APPARTEMENT CONTESSA

beschrijving
foto's
faciliteiten
kaart
beschikbaarheid

Beschrijving:
Als u vanuit Santa Maria Degli Angeli richting Assisi rijdt ziet u in het goede jaargetijde net voor de kruising aan de linkerkant een groot veld vol zonnebloemen. Het bekende gezicht: de metershoge bloemen staan altijd naar de zon gekeerd. Maar hier lijkt het, alsof ze allemaal hun bloemenhart naar Assisi gewend hebben. Te voet kunt u hier naar de stad via een nog niet zo lang geleden gebouwde trap. Op elke trede staan de namen van families die een donatie hebben geschonken voor de wederopbouw van de stad na de laatste aardbeving, toen vooral de kerk van de Heilige Franciscus zwaar beschadigd werd. Alles is inmiddels in oude luister hersteld en de stad heeft weer dezelfde uitstraling als voordien.

Vooral bij zonsondergang, als alle gebouwen rose-achtig getint worden en u zich realiseert hoeveel mensen door de eeuwen heen hier hebben rondgelopen, raakt zelfs de meest grote cynicus onder de indruk van de invloed der eeuwen. Want juist in deze stad komen ontelbare pelgrims en toeristen met hun eigen, speciale bedoelingen. Dit schept een bepaalde band. De sfeer beschrijven, in deze stad, houdt feitelijk in, de sfeer verpesten; deze sfeer hier moet gewoon beleefd worden. Gaat u maar eens ergens op een terrasje zitten. Kijk om u heen. Laat alles van u afglijden en beleef het ôzijnö. U zult dan merken, dat u in die bijzondere sfeer wordt opgenomen.

Na de hele dag lang alle bezoekers verwerkt te hebben, wordt tegen de avond de stad weer het domein van de bewoners en daalt de rust neer. Maar in de smalle straatjes vindt u genoeg restaurants, waar heerlijke streekgerechten worden geserveerd. Men vindt het hier heel belangrijk en fantastisch dat er zoveel mensen uit de gehele wereld op "bedevaart" komen naar ôhunö Assisi, maar de eetlust mag er beslist niet onder lijden......

Assisi is een stad die men eigenlijk gezien mˇet hebben; niet alleen vanwege de verbondenheid met de Heilige Franciscus (1182 - 1226) en de Heilige Clara (1193 ľ 1253), die de eeuwen door blijven fascineren vanwege hun boodschap, maar ook vanwege de bijzonder mooie basilieken, verrijkt met de kunstwerken van de grootste Italiaanse kunstenaars zoals Giotto, Cimabue, Simone Martini en Lorenzetti. Voeg hierbij de bijzondere en Middeleeuwse sfeer van de stad en het omringende, schitterende landschap plus de gastronomische geneugten en we kunnen tot geen andere conclusie komen dan dat deze stad en de regio u een onvergetelijke vakantie kunnen bieden.

Midden in het historisch centrum van Assisi, op enkele kilometers afstand van Santa Maria degli Angeli en op gemakkelijke rijafstand van de steden Perugia, Gubbio, Todi en Deruta, vindt u dit sfeervolle appartement, op de eerste verdieping van een adellijk paleis daterend uit de 17e eeuw, tegenover de statige San Rufino kathedraal.

Het palazzo, behorende tot de mooiste in de stad, heeft een voorgevel van steen, gewelfde plafonds en antieke trappen. Het gebouw is compleet gerestaureerd, met veel zorg en aandacht voor details. De huidige eigenaren zijn afstammelingen van de Gravin Giulia Cileni Nepis, die behoorde tot een van de oudste families in de stad die verweven is met alle historische gebeurtenissen in Assisi. Er zijn in het palazzo 5 appartementen; drie daarvan zijn beschikbaar voor verhuur en het vierde appartement wordt bewoond door een van de eigenaren. Het vijfde appartement, dat hier wordt aangeboden, is van de andere eigenaar die in Milaan zijn domicilie heeft.

Het appartement Contessa heeft een oppervlakte van ongeveer 200 m2, biedt ruimte aan 6 personen in 3 2-pers. slaapkamers, 3 badkamers, een ruime living met balkon met uitzicht op de piazza en de kathedraal, een eetkamer, een grote keuken en nog een extra eetkamer. In de mooie rozentuin, met tuinmeubilair, kunnen de familie en de gasten relaxen met uitzicht op de Rocca Maggiore. Er is ook een klein bovengronds zwembad in de tuin.

Het appartement is gelegen op de eerste verdieping. U komt binnen in een ruime hal die toegang geeft tot een 2-pers. slaapkamer en badkamer (douche). Er is een eetkamer met tafel voor 8 personen en een living met open haard en een balkon waar u kunt genieten van een mooi uitzicht op de kathedraal. Vanwege verzekeringsredenen is het niet mogelijk de open haard te gebruiken. Er zijn nog 2 2-pers. slaapkamers met badkamers, waarvan 1 met bad en 1 met douche. De keuken is voorzien van afwasmachine, wasmachine en oven. Vanuit de keuken heeft u toegang tot een extra eetkamer, die op verzoek beschikbaar is. Er is nog een extra 1-pers. slaapkamer op verzoek en tegen extra kosten beschikbaar.

Het appartement Contessa is ruim, comfortabel en smaakvol ingericht met familie-antiek. In de stad heeft u geen auto nodig; u kunt naar de markt wandelen, restaurants, bars en winkels. Tevens vindt u oploopafstand alle belangrijke bezienswaardigheden die Assisi biedt, en dat is heel veel; het is een prachtige stad.

Tuin: als u vanuit de keuken op de binnenhof komt, komt u vervolgens in de rozentuin. Het uitzicht is opeens compleet gewijzigd; als u zich in het appartement bevindt dan bent u in het hart van een Middeleeuwse stad; in de tuin zou u zich kunnen voorstellen dat u op het platteland bent, met uitzicht op de Rocca Maggiore.

Wat u nog moet weten: De tuin en het kleine zwembad worden gebruikt door alle gasten in het palazzo. De vuilniswagen komt elke morgen om 6.45 uur in de Via delle Rose, waar een van de slaapkamers aan grenst, stadsgeluiden dusů.. . De klokken van de kathedraal luiden om 12.00 uur en om 8.00 uur. De stad is verboden voor autoĺs op Goede Vrijdag, 1 mei, Calendimaggio (de eerste donderdag in mei met de daaropvolgende vrijdag en zaterdag, en 4 oktober. Parkeren: De parkeerplaats Matteotti ligt op 200 m afstand van het appartement. Bij aankomst en vertrek kan voor het gebouw worden geparkeerd t.b.v. het uit- en inladen van de bagage. Omdat het palazzo tegen een heuvel is gebouwd ligt het appartement op de eerste en de tuin op de derde verdieping.

Faciliteiten:
Verwarming, klein bovengronds zwembad en tuin met tuinmeubilair (gemeenschappelijk gebruik), wasmachine, afwasmachine, TV (alleen Italiaanse zenders). Er is telefoon alleen voor lokale inkomende gesprekken.

Indeling van het appartement (200 m2, 6 personen):
Eerste verdieping: hal, 2 zitkamers, eetkamer, extra eetkamer, keuken, 3 2-persoonsslaapkamers, 3 badkamers, waarvan 2 met douche en 1 met bad.

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Paardrijden op 10 km, zwembad en tennisbaan in Assisi op 2 km en golf op 30 km. afstand. Watersporten bij het Lago di Trasimeno. Natuurlijk verdient Assisi alle aandacht, met vele bezienswaardigheden. Ook de basiliek in Santa Maria degli Angeli is een bezoek waard. Er zijn genoeg interessante uitstapjes te maken in de omgeving, zoals bijv. naar de stad Amelia, een charmante Middeleeuwse stad op een heuveltop, gelegen tussen de rivieren de Tiber en de Neva. Gedurende de maanden juli en augustus worden hier veel evenementen georganiseerd, maar de stad is op zich al een bezoek waard; Todi, met vele historische monumenten en een beroemde antiekmarkt in het zomerseizoen, Spoleto met het Festival dei Due Mondi en de Cascate delle Marmore, de hoogste waterval in Europa; tenslotte Orvieto, een artistieke stad waar veel keramiek wordt geproduceerd en in augustus wordt hier dan ook een grote tentoonstelling van keramische voorwerpen georganiseerd. Ook Perugia, een heel gezellige stad met een kosmopolitische sfeer, mag u beslist niet overslaan. Zelfs een dagje Rome zou mogelijk zijn. Bovendien is het zuiden van Toscane ook heel gemakkelijk te bereiken, zoals Montepulciano en Montalcino.

Afstanden: (aantal km. bij benadering)
Winkels, postkantoor, bank en restaurants op enkele minuten loopafstand. Afstand naar Perugia 27 km, Gubbio 45 km, Spoleto 45 km, Lago di Trasimeno, Passignano 51 km, Siena 136 km, Florence 183 km, Rome 177 km, Rimini 182 km.

playvorigeeerstevolgendeplaystopplay

1 (16)

 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA
 APPARTEMENT CONTESSA APPARTEMENT CONTESSA

 APPARTEMENT CONTESSA APPARTEMENT CONTESSA

 APPARTEMENT CONTESSA APPARTEMENT CONTESSA

 APPARTEMENT CONTESSA APPARTEMENT CONTESSA

 APPARTEMENT CONTESSA APPARTEMENT CONTESSA

 APPARTEMENT CONTESSA APPARTEMENT CONTESSA

 APPARTEMENT CONTESSA APPARTEMENT CONTESSA

 APPARTEMENT CONTESSA

Faciliteiten

  • zwembad (gemeenschappelijk gebruik)

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer