SEGHETTI PANICHI

beschrijving
foto's
prijs
kaart

ôAls iemand zou moeten beslissen welk Italiaans landschap het meest typerend is, dan zou de Marche gekozen moeten worden. ItaliŰ, met een enorme verscheidenheid aan landschappen, is als land op zich een afspiegeling van de wereld; de Marche is een afspiegeling van ItaliŰ.ö

Deze bewering, vrij vertaald naar G. Piovene uit ôViaggo in Italiaö (1957), is uitermate bout gesteld. Maar er zit hÚÚl veel waarheid in.

We gaan nog steeds "met ons allen" naar Toscane, ieder jaar opnieuw. We doen weer een heleboel cultuur op in Florence, we slenteren opnieuw een dag door Cortona, drinken alweer een Vernaccia op een terras in San Gimignano enz. Wij geven het volmondig toe: het verveelt nooit, want altijd valt er weer iets nieuws te ontdekken.

Maar toch kunnen wij ons voorstellen dat u ook wel eens een ander gebied zou willen bezoeken. Wij bevelen dan graag "Le Marche" aan. De regio "Le Marche" ligt min of meer op dezelfde hoogte als Toscane, alleen aan de andere kant van de Apennijnen, en biedt een geheel nieuw ItaliŰ. Om er te komen legt u, ongeveer, hetzelfde aantal kilometers per auto af, of u vliegt naar Ancona in plaats van Pisa of Florence, en huurt een auto. Ook per trein maakt het weinig uit: U stapt in Bologna over, precies zoals u voor de bestemmingen Toscane zou moeten doen. Maar Le Marche is onbekender, met minder toeristen om u heen. De Apennijnen zijn dichterbij, de valleien zijn kleiner. Ter compensatie zijn er nog veel meer piepkleine steden en dorpen, meer ongerepte natuur en prachtige stranden. Toegegeven: vooral de kuststrook is wat ôverpestö door betonblokken van hotels en appartementencomplexen, die vooral bij de jongeren in trek zijn. Daar is niets mis mee: als je jong bent, van zon, zee en strand wilt genieten en tot in de vroege uren van de ochtend van het uitgaansleven geniet, dan heb je weinig of geen behoefte aan cultuur, ongerepte natuur en rust. Maar Le Marche heeft ook nog zoveel kust met mooie stranden over. Het vakantiegenoegen van de een zit het totaal andere genoegen van de ander absoluut niet in de weg.

En wat heeft De Marche, het "best bewaarde geheim van ItaliŰ", dan wel te bieden? Houd u vast, daar gaan we! 180 kilometer kustlijn, met hier en daar mooie stranden met als uitschieter Monte Conero, 26 steden gelegen aan deze kust met mogelijkheden voor een relaxte familievakantie, de haven van Ancona en nog 9 andere havens voor pleziervaartuigen, 500 pleinen, 1000 belangrijke monumenten, ongeveer 100 steden die grote kunstwerken herbergen, bijna 1000 kerken waarvan 200 Romaanse, 163 religieuze heiligdommen, 34 archeologische plaatsen, 71 historische theaters, met als hoogtepunt het Sferisterio in Macerata, 246 musea en galerieŰn, 315 bibliotheken, die meer dan 4 miljoen boeken en geschriften voor het nageslacht bewaren, 2 nationale parken, 4 regionale parken en 3 natuurreservaten. En dan hebben we nog niet alles genoemd.

In dit inspirerende gebied, in de buurt van de mooie en met een rijke historie begiftigde stad Ascoli Piceno hebben wij een waar "geheim" ontdekt: de Borgo Storico Seghetti Panichi. Deze borgo, gelegen tussen San Benedetto del Tronto aan zee en de kunststad Ascoli Piceno, bestaat uit het Oratorium San Pancrazio met prachtige fresco's, een villa uit 1600 en twee huizen uit 1850. Het geheel ligt ingebed in een prachtig park, in het jaar 1875 ontworpen door de Duitse architect Ludwig Winter. Deze Ludwig, die door de toenmalige eigenaar, Vincenzo Carfratelli Seghetti, naar zijn landgoed ontboden werd om een tuin aan te leggen, was niet de eerste de beste. Hij had al de nodige bekendheid opgedaan door zijn opleiding in Potsdam en zijn werk in de Jardins des Tuilleries in Frankrijk, en was de eerste landschapsarchitect die het aandurfde om palmbomen in deze regionen te planten. Tot op de dag van vandaag kunt u vele fraaie exemplaren bewonderen, temidden van strakke, smaragdgroene gazons.

In de Middeleeuwen is de borgo ľ het best te omschrijven als een dorpje met burcht - ontstaan en deed dienst als fort, maar in de 17e eeuw veranderde het langzaam in een "country estate". Het is gelegen op een heuvel nabij de rivier de Tronto en de archieven van de stad Ascoli Piceno hebben beschrijvingen over deze plek daterend uit de 13e eeuw, toen er nog een burcht stond die herhaaldelijk het strijdpunt was van feodale schermutselingen. De strategische positie, van waaruit men 360║ in het rond kon kijken, van het Sibillini gebergte tot aan de Adriatische Zee, was daar uiteraard debet aan. Van oudsher zijn de gebouwen, juist vanwege de uitkijkmogelijkheden, nooit omringd geweest door hoge bomen. Nu is het een plek om heerlijk tot rust te komen van de stress van alle dag. De borgo is ideaal voor diegenen die rust en stilte op prijs stellen in een bijzondere, natuurlijke omgeving en die nieuwsgierig zijn om meer te leren van de plaatselijke historie, cultuur en tradities. De huidige eigenaar, wiens familie al generaties lang hier woont, zal u persoonlijk verwelkomen.

Deze bestemming is zo bijzonder dat we graag, meer dan gebruikelijk, een nadere beschrijving willen geven.

In eerste instantie doet de villa misschien enigszins intimiderend aan, veroorzaakt door de strakke, symmetrische lijnen en de bleke terra-cotta kleur. Dit effect wordt echter gecompenseerd door de lieflijke omringende tuin die het landgoed tot een waar paradijs maakt. Het wapenschild van de (adellijke) familie die de borgo nog altijd in bezit heeft bestaat uit een kroon met drie bergen in een azuren veld met een giersthalm en drie groene bladeren, die zijwaarts gaan. De drie bergen symboliseren de strijd om de Colli del Tronto , Castignano en Offida, die tot de bezittingen van de familie behoorden.
Het interieur is van een grootse rijkdom en getuigt van een zeer interessant verleden. De gasten hebben de beschikking over een biljartkamer en een riante zitkamer, waar u bijv. kunt lezen of naar muziek luisteren, met openslaande deuren richting het park. Er is een restaurant in Venetiaanse stijl waar u op aanvraag kunt dineren. In de kelder bevindt zich een Middeleeuwse keuken, waar ook kooklessen worden gegeven.

Er worden hier bijzondere cursussen georganiseerd, waaronder de reeds genoemde kooklessen, maar ook een cursus kunsthistorie met als onderwerp Venetiaanse schilders in de Marche, een cursus toegepaste kunst en cursussen muziek en Italiaans. Dit zijn volledig verzorgde cursussen van een week, van hoog niveau, incl. excursies, lunches, diners en zelfs een galadiner. Prijzen en meer informatie op aanvraag beschikbaar.

Kamers:
5 suites in de villa en 5 De Luxe suites in San Pancrazio. Alle suites zijn voorzien van telefoon, minibar, satelliet TV en internetaansluiting. De suites in de villa hebben een fan en in San Pancrazio airconditioning. Tevens hebben laatstgenoemde suites een kitchenette, waarbij echter aangetekend dient te worden dat deze kitchenettes niet echt geschikt zijn om uitgebreide maaltijden te bereiden (er zijn twee kookplaten) maar meer bedoeld zijn om een snack te bereiden of een eitje te koken. In alle suites hangen badjassen voor u gereed. De suites zijn prachtig en luxueus ingericht.

Suites in de villa:
Roma: Deze suite is vernoemd naar de mooie collectie gravures van Romeinse monumenten uit de 18e en 19e eeuw. De suite bestaat uit een slaapkamer (met 2 1-pers. bedden die tegen elkaar geschoven kunnen worden), een vestiaire met een schrijftafel, een ruime badkamer met jacuzzi en douche. Uitzicht op het gazon aan de voorzijde, de oude kapel en de entree naar de tuin. De suite is voorzien van Pompe´aans rood behang met gouden sterren. Het walnoten meubilair is in Empire-stijl, met twee nachtkastjes, een schrijftafel, twee kleine sofa's voor het bed en een leunstoel met een rond theetafel. De bekleding is geheel van zijde, in witte en crŔme tinten.
Blu: Deze suite heeft behang met een design van blauwe, Chinese vazen en 2 1-pers. bedden (die tegen elkaar geschoven kunnen worden) met een sprei in blauwe tinten. Het uitzicht is op de tuin, op de grote eikenboom, bijgenaamd de "kathedraal". Vˇˇr het bed vindt u een mooie marmeren schoorsteenmantel met twee gerieflijke leunstoelen en een theetafel. De badkamer met bad en douche is bekleed met travertino marmer en blauw geverfd. Het raam geeft eveneens uitzicht op de tuin. Het meubilair is van 19e eeuws walnotenhout.
Beniamino Gigli: Deze suite is vernoemd naar de beroemde tenor die hier vaak verbleef en een dierbare vriend van de familie was. De suite bestaat uit een slaapkamer, kleedkamer en badkamer met bad en douche. De suite doet de zanger eer aan, met een ôdramatischeö inrichting ľ zonder de goede smaak te verliezen. Het behang is dieprood, met zachtrode bloemen en gestreepte lambrisering. De inrichting is antiek-Italiaans, gecompleteerd met een smaakvolle, gouden spiegel boven de kleine sofa. De slaapkamer heeft 2 1-pers. bedden, die tegen elkaar geschoven kunnen worden, een kleedruimte met een toilettafel, plus een ruime badkamer met bad en douchecabine. Het uitzicht vanuit deze suite is op de tuin. Op de boekenplanken treft u werken aan over de opera, het theater en de grote zangers zoals, uiteraard, Benjamino Gigli maar ook, o.a., Maria Callas. De kleedkamer is uitgevoerd in natuurlijke houtsoorten met ruime kasten en een schuifdeur naar de badkamer, die betegeld is met groene en witte tegels, met een groen marmeren wastafel en uitzicht over, alweer, de tuin.
Ludwig Winter: Deze suite is vernoemd naar de beroemde Duitse architect en botanist, die het park heeft aangelegd. De suite bestaat uit een slaapkamer met 2 1-pers. bedden die tegen elkaar geschoven kunnen worden, een grote kast en een ruime badkamer in roze marmer afkomstig uit Portugal, met bad en aparte douche. De suite ademt een koloniale sfeer uit, vanwege het roomkleurige behang met een verscheidenheid aan palmbomen en vruchten. Het meubilair is antiek-Engels, daterend uit het eind van de 19e eeuw, met twee koperen bedden, een schrijftafel, twee ladenkasten en een sofa. Een lederen Oxford armstoel uit het begin van de 20ste eeuw completeert het geheel.
Cielo: Deze suite is gelegen op de bovenste verdieping van de villa en is gemakkelijk te bereiken via de centrale trap of de lift. In de suite staat een prachtig hemelbed gestoffeerd met franse zijde. U heeft uitzicht op de kapel en de Tronto vallei; een perfecte plek voor een romantisch verblijf!
OriŰntal: Deze suite dankt de naam aan het feit, dat de inrichting bestaat uit vele voorwerpen die de familie van haar reizen naar AziŰ naar huis mee terug heeft genomen. De suite bestaat uit twee ruime vertrekken, waaronder een zitkamer met 2 sofa-bedden en een slaapkamer met 2 1-pers. bedden die tegen elkaar geschoven kunnen worden. Uitzicht op de eeuwenoude eikenboom in de tuin. Het behang in beide vertrekken is goudkleurig, met zalmroze bladeren. In het eerste vertrek, aan de linkerzijde, treft u een zwarte lakkast aan in Japanse stijl, met twee kleine sofaĺs en een zalmkleurige poef in damast zijde.
Het slaapvertrek is ingericht met bamboe tafeltjes en een ladenkast. Het uitzicht is op het meertje in Japanse stijl, met prachtige planten en struiken. Rechts van de deur staan, op (verlichte) glazen planken, enige prachtige Aziatische kunstvoorwerpen. Het bed staat vˇˇr een Japans scherm daterend uit het einde van de 19e eeuw met Oosterse afbeeldingen. De badkamer, in geel marmer, ligt verscholen achter een kleine deur bedekt met hetzelfde behang als de suite zelf en is expres klein gehouden teneinde de originele, 18e eeuwse terracotta vloer niet te beschadigen, maar is volledig uitgerust naar moderne vereisten, met een bad en een douche, smaakvol gedecoreerd met Indiase schilderijtjes ingelijst in origineel, Venetiaans spiegelglas.

App./suites San Pancrazio:
Sibilla (2 pers.): Deze suite ligt op de 1e verdieping en is bereikbaar via een buitentrap met rolstoellift, dus geschikt voor gehandicapten. De trap komt uit op een loggia. De suite bestaat uit een ruime living met open haard, keuken, slaapkamer en ruime badkamer met jacuzzi.
Lorenzo Lotto (2 pers.): Deze suite ligt op de begane grond en is bereikbaar vanuit het park en bestaat uit een ruime living met een sofabed en een kook-/eetgedeelte. Op de 1e verdieping treft u een 2-pers. slaapkamer met badkamer met bad en douche met uitzicht op het park en de Apennijnen.
Tronto (2 pers.): Deze suite is eveneens bereikbaar via het park en is voorzien van openslaande deuren, die toegang geven tot het zwembad. Verder treft u op de begane grond een living met sofabed, een kook-/eetgedeelte en op de 1e verdieping een 2-pers. slaapkamer met badkamer met bad en douche. Uitzicht op park en de bergen.
Carlo Crivelli (3 pers.): Ook deze suite heeft openslaande deuren die uitkomen op het park met uitzicht op het grasveld en olijfbomen. De grote living, keuken en een kleine 1-pers. slaapkamer met kleine badkamer met douche bevinden zich op de begane grond. Op de 1e verdieping treft u nog een 2-pers. slaapkamer met badkamer met douche.
Adriatico (3 pers.) Vanuit deze suite kunt u, in de verte, tussen de omliggende heuvels de zee zien liggen. Op de begane grond bevindt zich een grote living met een kook-/eetgedeelte. Openslaande deuren naar het park en naar het zwembad. Op de eerste verdieping twee slaapkamers, waarvan ÚÚn met 2 bedden met badkamer met jacuzzi en douche en ÚÚn met een twijfelaar plus badkamer met douche.

Faciliteiten:
Receptie; ontbijtkamer (aangepast toilet voor minder validen ernaast); historische tuin met exotische planten en gazebo waar bij goed weer het ontbijt wordt geserveerd; moestuin; zwembad (16 x 6m, diepte 1,50) met prachtig uitzicht; bij het zwembad een badkamer, kleine fitnessruimte, sauna en terras met mooie smeedijzeren stoelen; biljartkamer; gemeenschappelijke zitkamer, muziekkamer met piano; een klein restaurant, genaamd ôQuintanaö met 5 tafels in San Pancrazio en restaurant "Veneziaö in de villa. Er worden streekgerechten geserveerd met eigen productie uit de tuin (fruit en groenten) en wijn uit de wijnkelder van de familie. (D.O.C.) Er is een kleine winkel met handwerksartikelen, souveniers en kruiden.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Wandelen, trekking, aan zee allerlei watersporten. Manege op 10 min. rij-afstand en er is een tennisbaan in het dorp. Er zijn vele interessante dagexcursies te maken, bijv. naar Fermo met o.a. een prachtige piazza, in Macerata de stadsmuren en het Sferisterio, Loreto, een belangrijke pelgrimsstad, Urbino met het Nationaal museum van de Marche, dat de kunstwerken van de belangrijkste Renaissance-schilders herbergt, natuurlijk de Monte Conero, met een schitterend strand, de basiliek van San Nicola in Tolentino, Recanati, de geboorteplaats van de grote Italiaanse dichter Leopardi, waar u zijn geboortehuis kunt bezoeken, en dan natuurlijk de prachtige theaters, zoals het Teatro Rossini in Pesaro, het Teatro della Fortuna in Fano en in San Severino het Teatro Feronia. Dit is echter nog maar een kleine opsomming van alle bezienswaardigheden

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Ascoli Piceno 8, strand 20, Fermo 50 km, Pescara 80, Ascona 130, Perugia 160.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (9)

 SEGHETTI PANICHI
 SEGHETTI PANICHI
 SEGHETTI PANICHI
 SEGHETTI PANICHI
 SEGHETTI PANICHI
 SEGHETTI PANICHI
 SEGHETTI PANICHI
 SEGHETTI PANICHI
 SEGHETTI PANICHI
zwembad "with a view"camera rosa

zwembad "with a view"

camera rosa

appartementkookles

appartement

kookles

bibliotheekvilla

bibliotheek

villa

ontbijt

ontbijt

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

januari/februari/maart/april
november/december

mei/juni
september/oktober

juli/augustus

Prijs p/n Suite Blu

2

250

300

350

Suite Gigli

2

250

300

350

Suite Winter

2

250

300

350

Suite Roma

2 + 1

300

350

500

Suite Orientale

2 + 2

300

350

500

Suite Lotto

2

150

200

250

Suite Tronto

2

150

200

250

Suite Sibilla

2

200

250

300

Suite Adriatico

3

200

250

300

Suite Crivelli

3

200

250

300

Suite Cielo

2

250

300

350

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

De prijzen gelden per suite, per overnachting, incl. ontbijtbuffet en service. Minimale boekingsperiode 3 overnachtingen. Kinderen tot 7 jaar gratis. Informeert u naar eventuele aanbiedingen


Toeristenbelasting dient ter plaatse te worden voldaan


Check-in op de dag van aankomst tussen 14.00 en 18.00 uur. Check-out op de dag van vertrek vˇˇr 12.00 uur


Het zwembad is geopend van 1 april tot 30 oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden


Op verzoek wordt er voor u gekookt, mits tijdig en van te voren aangegeven


Huisdieren zijn niet toegestaan


Openbaar vervoer: Op enkele minuten loopafstand bushalte naar Ascoli Piceno


Men spreekt Engels


Een auto is noodzakelijk

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer