BORGO PATTI

beschrijving

Mijn eerste bezoek aan het mooie eiland SiciliŰ was tijdens de Paasperiode en ik werd door een relatie, die in de omgeving van Messina woonde, uitgenodigd om beide Paasdagen bij de familie door te brengen. Pasen op SiciliŰ: het bleek een fantastische ervaring; om als een bijzonder mooie belevenis in het "herinneringen-doosje" te stoppen en te koesteren. Ik had te horen gekregen hoe laat ik zou worden opgehaald en ik had voor de zekerheid het "feestpak" uit mijn koffer gevist. Het werd gewaardeerd, want de zakenrelatie, die precies op tijd aanbelde (de wonderen zijn de wereld nog niet uit.......) had een fantastisch kostuum aan zoals alleen de Italiaanse kleermakers dat in elkaar kunnen toveren.

Bij hem thuis werd ze naar een groot vertrek vol lange, gedekte tafels gebracht en aan de familie voorgesteld. Overgrootmoeder, die door iedereen in de watten werd gelegd, ouders, kinderen, kleinkinderen, neven en nichten, al met al ongeveer 35 mensen. Sommige familieleden waren over uit Calabria en Puglia. Iedereen had de wijn van zijn eigen streek meegenomen, en zelf gemaakte pasta. "Ik breng jullie de beste wijn van heel ItaliŰ", riep een familielid uit Calabria, "want jullie arme drommels uit SiciliŰ kunnen geen wijn maken". Protesten alom, natuurlijk. Het lijkt er op alsof er een vreselijke ruzie zal uitbreken, maar niets is minder waar. Men geeft om elkaar, men plaagt elkaar. As simple as that. En dan wordt er gegeten, gedronken… Signora Elisabetta moet alles proeven. Ze moet de mensen in Nederland kunnen vertellen hoe goed ’t allemaal smaakt op SiciliŰ (en Calabria en Puglia niet te vergeten, roepen de familieleden). Op medelijdende toon wordt opgemerkt dat het in Nederland natuurlijk veel te koud is voor wijn. "Er is een stukje Nederland waar wijn wordt geproduceerd", antwoord ik trots, en ik vertel over die ene wijngaard in Limburg. Ze wordt meewarig aangekeken. Zo zou een Leonardo Da Vinci hebben kunnen kijken, al schilderend, naar een klein kind dat met verf op een stukje papier zit te kliederen.
Vanwege de Pasen waren er vele lamskoteletjes. En "bergen" Siciliaanse worsten. Wijn, en nog eens wijn. Zoete toetjes, die je doen wanhopen of het ooit nog goed zal komen met de lijn, maar waarvan je tegelijkertijd wel weet dat ze voorgoed op je heupen zullen bivakkeren. De maaltijd duurde uren, en de wijn vloeide rijkelijk. Het hoofd begon wat houterig te worden. Ik kreeg grote behoefte aan het knappen van een uiltje. Maar nee, er moest nog gewandeld worden. Gewandeld, na zo’n maaltijd? Jawel, dat is goed voor de spijsvertering. En dus propte het hele gezelschap zich in de aanwezige auto’s. Ik dacht, paar minuutjes rijden misschien en een weggetje op en af, maar daar vergiste zij zich in. Hoewel iedereen de meest mooie kleding aanhad, en alle dames op hoge tot zeer hoge hakken liepen, werd er zeker drie kwartier gereden naar een bijzonder mooi stuk natuur in de buurt. Vooruit, de benen strekken en wandelen! Ik had zin om “de paden op, de lanen in” te gaan zingen. En dat houten hoofd? Dat verdween vanzelf. Ja, ze weten wel wat ze doen, daar op SiciliŰ!

Dat eerste bezoek aan dit bijzondere eiland smaakte natuurlijk naar meer! Tijdens ons volgende bezoek ontdekten wij de hieronder beschreven borgo:
Deze borgo (piepklein dorp) is gelegen op een uitgestrekt landgoed in de heuvels rond Patti, in het noordelijk deel van SiciliŰ. U bereikt deze uitstekende accommodatie via een oprijlaan, geflankeerd door cipressen, en de gebouwen zijn omgeven door de kenmerkende, Mediterraanse vegetatie, zoals olijf-, citroen- en sinaasappelbomen en, niet geheel onbelangrijků. natuurlijk wijngaarden. De ligging is mooi en rustig; bovendien kunt u hier genieten van een ôdroomuitzichtö. En als u de behoefte heeft de rust voor ôleven in de brouwerijö te verwisselen dan bent u binnen 15 minuten aan het strand.

Deze grote, origineel-Siciliaanse boerderij inclusief de bijgebouwen stammen uit de 18e-eeuw. Na een totale restauratie, waarbij veel aandacht is geschonken aan het zoveel mogelijk behouden van de originele architectuur zijn de gebouwen verdeeld in elf ruime appartementen, ingericht in landelijk-rustieke stijl.

Alle appartementen hebben de beschikking over een eigen ruimte buiten met tuinmeubilair. Er is een zwembad 15 x 7,5 m. (geopend van medio april tot medio oktober) en in de omgeving kunt u mooie wandelingen maken. Op het terrein is de eigen productie (o.a. wijn, olie, groente. kruiden en fruit) te koop. Er is een kleine stal met 2 paarden. Tevens is er een fitnesszaal, speeltuintje en verblijfsruimte met tafeltennis, biljart en tafelvoetbal. Op verzoek kan een maaltijd worden verzorgd, bijvoorbeeld op de avond van aankomst of de avond voor uw vertrek (bij boeking op te geven).

Een supermarkt en bar/restaurant vindt u op 2 km. en alle andere voorzieningen in Patti op 6 km., zandstranden liggen op 8 km afstand. Het historisch centrum van Patti met de Normandische kathedraal is een bezoek waard, evenals de opgravingen van het antieke Tyndaris. U kunt uitstapjes maken naar Messina, Cefalu, de Eolische Eilanden, de Etna en Taormina.

Onze conclusie: Deze accommodatie biedt goed verzorgde appartementen en uitstekende faciliteiten voor een alleszins redelijke prijs. Waar voor uw geld en service alom!

Leuke winkeltip:
In 2013 is er een grote factory-outlet geopend, waar u kleding, schoenen, tassen en nog veel meer. van alle grote merken (Gucci, Prada, Brooks Brothers, Alessi enz. ) voor lage prijzen kunt vinden.
Outlet Village Sicilia ligt in het centrum van het eiland en is gemakkelijk te bereiken vanuit alle steden in deze regio; u neemt de Autostrada A 19, Palermo ľ Catania, tot aan de afslag ôDittaino-Outlet, en vervolgens volgt u de richting aanduidingen naar het winkelcentrum. Er is volop parkeerruimte voorhanden. Voor meer informatie over deze leuke factory outlet verwijzen wij u naar de website van het winkelcentrum .

Ervaringen van bezoekers

26-11-2011 : Dirk Broekstra, Soest : BORGO PATTI

Lustrum week studiegenootschap 2011 tijdens de eerste week van oktober 2011 met een gezelschap van 26 heren een lustrumweek doorgebracht op deze fantastische locatie. Het vormde een perfecte uitvalsbasis voor diverse excursies. De locatie zelf biedt met o.m. een ruim zwembad prima gelegenheid om op de locatie zelf de tijd door te brengen De appartementen zijn ruim en van alle gemakken voorzien. Op enkele diners elders na zijn de maaltijden op de Borgo genuttigd. Dit was elke keer weer een culinair feest. Een eigen traditionele pizza-oven en een professioneel geoutilleerde keuken waren hier zeker debet aan. De eigenaren waren zeer welwillend en het ontbrak ons aan niets. De bemiddeling en begeleiding door Elisabeth bij het reserveren en de huur was voortreffelijk. Zowel Elisabeth Travel als de locatie beveel ik van ganser harte aan.

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer