ziel in het gastheer en ľvrouw zijn. Waar wil je heen? Neem dan die bus, of de metro. Er is een halte vlakbij. Wil je een taxi? Wordt geregeld en de chauffeur krijgt opdracht je veilig op de luchthaven af te leveren. Achter het hotel ligt een stationsemplacement. Ik heb er niets van gehoord. Natuurlijk, Rome is een wereldstad, en het leven gaat dag en nacht door. Maar overlast van lawaai? Nee. Bij warm zomerweer lekker de airco aan en na een hele dag lopen, kijken en bewonderen slaap je als een "roosje".

Zoals reeds gezegd: het is een eenvoudig hotel; een loketje deed dienst als receptie-balie, maar dat is veranderd, want er zijn twee naastgelegen panden aangekocht, die inmiddels tot een heuse receptie en een lounge is verbouwd. Het Italiaanse ontbijt (koffie, thee, zoete broodjes, croissants of cake, soms vruchtentaart) wordt bij mooi weer geserveerd op het dakterras. De eigenaren zullen u graag van dienst zijn met informatie over de stad zelf, evenementen, tentoonstellingen enz.

Het hotel is gelegen in de wijk Aventino-Testaccio, bekend vanwege zijn gevarieerd nachtleven. In de nabije omgeving vindt u Interessante bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Forum Romanum, de Palatijnse heuvel en het Circus Maximus. Metrostation: Piramide; treinstation: Ostiense, op 5 min. loopafstand.

Dit hotel is zeer geschikt voor Rome-gangers die van plan zijn zoveel mogelijk van deze grandioze stad te gaan genieten en geen belang hechten aan een luxe verblijfplaats.
Bij boeking ontvangt u uitgebreide informatie over de stad en omgeving.

Kamers:
Het hotel heeft 24 kamers met en-suite badkamer met douche (met douchegordijn). Enkele badkamers zijn een jacuzzi rijk. Er is ÚÚn suite met privÚ balkon. De kamers zijn simpel en praktisch ingericht, met tv, minibar, haardroger, airco, safe (met digitaal nummerslot), een ruime kast, een grote spiegel en een plek voor de koffer. De douches zijn klein.

 HOTEL PRIMUS ROMA

 HOTEL PRIMUS ROMA

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

7/1 - 15/3
15/7 - 31/8
10/11 - 23/12

16/3 - 14/7
1/9 - 9/11
24/12 - 6/1

1-pers.kamer

65

0

80

2-pers. kamer single use

80

0

95

2-pers. kamer

95

0

125

3-pers. kamer

115

0

145

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

De prijzen zijn per kamer, per nacht, inclusief Italiaans ontbijt. Minimale boekingsperiode 3 overnachtingen. Toeslag extra bed 30%


Niet inbegrepen: Toeristenbelasting. Deze dient ter plaatgse te worden voldaan


Check-in op de dag van aankomst na 14.00 uur. De kamer dient op de dag van vertrek vˇˇr 10.00 uur te worden verlaten


Men spreekt Engels, Frans en SpaansKleine honden zijn welkom.

Op verzoek kan transfer van en naar de luchthaven voor u worden geregeld. Kosten; Ç 50,00 (enkele reis). Een opmerking hierbij is wellicht op zijn plaats: Vanaf De luchthaven moet u, per openbaar vervoer, rekenen op een treinrit van meer dan 30 min. U staat dan op station Terminus en moet vervolgens naar uw hotel. Dus ook al lijken deze prijzen op het eerste gezicht aan de hoge kant, ze zijn heel redelijk

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer