Cervo 2

beschrijving

Beschrijving omgeving:
Hoog scorend op de top tien van meest geliefde Italiaanse regioĺs is deze streek, Liguria, door de eeuwen heen al. De Franse schrijver Guy de Maupassant vermeldde enthousiast dat ôdit deel van de Italiaanse RiviŔra zo mooi is, dat het eigenlijk met niets te vergelijken valtö. En ja, we kunnen het roerend met deze beroemde Fransman eens zijn: het is hier prachtig. Een azuren zee, kleine stranden, verborgen baaitjes, steden en dorpen met huizen in pasteltinten, kleine havens (met vissersboten en niet te vergeten de luxe tot zeer luxe jachten), palmbomen, exclusieve winkels en uitnodigende terrassen op mooie pleintjes.

Wanneer u vanuit Monte Carlo in het zuiden van Frankrijk de grens overgaat naar ItaliŰ dan komt u in het noordelijk gedeelte van de regio Liguria dat bekend staat onder de naam ôLa RiviŔra dei Fioriö, oftewel de ôBloemenriviŔraö, waar het meest lucratieve exportartikel bestaat uit o.a. rozen en mimosa. Zilverkleurige olijfbomen en terrasvormige wijngaarden bedekken de heuvels, witte muren zijn gedrapeerd met paarse bougainvillea en vlammende trompetbloemen, en palmbomen omzomen de wandelpromenades langs de zee, kortom, een en al schoonheid dus.

Het volgende gedeelte van Liguria draagt de naam ôRiviŔra di Levanteö, een streek waar in het bijzonder de ôrich and famousö zich uitstekend thuis voelen. Dit gedeelte strekt zich uit over zo'n 175 km, met aan de ene kant de als een diamant flonkerende Ligurische zee en landinwaarts de zon beschenen heuvels. U bent hier in een streek die reeds door tallozen beschreven is vanwege zijn schoonheid en authenticiteit, en dat is ook terecht. De wegen kronkelen zich over rotsachtige klippen, langs de door stormen gebeukte baaien, door eeuwenoude dennenbossen en schilderachtige vissersdorpjes, om aan de ene kant te eindigen in het rustiek gelegen, chique, Portofino en aan de zuidkant uit te monden in de grote baai en marinehaven van La Spezia.

Ach ja, die schilderachtige vissersdorpjesůů Wij waren op onze jaarlijkse oriŰntaties en eindelijk gearriveerd op onze plaats van bestemming besloten wij nog even het stadje te gaan verkennen en het prachtige kerkje te bekijken, niet bombastisch en kolossaal, maar ingetogen en intiem. De buitenkant noodde absoluut tot onderzoek van het interieur. Wij gingen de kerk binnen en snoven de sfeer op. Wierook, okÚ. Maar wat ruiken wij nu toch nog meer? Wij keken om ons heen, vastberaden de onaangename geur te definiŰren: in de beide hoge wijwaterbakken dreef een aantal grote vissen in een zeer onaangename staat van ontbinding. Misschien een geval van ondeugend ômisdienaartjesgedragö? Waarschijnlijk wel, en ongetwijfeld hebben de autoriteiten van deze kerk dit zelf ook uiteindelijk ontdekt, maar wij voelden ons niet geroepen de slang in het Paradijs te zijn; integendeel, wij vonden het eigenlijk heel grappig!

Die avond aten wij geen vis, maar de volgende dag was deze ervaring naar de achtergrond verdwenen en gingen wij ons heerlijk te goed doen aan allerlei visgerechten. Want dat kan hier uitstekend. Er zijn goede restaurants en veel winkels die de specialiteiten van de streek verkopen.

Ach, als wij in ItaliŰ verblijven dan maakt het ons eigenlijk niet zoveel uit wat we voorgeschoteld krijgen. Zet ons op een terras in zoĺn romantisch dorpje aan de kust of waar dan ook met een glas wijn, begeleid met wat heerlijke prosciutto, wat kaas, brood met pesto en tomaten en de zon die in de zee zakt en wij geven geen kikůů.

In het prachtige stadje Cervo Ligure (en dit is niet overdreven!!) vindt u dit kleine complex, Villa Cervo, dat bestaat uit drie appartementen; apt. Cervo 1 maakt hier onderdeel van uit. Het stadje is aangesloten bij ôI Borghi pi˙ belli d┤ Italiaö, omdat het behoort bij een geselecteerd aantal ômooiste dorpen in ItaliŰö. Het is klein, autovrij, vol historie en heeft een schitterende kerk die alleen al een bezoek waard is. Het stadje ligt tussen San Bartolomeo al Mare en Andora op een heuvel die langzaam afloopt richting de zee.

Beschrijving appartement:

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer