IL BORRO

beschrijving
foto's
prijs
kaart
video

Algemene beschrijving
EÚn van de pronkstukken uit ons “palet” is Il Borro. We zijn er vreselijk trots op, een aantal accomodaties op deze fantastische locatie aan onze cliŰnten te kunnen aanbieden. Het is met recht een paradepaardje, midden in Toscane, nabij Arezzo. Tegenwoordig, nu grondprijzen astronomische hoogten hebben bereikt, is een grootgrondbezitter automatisch een vermogend mens, maar er zijn tijden geweest dat de verarmde landadel de familiegrond voor een appel en een ei moest verkopen om in leven te blijven. Het onderhoud viel heel vaak niet meer op te brengen. Zo was de situatie ook met Il Borro na de 2e Wereldoorlog, toen de hertog van Aosta met een door de Duitsers volledig verwoest landgoed in zijn maag zat. In 1993 kocht de beroemde mode-ontwerper Ferragamo het complete landgoed en sloeg radicaal aan het renoveren en restaureren. Het resultaat mag, we zouden bijna zeggen, moet gezien worden: magistraal, schitterend, superlatieven schieten tekort. Het Middeleeuwse karakter is met zorg en liefde bewaard gebleven, maar aan Úcht Middeleeuwse levens-omstandigheden heeft niemand behoefte, dus is er tot in de kleinste details gezorgd voor comfort en gemak. Bovendien is duidelijk zichtbaar, dat een creatieve geest zich heeft uitgeleefd; of het nu kleding, accessoires of binnenhuisarchitectuur betreft: Ferragamo is van vele markten thuis.

Een monumentaal, smeedijzeren hek gaat, als een “Sesam Open U” na een druk op de bel open en u rijdt over een majestueuze oprijlaan naar Il Borro. U zult het met ons eens zijn: het is een oprijlaan zoals een Italiaanse oprijlaan behoort te zijn, geflankeerd door cipressen. Het begin van een sfeerfilm waardig. Het licht-melancholieke van de cipressen wordt opgevrolijkt door stukken weiland, waar merries grazen en hun veulens dartelen. Dit is Arcadia! Op de MMS hebben we de oude meesters moeten lezen en misschien juist omdat het moest haalden wij onze schouders op over dat Arcadia. Maar hier werd het – toch nog! -duidelijk.
Het landgoed, aan de voet van het Pratomagno gebergte, omvat verscheidene appartementencomplexen, huizen en villa's, en beslaat 700 ha. Hier vindt u luxe, rust, een “dolce far niente” bij uitstek. Het zonlicht schildert een warme gloed op de oude stenen van een brug, u hoort het gekrijs van pauwen, de roep van fazanten en het gekoer van duiven en ademt de geur in van rozemarijn, salie en vele bloeiende bloemen. Er kabbelt een lagergelegen beekje. Misschien doet ’t u terugdenken aan vroeger, toen u nog ongestoord kon spelen in de vrije natuur en de wereld ÚÚn grote ontdekkingsreis was…
Het is hier ideaal voor wandelenthousiasten, maar u kunt ook te paard de omgeving verkennen. En mocht u het liever allemaal van bovenaf bekijken: u kunt hier ballonvaren, of les nemen met hanggliders. Als er ooit een plaats zou kunnen zijn die in aanmerking komt om “Het paradijs op aarde” genoemd te worden, dan mag Il Borro daar duidelijk aanspraak op maken.

Beschrijving van de appartementen in het dorpje:
Casa Berti
Dit karakteristieke, eeuwenoude huis ligt net voorbij de stenen brug die naar het dorp leidt. Het bestaat uit drie verdiepingen die onderling verbonden zijn door open houten trappen. Het biedt riant plaats aan 4 personen met 1 2-pers. slaapkamer op de 1e verdieping, met een badkamer. Op de bovenste verdieping een 1-pers. bed en een sofabed. Een ideale behuizing voor een kleinere familie die in een romantische sfeer van het dorpsleven wenst te genieten.
Borro Penna
Enigszins verborgen gelegen op de heuvel die de toegang tot het dorp vormt, ligt deze kleine villa die eigenlijk als maatstaf kan dienen voor alle vakantiehuizen in Toscane. Van gemiddelde grootte maar gezellig, huiselijk en intimiteit uitstralend. De villa biedt plaats aan 4 personen met 1 2-pers. bed en twee 1-pers. bedden. Vanuit de keuken stapt men rechtstreeks in een prachtige privÚ-tuin waar u kunt genieten van het uitzicht op de omringende heuvels. Tevens staat in de tuin van dit kleine huis een originele pizza-oven waar u en uw gasten zich te goed kunnen doen aan een traditioneel Italiaans maal.
Borro Malagnino
Intiem verscholen achter een doodlopend straatje ligt dit schitterende huis met dito tuin. De glooiende lijnen van de bogen zorgen voor een gevoel van licht en ruimte en accentueren het artistiek ontworpen interieur. Via een trap met stenen treden komt men op een kleine overloop; links bevindt zich een 2-pers. slaapkamer met aansluitend een tweede en een grote badkamer die een halve verdieping hoger ligt en getuigt van de middeleeuwse architectuur.
Aan de oostkant is de zitkamer en de keuken die uitzicht bieden op de omheinde privÚ-tuin, waar u kunt genieten van het uitzicht op de lager gelegen vallei.
Borro Verdelli
Gelegen op het hoogste punt van Il Borro biedt Verdelli een prachtig uitzicht op het riviertje de Loreno en het dal in de diepte. De grote salon op de 2e verdieping biedt tevens ruimte aan een open studeer-gedeelte en een 1-pers. sofabed. Op dit niveau bevinden zich ook twee 2-pers. slaapkamers, waarvan er 1 is voorzien van een enorme boekenkast met een sofa die uitnodigt tot lezen. Op de bovenste verdieping eveneens twee 2-pers. slaapkamers, zodat dit huis plaats biedt aan 8 personen.
Borro Guerriero
In het hart van het dorp, met de toegang tot het huis aan het dorpsplein, bevindt zich Borro Guerriero. Met zijn drie 2-pers. slaapkamers, met elk een eigen badkamer, is dit huis geschikt voor het grotere gezin. Alhoewel dit huis in het centrum van het dorpje ligt, is het er heerlijk rustig. Op een warme zomeravond gaat er niets boven een praatje met de dorpsbewoners onder het genot van een lievelingsdrankje op het plein.
Borro Rino
Dit huis van 2 verdiepingen ligt op het hogere gedeelte van de heuvel. Het is uitermate geschikt voor wat grotere families en heeft bovendien een eigen tuin om heerlijk buiten te dineren. Het huis beschikt over drie ruime 2-pers. slaapkamers, waarvan twee met een 2-pers. bed en ÚÚn met 2 bedden. Mocht u rustig willen werken of luieren terwijl niemand het ziet, maak dan gebruik van de studeerkamer; daar staat namelijk een heerlijke sofa.

Beschrijving van de appartementen en villa's op het landgoed:
Poggio Piano met de appartementen Cipresso, Giglio, Girasole en Geranio
Dit oude herenhuis wordt bereikt via een privÚ oprijlaan die over het landgoed voert, met aan weerszijden typische Italiaanse boerenland taferelen. Het huis is onderverdeeld in 4 appartementen, op iedere verdieping twee, die allemaal twee 2-pers. slaapkamers hebben. De appartementen op de 1e verdieping bereikt men via een statige, brede trap. De appartementen hebben een eigen toegang plus een ruimte buiten.
Midden in een uitgestrekte, gemeenschappelijke tuin bevinden zich het zwembad en de stenen barbecue. Vlakbij de ingang van de tuin is parkeerruimte en een overdekte houtopslag. De appartementen zijn gevestigd in luxueuze landhuizen en ideaal voor zowel families als voor paren die gezamenlijk hun vakantie wensen door te brengen.
Casa Al Piano met de appartementen A, B, C en D:
Net naast de oprijlaan die het gehele landgoed doorsnijdt ligt in grootste stijl deze hofstede. Evenals Poggio Piano is het onderverdeeld in 4 zelfstandige appartementen, op iedere verdieping 2, waar ruimschoots 4 personen onderdak kunnen vinden.
Verder veraangenamen een luxe zwembad, in gemeenschappijk gebruik met de bewoners van Villa La Capanna, en een barbecue de dagen hier, lekker loom drijven in zwemwater met een aangename temperatuur om daarna te genieten van heerlijke maaltijden…Memories are made of this!
Villa La Capanna
Voor de restauratie was La Capanna exact wat de naam reeds zegt: een schuur. Thans valt het niet mee om hier nog een ouderwetse hooischuur in te ontdekken. Dit juweel van een huis, gelegen in de nabijheid van Poggio Piano, biedt ruim slaapgelegenheid aan 5 personen. De grote slaapkamer is ruim en luxueus, terwijl de andere, wat kleinere, maar toch ook 2-pers. slaapkamer, door vorm en houten dakbalken een geheel eigen intimiteit uitstraalt. Aangrenzend vinden we de "scheepvaartkundige" slaapkamer met twee enkele bedden en op de begane grond een atelier annex slaapkamer met een grote badkamer. Op de begane grond komt men via 3 balkondeuren bij de tuin en het zwembad, in gemeenschappelijk gebruik met de gasten van de appartementen.
Villa Chiocci Alto
Dit boeren landhuis is gelegen in het zuidelijk gedeelte van het landgoed en biedt een prachtig uitzicht op de Borro Vallei. Het heeft grote living, keuken en 5 slaapkamers. In de tuin is een zwembad, een barbecue, een pizza-oven en veel parkeerruimte ter beschikking van de gasten.
Mulino II
Deze woning is een stenen huis van drie verdiepingen, ideaal voor een grote familie of een groep personen, met twee 2-pers. slaapkamers en 1 kamer met 2 bedden. De grote zitkamer beneden is werkelijk prachtig, met deuren die uitkomen op de tuin, die in een flauwe helling naar de rivier afloopt. Het huis kijkt uit op de rivier en een deel van het landgoed; dit alles temidden van een pracht aan natuurlijke omgeving. Een uniek aspect vormt het zwembad met rivierwater, dat geconstrueerd is door de aanleg van een dam, eigenlijk zoals in vroeger tijden.

Faciliteiten:
De vakantieappartementen gelegen op het landgoed en in het dorpje zijn verschillend van grootte, karakter en sfeer maar allemaal gerestaureerd in stijl en aangevuld met alle moderne comfort, zoals een volledig uitgeruste keuken met wasmachine, koelkast/diepvriezer, afwasmachine en oven, safe, hairdryer, strijkplan en strijkijzer, tv. en telefoon. Er zijn luxe badkamers, soms met ligbad en soms met douche, vaak een dubbele wastafel, toilet, bidet. De slaapkamers zijn ingericht met kingsize- of 2 ruime 1-pers bedden. De zitkamer heeft een open haard en is voorzien van comfortabele stoelen, zodat u lekker lui t.v. kunt kijken. Er is zorg besteed aan elk detail van de appartementen. De meubelen zijn gemaakt door lokale handwerkslieden, Italiaans keramiek in de keuken en badkamer en dan natuurlijk het gemeenschappelijke zwembad.
Er zijn zwembaden voor gemeenschappelijk gebruik. Voor de gasten van de appartementen in het dorpje staat een zwembad ter beschikking op een loopafstand van 5 minuten. Het huis Il Mulino II heeft een eigen zwembad.
Bij aankomst wordt u een map verstrekt met alle informatie over Tenuta Il Borro en de omgeving (met belangrijke telefoonnummers, zoals adressen en telefoonnummers van restaurants in de buurt, musea etc.) en staat er in uw appartement een mand gereed met daarin pasta, saus, koffie, thee, melk, suiker, toast, olie, wijn en honing. Wilt u ergens heen maar weet u niet hoe er te komen? Men zal u graag helpen en in het, zoals Il Borro zelf aangeeft, onvoorstelbare geval dat u iets wilt weten waarop niet onmiddellijk een antwoord gegeven kan worden, dan zal men voor u op zoek gaan. Hoe dan ook, en voor wat dan ook; het personeel van Il Borro gaat er prat op, nagenoeg aan alle wensen van de gasten te kunnen voldoen met het motto dat ze onmogelijkheden direct verzorgen en wat meer tijd nodig hebben voor het realiseren van wonderen.
Er is een restaurant met bar, open voor lunch en diner.

Mogelijkheden voor sport/excursies/activiteiten:
Ter plekke driving range, paardrijden, golf op 1 uur afstand (Poppi of Florence), mountainbikes te huur (8 Euro per dag), tennisbaan 1,5 km. Het hele gebied heeft een oppervlakte van 700 ha, dus veel mogelijkheden voor trekking en wandelen.
Cursussen:
De volgende cursussen kunnen worden georganiseerd: aquarelleren, Trompe l’Oeil technieken, paardrijden en koken.
Excursies:
De bedrijfsleiding van Il Borro zal u graag aanwijzingen geven hoe waar te komen, met adressen van alle locaties waar u maar heen wilt. Mocht u echter de voorkeur geven aan een kant-en-klare dag of halve dag uit, dan zijn er de volgende mogelijkheden te reserveren:
Hele dag excursie naar de stad van uw keuze: Firenze, Siena, Arezzo, Pisa, San Gimignano, Perugia, Assisi, Cortona, Poppi, Orvieto en Lucca.
Wijnexcursie van een hele dag door de Chianti streek, met vele proeverijen.
Hele of halve dag excursies om fantastisch te winkelen, o.a. naar factory outlets en een internationaal vermaarde glasblazerij.

Afstanden
Winkels, postkantoor, etc. op 1,5 km afstand

 IL BORRO
Casa Berti                  Borro Malagnino

Casa Berti

Borro Malagnino

zwembadBorro Rino

zwembad

Borro Rino

La CapannaLa Capanna

La Capanna

La Capanna

Poggio Piano - GirasoleCasa al Piano

Poggio Piano - Girasole

Casa al Piano

Borro MalagninoCasa al Piano

Borro Malagnino

Casa al Piano

Borro VerdelliBorro Malagnino

Borro Verdelli

Borro Malagnino

Villaggio Il BorroBorro Penna

Villaggio Il Borro

Borro Penna

Villaggio Il BorroBorro Rino

Villaggio Il Borro

Borro Rino

Borro NardiLa Capanna

Borro Nardi

La Capanna

Villaggio Il BorroMulino II

Villaggio Il Borro

Mulino II

Borro VerdelliVillaggio Il Borro

Borro Verdelli

Villaggio Il Borro

Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

5/11 - 23/12

1/4 - 4/11
24/12 - 6/1

Borro Rino

7

2600

0

3200

Borro Guerriero

6

2000

0

2600

Borro Malagnino

4

1600

0

2200

Casa Berti

3

1100

0

1650

Borro Verdelli

6

2000

0

2600

Borro Penna

4

1600

0

2200

La Capanna (villa)

5

2000

0

2800

Cipresso

4

1500

0

2100

Giglio

4

1500

0

2100

Girasole

4

1500

0

2100

Geranio

4

1500

0

2100

App. A Casa al Piano

4

1500

0

2100

App. B. Casa al Piano

4

1500

0

2100

App. C Casa al Piano

4

1500

0

2100

App. D Casa al Piano

4

1500

0

2100

Il Mulino II (villa)

6

2000

0

3000

Chiocci Alto

10

12000

0

12000

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

De huurprijzen gelden per week, per appartement, van zaterdag tot zaterdag. Andere periodes zijn mogelijk; minimale boekingsperiode 3 overnachten. Prijzen op aanvraag


Inbegrepen in de huurprijs: gebruik babybed, het gebruik van bed-, bad- en keukenlinnen, waarbij wordt uitgegaan van wekelijkse wisseling, alsmede de kosten van gas, water, electriciteit, dagelijkse schoonmaak (m.u.v. zondag) en hout voor de open haard


Niet inbegrepen in de huurprijs: toeristenbelasting, verwarmingskosten (€ 15 per dag)en bijplaatsing extra bed of sofabed (€ Ç 250,00 per week). Deze kosten dienen ter plaatse te worden betaald vˇˇr vertrek


Gemaakte telefoonkosten moeten voor vertrek worden afgerekend


Er wordt geen waarborgsom geheven. Een creditcard is echter verplicht (Master- of Visacard)


Check-in op de dag van aankomst tussen 15.00 en 18.00 uur. Het appartement dient op de dag van vertrek vˇˇ 10.00 uur te worden verlaten


De diverse zwembaden zijn ovaal van vorm, met een lengte van ongeveer 8 m en een diepte van 1,50. De zwembaden zijn geopend van 1 juni tot 15 september


Kleine huisdieren zijn toegestaan (mits aangevraagd bij boeking en door ons bevestigd)


Openbaar vervoer: Bij de ingang van Il Borro is een bushalte


Men spreekt Frans, Duits en Engels


Bedenkt u dat het landgoed zo groot is, dat een auto alleen hier al noodzakelijk is, tenzij u van wandelen houdtMocht u met uw kinderen op vakantie zijn, en eens een keertje uit willen gaan zonder hen; heel eenvoudig! U geeft dit van tevoren aan, en er wordt een babysit voor u gereserveerd


Mocht u geen zin hebben om uit eten te gaan, maar ook niet om zelf te koken: graag tijdig (tenminste een dag van tevoren) aangeven, en een van de locale werkneemsters zal graag bij u komen koken en, aan de hand van uw wensen, haar best doen iets zeer smakelijks op tafel te zetten. Het liefst bij reservering opgeven, anders bij de receptie bij aankomst navragen

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer