Bay-watch in Italië

Een dagje strand in Italië staat niet voor badlakens vol zand, een harde ondergrond waar je rugpijn aan overhoudt en alle andere bijkomstige ongemakken. Nee, u gaat naar het Lido en daar moet u voor betalen. Maar daar heeft u dan ook wat voor: vaak 2 gemakkelijke stoelen, een ligbed, tafeltjes, een parasol. Alles is keurig georganiseerd en staat “als soldaten in het gelid”. Kleedhokjes, buitendouches, afvalbakken, toiletten, een restaurant, alles is aanwezig om het u gemakkelijk te maken. En, ook niet onbelangrijk, elk lido heeft zijn eigen bay-watch-man, die hoog op zijn zetel zit, en naar de laatste bad-, c.q. sportmode gekleed is, compleet met trendy zonnebril. Ze letten goed op, maken hier en daar een praatje en flirten er bedreven op los. Kortom, een type door wie je graag gered wilt worden. Speciaal de dames aan het strand hoeven zich geen moment zorgen te maken dat ze te ver in zee gaan. Ze worden beslist gered door de knappe jongeman met zijn redplankje, waarbij ik toch wel moet aantekenen dat zijn aandacht niet altijd op de zee en de daarin rondspringende badgasten is gericht........

Wanneer u vanuit Monte Carlo in het zuiden van Frankrijk de grens

overgaat naar Italië dan komt u in het noordelijk gedeelte van de regio Liguria dat bekend staat onder de naam “La Rivièra dei Fiori”, oftewel de “Bloemenrivièra”, waar het meest lucratieve exportartikel bestaat uit o.a. rozen en mimosa. Zilverkleurige olijfbomen en terrasvormige wijngaarden bedekken de heuvels, witte muren zijn gedrapeerd met paarse bougainvillea en vlammende trompetbloemen, palmbomen omzomen de wandelpromenades langs de stranden, kortom, een en al schoonheid!

In deze streek hebben we enkele leuke appartementen en vakantiewoningen gevonden, niet ver van het strand en met een voordelige huurprijs! Hieronder alvast een voorproefje van de eerste twee appartementen.

Deze bijzonder aangename vakantiewoning voor 2 + 3 personen ligt in de beslotenheid van een piepklein bergdorp, op 7 km. afstand van zee, strand en Diano Marina. U kunt hier echt genieten van de landelijke sfeer in een mooi bergdorpje, ver van alle drukte aan de kust; maar heeft u behoefte aan diezelfde, gezellige drukte dan bent u in een kwartier aan het strand in Diano Marina, een sfeervolle plaats met veel restaurants, terrassen en leuke winkels.

Het huis is in 2015 compleet gerestaureerd en vervolgens bijzonder sfeervol ingericht; de eigenaresse bekende mij dat zij heel verliefd is op haar eigen huis en dat kan ik me heel goed voorstellen; het is echt een juweeltje! Ik zou met veel plezier mijn muziek, boeken en 2 katten willen oppakken en mij in dit gezellige huis voorgoed installeren….. De woning bestaat uit twee verdiepingen, is voorzien van een gemeubileerd terras met barbecue en er is een ruim dakterras met ligbedden. Er is een 2-pers. slaapkamer met mogelijkheid voor een extra slaapplaats en in de living kan gebruik gemaakt van een 2-pers. sofabed. De keuken is van alle moderne gemakken voorzien. Er is een parkeerplaats beschikbaar en er is een restaurant op loopafstand. Dit is een leuk huis voor een budgetprijs: waar voor uw geld dus. Meer informatie vindt u hier

Niet ver van het strand en het centrum van het dorp staat Casa Ilaria; dit huis is vrijstaand, zodat u veel privacy heeft, en ligt tegen een heuvel aan; vanaf deze plek hebt u een prachtig uitzicht op de zee, de badplaats Diano Marina en het bergdorp Diano Castello. De ligging is rustig, met weinig verkeer, en de plek is dus geschikt voor een relaxte vakantie; de directe omgeving bestaat uit olijfgaarden. Het zandstrand van Diano Marina ligt op een afstand van 1,7 km; de ligging van het huis is dus ver genoeg van de drukte aan de kust; maar heeft u behoefte aan diezelfde, gezellige drukte dan bent u in 5 minuten in Diano Marina, een sfeervolle plaats met veel restaurants, terrassen en leuke winkels. U hebt de beschikking over een kleine privétuin die aan de achterzijde van het huis ligt, gemeubileerd met tafel, stoelen, ligbedden en een buitendouche. Ook aan de voorkant van het huis staat een zitje, met een barbecue.

Het huis biedt ruimte aan 2 + 2 personen en beschikt over een woon-/eetkamer met een keukenhoek en een sofabed voor 2 personen, een 2-pers. slaapkamer en een badkamer met bad en handdouche. U hebt de beschikking over satelliet-TV en WiFi (in de tuin en in het huis). Er is een parkeerplaats bij het huis, een restaurant op enkele honderden meters en het centrum van Diano Marina op 1,7 km. afstand. De inrichting is eenvoudig en klassiek met wat persoonlijke touches van de eigenaresse. In de tuin staan enkele potten met planten. Ook dit huis is te huur voor een budgetprijs. Meer informatie vindt u hier

NIEUWS

Nieuw voetbalmuseum in Milaan.
Het nieuwe "Museo del Calcio" (voetbalmuseum) is geopend in de trendy Galleria Vittorio Emanuele, in het centrum van Milaan. Er worden meer dan 150 items getoond van de meest iconische personen en plaatsen van het voetbal. Een must voor voetballiefhebbers!

RESTAURANTTIP

Als u tijdens het lunchuur of 's avonds in de omgeving

bent van Andora, een kleine plaats gelegen aan zee in de provincie Savona (Ligurië), stopt u dan op de Via Aurelia nr 188. Hier vindt u een leuk restaurant, een "Spaghetteria", genaamd "Botafogo", met een grote keus aan pasta's en pizza's. Gemiddelde prijs € 8,00 voor een uitstekend pastagerecht (lekker grote portie). Aanrader!

Uw favorieten

Volg ons op Facebook

Disclaimer