VILLA TOMBOLINA

beschrijving
foto's
prijs
kaart

Beschrijving:
De Marche, helaas, wat ons betreft, een bij de meeste vakantiegangers nog veel te onbekend gebied en vaak "het best bewaarde geheim van ItaliŰ" genoemd, is gelegen tussen de Adriatische kust en de Apennijnen. Veel kastelen, stadjes op heuveltoppen, wijngaarden, olijfbomen, in het voorjaar velden vol klaprozen, stranden, waarvan er ÚÚn uit springt: de stranden van Monte Conero, een droomplek, veel kleine antieke theatertjes, zowel de bergen als de zee "bij de hand". Er is een grote variŰteit aan landschappen en het massa-toerisme heeft nog niet toegeslagen. Wij zijn ervan overtuigd dat u zich hier uitstekend zult vermaken want er is veel te doen en te zien.
Wij nemen als voorbeeld Urbino, de geboorteplaats van de grote artiest RaphaŰl. Deze stad is de meest bekende van de Marche. Het is geen stad voor een bliksembezoek: proef de sfeer, wandel door de nauwe straatjes, beklim de trappen en ontdek op elke hoek nieuwe schatten om te bewonderen. Begin uw wandeling bij de Piazza Duca Federico en brengt u dan een bezoek aan de kathedraal die prachtige schilderijen herbergt van Federico Barocci. Of bezoek het huis van RaphaŰl, de kerk van S. Domenico, de universiteit en, het mooiste juweel in de kroon, het paleis van de hertog Federico di Montefeltro, een meesterstuk van Renaissance-kunst met twee torens.
Nog een voorbeeld, de provinciale hoofdstad Macerata: nauwe straatjes met veel boekwinkels en verborgen restaurantjes. De stad is gelegen op een heuvel en is van groot historisch belang; de musea, kerken en openbare gebouwen bevatten talloze Renaissance en Barokke schatten. De universiteit, gesticht in 1290, was met zijn centrum voor de rechtenstudies de voorloper van alle Italiaanse universiteiten en trekt nog steeds studenten van heinde en verre aan. In juli en augustus is Macerata in de ban van de opera: Vanuit de gehele wereld komen liefhebbers van deze muziekvorm naar het Sferisterio om het opera-seizoen bij te wonen. Er worden in die periode klassieke en moderne werken uitgevoerd door wereldberoemde artiesten die hier graag optreden vanwege de buitengewoon goede akoestiek.
Een derde voorbeeld: de stad Recanati, de geboorteplaats - in 1798 - van de Italiaanse dichter Leopardi; een openlucht museum op zich. Elk jaar in juni brengt de stad een hommage aan zijn wereldberoemde burger tijdens de "Celebrazioni Leopardiane", wanneer studenten en kenners van zijn gedichten vanuit de gehele wereld elkaar hier ontmoeten en lezingen en uitvoeringen bijwonen.

In deze inspirerende omgeving, hebben wij een mooie Bed & Breakfast gevonden, die bestaat uit 2 gebouwen: De villa (Padronale) met 4 prachtige suites en het bijgebouw (Il Casolare) met 9 2-pers. kamers. Belangrijke kerkvaders brachten hier de zomer door. De inrichting van de beide huizen is een spannende mix van antiek en modern. EÚn kamer in de villa is helemaal in de oude stijl ingericht. Het Casolare heeft een wat meer landelijke inrichting. Beide huizen hebben voor de gasten gemeenschappelijke ruimtes ter beschikking. Het zijn een prachtige, rustig gelegen, maar niet te ver van de bewoonde wereld, en de zee is dichtbij. De eigenaresse is zeer vriendelijk, spreekt goed Duits, en zal er alles aan doen om het u naar de zin te maken. Langs het terrein loopt een secundaire weg.

Kamers:
Vier suites in de Villa Padronale waarvan ÚÚn 2-pers. kamer (30 m2) met badkamer met hydrormassagebad en 3 suites, bestaande uit twee verdiepingen met 2 bedden op de vide (50 m2) met badkamer met douche, waarvan er twee het gemeenschappelijk gebruik hebben van een groot balkon. Deze laatste drie kamers hebben op de benedenverdieping een sofabed, geschikt voor 2 personen. Het Casolare bestaat uit 9 2-pers. kamers van verschillende afmetingen met badkamers met douche en is voorzien van een apart toilet voor mindervaliden.

Faciliteiten:
Zwembad (11 x 8 m, diepte 1,50 m), in gemeenschappelijk gebruik met de gasten van beide gebouwen, park c.q. tuin van 3 ha, gemeenschappelijke wasruimte, verhuur van mountainbikes, verkoop van lokale producten, kerkje. Op 5 minuten rij-afstand van de villa heeft de familie een landelijk gelegen restaurant, ôLa Greppiaö; een uitstekende plek, met groot terras, om van de heerlijke streekgerechten te genieten (menu ongeveer Ç 20,00).

Mogelijkheden voor sport/excursies:
Het strand is dichtbij voor het beoefenen van alle watersporten. U kunt in de omgeving wandelen of met de mountainbike erop uit. Bovendien is er op het terrein een tennisbaan, die echter wat geleden heeft van de aardbeving en als gevolg daarvan niet in optimale staat verkeert. Excursies zijn er te veel om op te noemen, maar we doen een poging: het strand van Monte Conero, Ascoli Piceno, de grotten van Frassasi, Urbino, Macerata, de regionale parken San Bartolo en Sasso Simone e Simoncello, het Sibillini Nationale park, het accordeon-museum in Castelfidardo.

Afstanden: (aantal km. bij benadering):
Strand 12 km, Fano 12 km,, Rimini 40 km, Riccione, Urbino 20 km, Gubbio 80 km.

TIP:
Bezoekt u ÚÚn van de vele "bonbondozen"; kleine, antieke theatertjes; bijv. het theater Mercantini in Ripatransone. De schrijver Marco Rotunno, die op de dag dat wij het theater bezochten onze gids was, declameerde een groot stuk van Shakespeare uit het hoofd. Hij wees ons op de klok aan de muur; deze is op de muur geschilderd en staat op 9.00 uur, zodat hoe dan ook de opera altijd op tijd begon.......
Daarna kunt u van een uitstekend glas wijn genieten in de tuin met uitzicht van de Bottega del Vino Polo Culturale op de piazza.

 VILLA TOMBOLINA
 <br /><br />
  <br /><br />
   <br /><br />
  <br /><br />

  <br /><br />
  <br /><br />
    <br /><br />
  <br /><br />
  <br /><br />


  <br /><br />
  <br /><br />
    <br /><br />
  <br /><br />

  <br /><br />
  <br /><br />
   <br /><br />
  <br /><br />

  <br /><br />
  <br /><br />Aantal pers.

Laagseizoen

Middenseizoen

Hoogseizoen

7/1 - 7/4
14/4 - 2/6
29/9 - 22/12

2/6 - 28/7
1/9 - 29/9

7/4 - 14/4
28/7 - 1/9
22/12 - 5/1

Prijs p.p.p.n. Villa Padronale

60

65

75

Prijs p.p.p.n. Il Casolare

40

55

65

De prijzen staan vermeld in Euro's
Voor andere periodes dan hierboven vermeld zijn prijzen op aanvraag beschikbaar

Bijzonderheden:

De prijzen gelden per persoon per nacht, op basis van een 2-pers. kamer, incl. Italiaans ontbijt. Minimale boekingsperiode 3 overnachtingen en in augustus 7 overnachtingen. Kinderen van 0 tot 3 jaar gratis overnachting en ontbijt. Voor kinderen van 4 tot 14 jaar 50% korting. Bijplaatsing extra bed Ç 30,00 per nacht, bijplaatsing kinderbedje(0 - 3 jaar) Ç 10,00 per nacht, gebruik keuken Ç 5,00 per dag, air conditioning Ç 5,00 per dag. Het is mogelijk beide huizen in zijn geheel te huren. Prijzen hiervoor op aanvraag beschikbaar


Niet inbegrepen: toerisenbelasting. Deze dient ter plaatse te worden afgerekend

Het zwembad is geopend van mei t/m september, afhankelijk van de weersomstandigheden


Check-in op de dag van aankomst vanaf 15.00 uur. De kamer dient op de dag van vertrek vˇˇr 11.00 uur te worden verlaten


Huisdieren zijn niet toegestaan


Een auto is noodzakelijk


Men spreekt Duits en een beetje Engels

Uw favorieten

reserverenPDF brochureUw ervaring

Disclaimer